ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση στο βαθύ κόκκινο

Τέσσερις μέρες κράτησε όλες κι όλες η ανοδική αντίδραση και οι τιμές ήδη διορθώνουν το 61,8% των μονάδων που έδωσε η μίνι άνοδος με αποτέλεσμα να έχουμε τον σχηματισμό ενός ακόμα high fractal. Όπως και στον ΔΤΡ το αμέσως υψηλότερο η υπέρβαση του οποίου αποτελεί ένδειξη για αλλαγή της τάσης, είναι στις 709 που φαίνονται πολύ μακρινές. Έτσι μέχρι να έχουμε τον σχηματισμό και 2ου τοπικού υψηλού στα τρέχοντα επίπεδα ο μόνος μπούσουλας θα είναι η διάσπαση των πρόσφατων καθοδικών γραμμών τάσης. Θα έβαζα και τις ανοδικές αποκλίσεις αλλά αυτές μας έχουν διαψεύσει αρκετές φορές τελευταία αφού δεν "έδωσαν" αξιόλογες αντιδράσεις αφού η πτωτική τάση σε όλα τα επίπεδα είναι πολύ δυνατή για να επιτρέψει μια σοβαρή αντίδραση. Έτσι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να προσεγγιστούν τελικά οι δυο επόμενες θεωρητικές στηρίξεις από το μηνιαίο low fractal 602,43 και το fibo 61.8% διόρθωσης όλης της ανόδου 2016-2018 αφού κλείσει και το παλιό ανοδικό gap στις 608,79 μονάδες. 

Ο RSI πάντως μπήκε σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα για την πρόσφατη ιστορία του δείκτη στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Αν όλα αυτά δεν συγκρατήσουν τις τιμές σε επίπεδα γύρω στις 600 μονάδες τότε θα πάμε να βρούμε την παράλληλη της Ζ, την κάτω πλευρά δηλαδή του θεωρητικού καναλιού στο ημερήσιο ενώ κρατάμε στο βάθος και το δυσμενές σενάριο της μεγάλης διπλής κορυφής.

Δείτε και το πως βλέπει κυματικά τον δείκτη ο φίλος Zelis.

Το πόσο άσχημη είναι η εικόνα το δείχνει και το γνωστό πινακάκι στο οποίο δεν υπάρχει τίτλος που να μην είναι στο κόκκινο, ίσως για πρώτη φορά στην στήλη της ημερήσιας τάσης με όρους fractals, μετά και το γύρισμα της ΜΟΗ η οποία μαζί με την ΤΕΝΕΡΓ και την ΜΥΤΙΛ διατηρούν ακόμα το μπλε στο εβδομαδιαίο. Κατά τα λοιπά και εδώ είχαμε σε πολλούς τίτλους χαμήλωμα του επιπέδου που πρέπει να υπερβούν για να αλλάξουν την ημερήσια τάση,  σε επίπεδα ωστόσο που συνήθως απέχουν πολύ από τις τρέχουσες τιμές όπως στους δείκτες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DOW (GOLDFISH)

ΒΙΟ (LAAPS)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.