ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Goldfish (26/10/18) – S&P500, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ 29/10/18

Η αγορά δεν είναι ακόμα έτοιμη για καθοδική συνέχεια. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έκαναν την εμφάνιση τους αγοραστές που θεωρούν ότι τα τρέχοντα επίπεδα είναι πλέον πολύ χαμηλά. Από μια άποψη πράγματι είναι γιατί στην πράξη είναι αδύνατον να τοποθετηθούν όλοι στο πολύ τελευταίο χαμηλό, ειδικά οι ισχυροί παίχτες.

Κατά την άποψή μας αυτή είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά κύματος 4 και βραχυχρόνιας ανακούφισης πριν το πολύ τελευταίο καθοδικό σκέλος σε νεότερα ιστορικά χαμηλά.

Με την ανοδική διάσπαση των 516 μονάδων ακυρώθηκε η διαγραμματική δυνατότητα για άμεση καθοδική συνέχεια. Φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα διαθέσιμος χρόνος για μια βελτίωση των ήδη εξαιρετικά χαμηλών τιμών στις συστημικές τράπεζες.

Στο προηγούμενο report, η κίνηση με κλείσιμο τιμών στο 60' (δευτερεύον σενάριο τότε) μας είχε επαρκώς προειδοποιήσει για αυτό:

 Στον τρέχοντα χρόνο θα θέλαμε ένα ακόμα πολύ τοπικό υψηλό για να επιβεβαιώσει την σχετική προσπάθεια. Στη συνέχεια τοπική διόρθωση και νεότερα τοπικά υψηλά προς την περιοχή των 580 - 600 μονάδων:

Αυτό θα αλλάξει μόνο αν η τοπική διόρθωση είναι ισχυρή και επαναφέρει τον δείκτη στα τελευταία τοπικά χαμηλά (458 μονάδες). Τότε μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε ότι η διόρθωση είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της και ότι οι αγοραστές που εμφανίστηκαν δεν έχουν αξιόλογη ισχύ η πίστη για αντιστροφή της τάσης:

Το ημερήσιο διάγραμμα, με κλείσιμο τιμών, δείχνει να υποστηρίζει περαιτέρω ανοδική συνέχεια. Η πλαγιοανοδική αυτή προσπάθεια αναμένεται να περιοριστεί στο εικονιζόμενο καθοδικό κανάλι και θα απαιτήσει προφανώς αρκετές ημέρες ακόμα:

Περισσότερα για τον ΔΤΡ και όχι μόνο στην εβδομαδιαία ενημέρωση της Vital Finance από την οποία έγινε και η μεταφορά των παραπάνω με καθυστέρηση μιας συνεδρίασης. Όποιος ενδιαφέρεται να ενταχθεί στους αποδέκτες του ενημερωτικού στην ώρα του μπορεί να ξεκινήσει συμπληρώνοντας την φόρμα κάτω από κάθε ανάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρατηρήσεις για ΓΔ & SPX

Το σχόλιο του ΝΕΚ για ΓΔ, ΔΤΡ, SPX, DOW, DAX

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.