F.F GROUP: Η συνέχεια κι ο λευκός ιππότης (από τον Νίκο S)

Ο Εμμ. Ζαχαρίου, ως μάρτυρας κατά την κατάθεση του στις 12-09-18, κατέθεσε ότι τα χρήματα από τα δύο ομολογιακά (250 εκ περίπου, εκ των οποίων 150 εκ. έδωσε μόνη της η UBS για το μετατρέψιμο σε μετοχές ομόλογο του 2019, με αναδόχους έκδοσης τις Morgan Stanley και Deutche Bank, και 130 εκ. ευρώ ή 150 εκ chf περίπου για το Ελβετικό ομόλογο-Οι τράπεζες Credit Suisse και UBS ενήργησαν από κοινού ως joint bookrunners), αφού τα εισέπραξε η θυγατρική FF Lux II τα μετέφεραν στη θυγατρική στο Hong Kong.
Από εκεί, κατά την Alvarez και την ΕΛΤΕ, έφυγαν για την Κίνα [από την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να αντλήσουμε επίσημα στοιχεία δικαστικώς - τραπεζικώς ακόμη...] ως εξής: "...Συγκεκριμένα, η θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, Folli Follie Group Sourcing Limited, εμφανίζεται να έχει πωλήσεις 995,1 εκατ. δολ. για τη χρήση 2017 και 862,5 εκατ. δολ. για τη χρήση του 2016 σε εταιρεία με την επωνυμία NG Boon Soon. Ωστόσο, η ύπαρξη αυτού του πελάτη αμφισβητείται, δεδομένου ότι σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΤΕ δεν εντοπίζονται η έδρα του, η δραστηριότητά του, οι αποθήκες κ.λπ. Επίσης, υπάρχει απαίτηση από τον εν λόγω πελάτη ποσού 710 εκατ. δολ., αλλά αμφισβητείται η δυνατότητα είσπραξής της. Επιπλέον, η Folli Follie Group Sourcing Limited εμφανίζεται να έχει καταβάλει στον βασικό προμηθευτή της, στην εταιρεία με την επωνυμία Thana Prasertsian, προκαταβολή ποσού 259,46 εκατ. δολ. για τη χρήση 2017 [δηλαδή τα υπόλοιπα χρήματα των 125 εκ. ευρώ του πρώτου ομολόγου, συν όλα τα χρήματα του β΄ ομολόγου!!!!] και άλλων 125,45 εκατ. δολ. για τη χρήση 2016 [δηλαδή τα μισά χρήματα του α΄ ομολόγου!!!]. Όμως η ύπαρξη και αυτής της εταιρείας, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΤΕ, αμφισβητείται, δεδομένου ότι δεν εντοπίζονται η έδρα τη, η δραστηριότητά της, οι αποθήκες κ.λπ.

