Η ανάλυση του goldfish για EUR/USD και ΔΤΡ (28/9/18)

Τις ημέρες που προηγήθηκαν ο Δείκτης Τραπεζών δεν βρήκε, όπως αναμένονταν, τις δυνάμεις για μια στοιχειώδη έστω ανοδική αντίδραση. Συνεχίζουμε να αναμένουμε καθοδική συνέχεια προς την περιοχή των 500 μονάδων και μια ενδιάμεση ανοδική αντίδραση αμέσως μετά.

EUR/USD

Η ισοτιμία κλειδί και για τις εγχώριες εξελίξεις υποχώρησε βραχυχρόνια.

Η ανοδική αντίδραση από το 1,129 συνεχίζουμε να την θεωρούμε σύντομη σε χρόνο και τιμές. Η 3 κυματική εσωτερική δομή του τελευταίου μικρού ανοδικού δίνει σημαντικές πιθανότητες και για μια παράλληλη εναλλακτική ερμηνεία: Να έχουμε σε εξέλιξη ένα διορθωτικό κύμα ''b'' τύπου expanded flat (3-3-5):

 Αν γίνει έτσι, τότε δεν θα πρέπει να παραβιαστεί καθοδικά το επίπεδο των 1,147. Στην περιοχή αυτή η ισοτιμία θα αντιστρέψει την κίνησή της και θα προχωρήσει σε νεότερα τοπικά υψηλά. Με τον τρόπο αυτό θα προσεγγίσει λίγο ανώτερα επίπεδα πριν ολοκληρώσει την ανοδική αντίδραση και προχωρήσει σε νεότερα χαμηλά των 1,129:

Το τελευταίο αυτό καθοδικό εκτιμούμε ότι θα συμπέσει με την τελευταία καθοδική κίνηση σε ΓΔ & ΔΤΡ.

ΔΤΡ

Η ευρύτερη καθοδική δομή παραμένει η ίδια: ένας μεσοχρόνιος σχηματισμός "τριγώνου" που θα οδηγήσει τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές σε νεότερα ιστορικά χαμηλά (Όπως έχουμε αναφέρει η ΕΥΡΩΒ έχει μακράν τις περισσότερες πιθανότητες να μην προχωρήσει σε νεότερα χαμηλά αυτήν την περίοδο) :

Το ενδιαφέρον μας είναι πλέον εστιασμένο στην πολύ βραχυχρόνια συμπεριφορά του δείκτη.

Η σχεδόν οριζόντια κίνηση των προηγούμενων λίγων ημερών μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα εσωτερικό μικρό διορθωτικό που θα οδηγήσει τον δείκτη προς την περιοχή στόχο των 500 μονάδων περίπου:

Εκεί, αναμένουμε να ολοκληρωθεί το σύνολο του κύματος ''3'' και να ξεκινήσει μια επίσης βραχυχρόνια, αλλά πιο εκτεταμένη, ανοδική κίνηση (κύμα 4). Αν όντως συμβεί αυτό θα πρέπει να δούμε αυτό το ανοδικό ως ευκαιρία για έναρξη/ενίσχυση θέσεων short:

Για τους μη βραχυχρόνιους παίχτες συνίσταται η αναμονή για την λήψη θέσεων long από πολύ χαμηλότερα επίπεδα και από τυπικά νεότερα ιστορικά χαμηλά:

Όπως παρατηρούμε ο δείκτης είναι ήδη κοντά στα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά του και έχει ισχυρή καθοδική δυναμική. Τυπική συμπεριφορά όταν ένας "τριγωνικός'' σχηματισμός λύνεται καθοδικά. Αυτό σημαίνει ότι, χρονικά, η επίτευξη νεότερων χαμηλών δεν απέχει πολύ. Μια αρχική εκτίμηση είναι το πρώτο 15μερο του Νοεμβρίου.

Την περίοδο αυτή αναμένουμε οι ισχυροί παίχτες να επιβεβαιώσουν σημαντικά θετικά νέα που θα οδηγήσουν στην αντιστροφή της τραγικής αυτής κατάστασης στο τραπεζικό κλάδο. Τα νέα αυτά δεν είναι απαραίτητο να γίνουν ευρύτερα γνωστά αρχικά..

Με την επίτευξη νεότερων ιστορικών χαμηλών ο Δείκτης και οι επιμέρους τράπεζες μπαίνουν σε μεσοχρόνιο long.

Όλα τα παραπάνω είναι απόσπασμα από την εβδομαδιαία ανάλυση για τους πελάτες της Vital Finance που περιλαμβάνει αναλύσεις και για επιμέρους τίτλους.

Το πρώτο βήμα για όποιον επιθυμεί να λαμβάνει αυτό το ενημερωτικό έγκαιρα είναι να συμπληρώσει την γνωστή φόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΔΜΗΕ

ΑΡΑΙΓ

ΠΕΙΡ (ΤΕΟ)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.