ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK: Εβδομαδιαία ανασκόπηση (Goldfish 5/10/18)

Αντιγράφω από το εβδομαδιαίο δελτίο της Vital Finance με καθυστέρηση μιας συνεδρίασης ως συνήθως:

Με ένα εντυπωσιακό βραχυχρόνιο καθοδικό ξέσπασμα επιτεύχθηκε ο ενδιάμεσος καθοδικός στόχος στον Δείκτη τραπεζών (και σε επιμέρους τράπεζες).

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τώρα αναμένουμε μια πλαγιονοδική ανακούφιση αρκετών ημερών που θα ταυτιστεί με κάποιες προσπάθειας επίλυσης των τραπεζικών προβλημάτων.

ΔΤΡ

Η επιλογή μας να εστιάσουμε στον ΔΤΡ (έναντι ΓΔ) ήταν επιτυχημένη με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ο βραχυχρόνιος τοπικός σχηματισμός τύπου ''abcd'' λύθηκε άμεσα καθοδικά με μεγάλη ένταση. Η περιοχή στόχος των 500 μονάδων θεωρείτε πλέον ότι έχει επιτευχθεί:

 Με την ακραία αυτή καθοδική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε το σύνολο του εσωτερικού κύματος ''3''. Δείτε στο διάγραμμα που ακολουθεί την εσωτερική κυματική διάρθρωση που ακολουθούμε μέχρι τώρα:

Η εκτίμησή μας είναι ότι θα ακολουθήσει μια πλαγιοανοδική προσπάθεια αρκετών ημερών η οποία όμως θα αποτύχει σε υψηλότερα επίπεδα. Το επίπεδο των 620 - 625 μονάδων είναι μια ενδεικτική εκτίμηση.

Είναι αρκετά πιθανό να έχουμε προσπάθεια στο χρόνο παρά σε τιμές. Το καθοδικό κανάλι από το τέλος του μεσοχρόνιου σχηματισμού στις 1042,30 μονάδες αφήνει περιθώρια τόσο για βραχυχρόνια άνοδο των τιμών όσο και για χρονική καθυστέρηση.

Με τον τρόπο αυτό αναμένουμε να σχηματιστεί και το διορθωτικό κύμα 4 ως προετοιμασία για μια τελευταία καθοδική βουτιά του δείκτη σε νεότερα ιστορικά χαμηλά:

Στη παρούσα φάση δεν είναι δυνατό να γίνει ακριβής στοχοθέτηση των νεότερων ιστορικών χαμηλών. Από μεσοχρόνια άποψη καθοδική διάσπαση των προηγούμενων χαμηλών (358,60 μονάδες) βάζει τον δείκτη σε μεσοχρόνιο long ακόμα και αν συνεχιστεί η κάθοδος αρκετά κάτω από αυτό το επίπεδο.

Επομένως, θα στηριχθούμε α) στην κυματική δομή που θα αναπτυχθεί στο τελευταίο καθοδικό και β) στην περιοχή στόχο των 600 μονάδων για τον Γ. Δείκτη.

ΑΛΦΑ

Η μετοχή έχει ακριβώς τον ίδιο μεσοχρόνιο κυματικό σχηματισμό με τον δείκτη. Επίσης, κινείται παράλληλα με αυτόν στο τελευταίο καθοδικό. Επομένως,  αναμένουμε και σε αυτή μια βραχυχρόνια ανακούφιση σε τιμές και σε χρόνο.

Τα νεότερα ιστορικά χαμηλά θεωρούμε ότι είναι η πιθανότερη κατάληξη αυτήν την στιγμή.

ΕΤΕ

Ο τρόπος που κινείται η μετοχή από την αρχή της ανόδου το 2016 δείχνει να είναι συμβατός με ένα μεσοχρόνιο σχηματισμό τύπου WXY (3-3-3 η 3-3-5). Τα συνεχόμενα ανοδικά και καθοδικά 3άρια είναι η σημαντικότερη ένδειξη.

Αυτό σημαίνει ότι βασικός στόχος της μετοχής είναι η επαναπροσέγγιση των τελευταίων ιστορικών χαμηλών. Τυπικά θα μπορούσε και να αρνηθεί την διάσπαση τους η να τα διασπάσει για εξαιρετικά ελάχιστο χρόνο και τιμές.

Επομένως αναμένουμε την μετοχή, μετά την ενδιάμεση ανακούφιση που θα πραγματοποιηθεί, να επιστρέψει στα 0,99 ευρώ:

ΕΥΡΩΒ

Η μέχρι τώρα συμπεριφορά της δείχνει ότι θα είναι πιθανότατα η μόνη συστημική τραπεζική μετοχή που θα κρατήσει κάποιες αποστάσεις από τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά της.

Το τελευταίο καθοδικό σε δείκτη και τράπεζες δείχνει να αντιστοιχεί στο ''c'' ενός πολύ ευρύτερου διορθωτικού σχηματισμού. Τυπικά αυτό το ''c'' θα πρέπει να ολοκληρωθεί στην περιοχή των 0,401 ευρώ και ελάχιστα πιο κάτω:

Στο δελτίο που απευθύνεται σε πελάτες περιέχεται ακόμη ανάλυση και για άλλες μετοχές. Όποιος επιθυμεί πλήρη και έγκαιρη πρόσβαση χωρίς να περιμένει το soltrade μπορεί να εγγραφεί μέσω της φόρμας στο τέλος κάθε ανάρτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΦΡΛΚ (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ (GEORGE)

ΔΕΗ (ΤΕΟ)

ΒΙΟ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, (DARK NRG)

ΕΥΡΩΒ (laaps), (OPTIMIST)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.