ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Αναζητώντας τον πυθμένα

Ζόρικα μπήκε ο Οκτώβριος για την αγορά με τον δείκτη τραπεζών να πιάνει ήδη σημαντικούς μακρινούς στόχους όπως και μεμονωμένα κάποιες τράπεζες όπως η ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ. Οι φήμες που ακόμα μια φορά κυκλοφορούν οδήγησαν την ΠΕΙΡ σε νέο ιστορικό χαμηλό όπως αναμενόταν αλλά τράβηξαν χαμηλότερα και τις άλλες τράπεζες και βέβαια τον δείκτη που δοκιμάζει τα κάτω όρια των κατερχόμενων σφηνών του, παρά τις ανοδικές αποκλίσεις που επιμένουν.

 Ο στόχος του μεγάλου σχηματισμού διπλής κορυφής  απέχει μόλις 15 μονάδες από το σημερινό χαμηλό.

Η διόρθωση άγγιξε σήμερα το 50% fibo retracement όλης της ανόδου από τις 420 μονάδες και το 61,8%, που είναι επίσης ένα σύνηθες επίπεδο διόρθωσης για κύμα 2, συμπίπτει με το επόμενο μηνιαίο low fractal. Ο μήνας βέβαια μόλις ξεκίνησε οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η απόκλιση στον ROC (o RSI δεν έχει καμιά "αντίρρηση") θα υπάρχει στο τέλος του μήνα.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του George στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης που όπως και άλλοι φίλοι του blog βλέπουν αυτή την πτώση σαν το πρώτο από τα τρία κύματα της διόρθωσης. Δεν βλέπω πως θα μπορούσαμε να δούμε το τέλος της διόρθωσης εδώ με το κλίμα που επικρατεί αν και τεχνικά μια αντίδραση (τουλάχιστον) θα μπορούσε να έρθει ανά πάσα στιγμή  αποφορτίζοντας τους ταλαντωτές και "δικαιώνοντας" τις ανοδικές αποκλίσεις τους. Αποκλίσεις που άλλωστε υπάρχουν ακόμα και στον ΔΤΡ παρά την βουτιά και τη σφοδρή πτωτική τάση του που οδήγησαν μεταξύ άλλων και στο κλείσιμο του ανοδικού gap της 15/2/16.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΙΝΑΚΑΚΙ

ΓΔ (GERIS)

ΔΤΡ Επίτευξη στόχου μεγάλης Δ.Κ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.