Δάνεια

Στο πόρισμα που αποστέλλεται στον οικονομικό εισαγγελέα σημειώνεται πως υπάρχουν δάνεια της εταιρείας Folli Follie Group Sourcing Limited προς την εταιρεία Landocean Industrial Limited από τη χρήση 2016, συνολικού ποσού 122 εκατ. δολ., από τα οποία δεν προκύπτει το επιχειρηματικό σκεπτικό των εν λόγω σημαντικών συναλλαγών, ενώ χορηγήθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς επιτόκιο δανεισμού. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΤΕ, η ύπαρξη και αυτής της εταιρείας αμφισβητείται. Η ΕΛΤΕ επίσης δεν βρήκε φυσική ύπαρξη αποθεμάτων αξίας 581,68 εκατ. δολ., καθώς το 95,5% φέρεται να βρίσκεται σε αποθηκευτικούς χώρους τρίτων. Από τα ανωτέρω προκύπτει, όπως και στο πόρισμα της Alvarez & Marshal, όχι μόνον απατηλή χρηματοοικονομική αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου FF, λόγω της ενοποίησης με τη θυγατρική εταιρεία Folli Follie Group Sourcing Limited για τις χρήσεις του 2017 και του 2016, αλλά και «ενδεχόμενη παροχέτευση κεφαλαίων», σχολιάζουν οι ειδικοί..."
Άρα, τα χρήματα των ομολόγων (που συνιστούν και το 90% των διαθεσίμων του ομίλου ΦΦ) συμπεραίνουμε βάσιμα ότι εμβάστηκαν από την θυγατρική της ΦΦ στο Hong Kong σε υποτιθέμενους - εικονικούς πελάτες της ΦΦ, η εταιρείες των οποίων είχαν δημιουργηθεί στα χαρτιά εύστοχα στην Κίνα (που είναι μη συνεργάσιμη χώρα με αδιαφανές τραπεζικό και δικαστικό σύστημα, και δη διεφθαρμένο, όπου με προ-παραγγελία μερικών ημερών μπορείς να πας να σηκώσεις εκατομμύρια από τράπεζες σε μετρητά, αν δεν είσαι υπήκοος Κίνας) και εκπροσωπούνταν από μια Ταϊλανδή επιχειρηματία, την Τhana Prasertsian, χωρίς εξασφαλίσεις π.χ. υποθήκες, ενέχυρα, εγγυητικές, προσημειώσεις κ.λ.π. και χωρίς καν επιτόκιο δανεισμού (όπως ακριβώς θα δανείζαμε με σιγουριά ο καθένας τον εαυτό μας)!!!.
Η τελευταία δε, ως νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας (που έλαβε τα χρήματα στον εταιρικό λογαριασμό της) ή άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτήν πρόσωπο, μάλλον θα σήκωσε στην Κίνα τα χρήματα σε μετρητά (όπου δεν μας παρέχονται επίσημα στοιχεία) και θα τα έκανε ότι ήθελε π.χ. μπορεί ακόμη και να τα κατέθεσε σε άλλη offshore εταιρεία με εικονικούς μετόχους και εκπροσώπους αλλά αληθείς δικαιούχους, γιατί όχι και την οικογένεια Κουτσ. και δη τον μπαμπά Δημήτρη που ως γεράκος, προφανώς και θα επιχειρήσει να σκαπουλάρει την μπουζού.
Οπότε, προκύπτει ως όχι απίθανο σενάριο, αυτό της υπεξαίρεσης (που δεν διαπίστωσε η Alvarez τυπικά, επειδή είδε μόνο τιμολόγια και εμβάσματα με εικονικούς τρίτους πελάτες και προμηθευτές της ΦΦ και όχι αναλήψεις/εμβάσματα απ’ ευθείας προς την οικογένεια, που όμως υποκρύπτουν στην ουσία τους βασικούς μετόχους).
Σε αυτή την υποθετική περίπτωση κύριοι, τα λεφτά δεν αποκλείεται να υπάρχουν κρυμμένα στο εξωτερικό και άρα δεν αποκλείεται μια δήθεν τρίτη εταιρεία να (έχει ήδη) εμφανιστεί ως λευκός ιππότης για να σώσει την ΦΦ, έχοντας στο μεταξύ επαναγοράσει χρέος του Ελβετικού ομολόγου στο 25% κατά μ.ο. και αναδιαρθρώσει-εξυγιάνει την εταιρεία από τα πλασματικά έσοδα, εμπορεύματα αποθήκης και απαιτήσεις κατά τρίτων που αποτελούσαν τα χωλά σημεία των λογιστικών καταστάσεων επί σειρά ετών.
Τα ανωτέρω αποτελούν απλή υπόθεση, ερευνητέα δικαστικά ως ένα πιθανό σενάριο, μεταξύ και πολλών άλλων, όχι όμως ακόμη κάτι βέβαιο. Θα σας ενημέρωσω μόλις προκύψει κάτι πιο σταθερό όμως ...

Νίκος S

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.