ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΔΤΡ, ΔΕΗ: Με τη ματιά των φίλων του SOLTRADE – OTE (29/10/18)

Οι τιμές βρίσκονται για 4η εβδομάδα στην περιοχή στήριξης του μηνιαίου low fractal στις 1610 μονάδες, όσες περίπου παρέμειναν και στην αντίστοιχη περιοχή οριζόντιας στήριξης του προηγούμενου στις 1830,82 μονάδες. Η διόρθωση ξεπέρασε το μισό της ανόδου από τα χαμηλά του 2016 αλλά δεν έφτασε ακόμα στο επόμενο fibo 61,8%. Η τάση με όρους fractals είναι καθοδική (από τη στιγμή που έχασε το επίπεδο των 1988 μονάδων) αλλά και βάσει των καθοδικών γραμμών τάσης που απέχουν αρκετά από τα τωρινά επίπεδα τιμών άρα δεν βλέπουμε φως ακόμα σε εβδομαδιαίο πλην ίσως του σχηματισμού ενός ακόμα low fractal στις 1599,69. Είναι όμως το τέταρτο αντίστοιχο μετά την αλλαγή της τάσης και τίποτα δεν αποκλείει την καθοδική του διάσπαση όπως συνέβη και στα προηγούμενα. 

Για την ώρα τεχνικά ο μόνος λόγος που φαίνεται να υπάρχει για τον προσωρινό ή όχι τερματισμό της πτώσης στις 1600 μονάδες είναι εκτός από όσα προαναφέρθηκαν και η η τελευταία στήριξη από τις speed resistance lines που βλέπουμε στο μηνιαίο διάγραμμα.

Αναγκαστικά λοιπόν αν θέλουμε να κοιτάξουμε για σημάδια αντιστροφής πρέπει να εστιάσουμε στο ημερήσιο διάγραμμα, όπου ναι μεν είναι ακόμα καθοδική η τάση αλλά οι τελευταίες ανοδικές αποκλίσεις έδωσαν μια αντίδραση που αναμένεται ότι θα δώσει ακόμα ένα τοπικό υψηλό (high fractal) κοντά στο προηγούμενο και θα κατεβάσει ακόμα μια φορά το επίπεδο πάνω από το οποίο αλλάζει η ημερήσια τάση από τις 1859 μονάδες που βρίσκεται τώρα. Εδώ έχουμε μια ανοδική διάσπαση (της R2) καθώς και μια σύντομη ανοδική γραμμή την Σ που όσο δεν διασπάται δικαιούμαστε να ελπίζουμε...

Δείτε και τη ματιά του φίλου ΜΑΚ στον δείκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (SPARTAN)

SPX (LAAPS)

ΔΕΗ (ΤΕΟ)

ΔΕΗ (B. WUFFETT)

ΟΤΕ

ΔΤΡ

ΔΤΡ (ΝΕΚ)

ΔΤΡ (LAAPS)

ΔΕΗ

ΑΛΦΑ (ΤΕΟ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.