ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ενδυνάμωση της καθοδικής τάσης – OTE, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, MOH

Ο μέγιστος στόχος του μεσοπρόθεσμου πτωτικού σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) φαίνεται πλέον πολύ λίγος  για να σταματήσει την πτώση που ήδη γενικεύεται και στα βαριά χαρτιά της πραγματικής οικονομίας και πλέον το 61,8% διόρθωσης όλης της ανόδου φαίνεται πολύ πιθανό να δοκιμαστεί. Ως εκ τούτου η προσοχή στρέφεται τώρα στην ακόμα μεγαλύτερη Δ.Κ που ενεργοποιήθηκε με την διάσπαση των 700,11 μονάδων που επιδείνωσε αποφασιστικά την τεχνική εικόνα και ο στόχος της είναι πιο μακροπρόθεσμος. Ο RSI μπήκε στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών σπάζοντας κάθε ανοδική απόκλιση κι αυτό είναι πλέον ο μόνος (μη κυματικός) λόγος που θα δικαιολογούσε επιτέλους μια αντίδραση.

Αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις με τα διαγράμματα και τις σκέψεις των φίλων του soltrade ανέβηκαν στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης οπότε ο μόνος λόγος που ανεβαίνει το ημερήσιο διάγραμμα είναι να δούμε το ανοδικό gap που έκλεισε σήμερα και τα επόμενα. Η αλλαγή της τάσης πάντως έμεινε όνειρο φθινοπωρινής νυκτός αφού απαιτείται υπέρβαση των 710,30 μονάδων που πλέον φαντάζουν πολύ μακρινές. Η ανοδική απόκλιση στον RSI μέσα στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών δεν ξέρω αν έχει νόημα πια να αναφέρεται. Του ROC πάντως είναι παρελθόν.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η συμπεριφορά της αγοράς σε περίπτωση που το σημερινό γύρισμα στον DAX και το σημερινό κόκκινο κερί στο 10ετές έχουν συνέχεια.

Στο πινακάκι με τις παραμέτρους βλέπουμε ότι έχουν μείνει ελάχιστες πια νησίδες γαλάζιου στο απέραντο κόκκινο αφού άλλαξε τάση και η ΜΥΤΙΛ που ενεργοποίησε και μια Δ.Κ, ενώ κι η ΤΕΝΕΡΓ είναι πλέον πολύ κοντά να κοκκινίσει στο ημερήσιο.

ΜΥΤΙΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ (DARK NRG) , (laaps), (solwn)

ΓΔ (Zelis), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΚΤΕΡ

ΔΕΗ

ΕΤΕ (Zelis), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΑΡΑΙΓ (laaps)

ΜΟΗ

SPX (laaps)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: