ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η τεχνική εικόνα παραμένει τραγική

Μετά την επίτευξη του στόχου του σχηματισμού διπλής κορυφής  οι τιμές συνεχίζουν πτωτικά. Νέο ιστορικό χαμηλότερο χαμηλό κλείσιμο για τον δείκτη τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο διάγραμμα με τον εβδομαδιαίο RSI για δεύτερη εβδομάδα στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών και τον ROC να έχει ανοδική απόκλιση, αλλά χωρίς να έρχεται ανοδική αντίδραση της προκοπής.

Στο ημερήσιο έχουμε επίσης ανοδικές αποκλίσεις αλλά κι ένα καθοδικό τρίγωνο που θεωρητικά τις περισσότερες φορές διασπάται καθοδικά και μπορεί να δώσει το αναμενόμενο από πολλούς νέο απόλυτο ιστορικό χαμηλό που φαίνεται αναπόφευκτο.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός του τελευταίου high fractal οπότε το επίπεδο που πρέπει να υπερβούν οι τιμές για να αλλάξει η ημερήσια τάση κατέβηκε στις 591,61 μονάδες που βέβαια κι αυτές φαίνονται πολύ μακρινές.

Το ίδιο συνέβη και στα διαγράμματα των 4 συστημικών τραπεζών που πάντως δεν απέχουν όλες τόσο πολύ από το επίπεδο αυτό.

Πιο κοντά από όλες είναι η ΑΛΦΑ  στην οποία όμως έχουμε καθοδική διάσπαση κι αν οι ανοδικές αποκλίσεις δεν αλλάξουν την πορεία κινδυνεύουμε να δούμε επίσης ιστορικό χαμηλό αφού ο στόχος της διάσπασης είναι πάνω από 0,20 ευρώ χαμηλότερα από το σημείο διάσπασης. Το σημερινό κλείσιμο στα 1,12 ευρώ ισοφάρισε το χαμηλότερο ιστορικό κλείσιμο σε ημερήσιο από τον Φεβρουάριο του 2016.

Και εδώ έχουμε δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με χαμηλότερο ιστορικό κλείσιμο στο εβδομαδιαίο. Και εδώ ο RSI βρίσκεται πλέον στην υπερπωλημένη ζώνη.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και στο εβδομαδιαίο της ΕΤΕ...

Στο ημερήσιο έχουμε επίσης ανοδικές αποκλίσεις που για την ώρα δεν φαίνεται να σταματούν την κατρακύλα των τιμών. Το νέο χαμηλωμένο επίπεδο αλλαγής τάσης απέχει περισσότερο από 20% από το σημερινό κλείσιμο.

Πολύ μακριά είναι το επίπεδο αλλαγής τάσης και στην ΕΥΡΩΒ όπου επίσης παρατηρούνται ανοδικές αποκλίσεις.

Στο εβδομαδαίο είναι η μόνη τράπεζα που διατηρεί αποστάσεις από ιστορικά χαμηλότερα κλεισίματα και χαμηλά ενώ κι εδώ ο RSI είναι στην υπερπωλημένη ζώνη.

Αφήσαμε τελευταία την ΠΕΙΡ που είναι ως συνήθως σε χειρότερη κατάσταση από όλες έχοντας ήδη νεότερα ιστορικά απόλυτα χαμηλά. Και εδώ μόνο από την υπερπωλημένη ζώνη του ταλαντωτή αντλείται το μόνο τεχνικό στοιχείο που μπορεί να σημαίνει ότι επίκειται μια ανοδική διόρθωση.

Στο ημερήσιο δεν τίθεται καν θέμα αλλαγής τάσης αλλά ούτε και υπερπωλημένης ζώνης του ταλαντωτή αφού βρίσκεται εκεί αρκετές μέρες χωρίς να "συγκινείται". Το μόνο άξιο παρατήρησης είναι τρελή συμπεριφορά του ROC.

Από τα παραπάνω προκύπτει εμφανώς ότι για να ελπίζουμε σε μια αλλαγή τάσης στις τράπεζες θα πρέπει να αναμένουμε ένα ακόμα high fractal όχι πολύ χαμηλότερα από το τελευταίο στην υπέρβαση του οποίου θα στηρίζονται οι όποιες ελπίδες αντιστροφής. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έχουμε τέτοια εξέλιξη δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα σπουδαίο ούτε και την επόμενη εβδομάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (ΝΕΚ), (LAAPS)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.