ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Goldfish (23/9/18)

Η καθαρότητα του σχηματισμού του, η σημαντικότητα του κλάδου και η πολυσημία του ΓΔ μας οδηγούν να εστιάσουμε στον ΔΤΡ για καλύτερα αποτελέσματα εκτίμησης. Η τελευταία εκτίμησή μας ήταν ότι ο δείκτης θα περάσει κάτω από τα χαμηλά του ''Brexit'' και μετά θα προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να ανακόψει την καθοδική του δυναμική. Αυτή την στιγμή ο δείκτης είναι ακριβώς πάνω στο επίπεδο αυτό και προσπαθεί, με τοπικές διακυμάνσεις, να αποφύγει την καθοδική του διάσπαση. Είναι πολύ πιθανό η καθοδική κίνηση να συνεχιστεί για λίγο ακόμα προς την περιοχή των 500 μονάδων πριν εμφανιστεί η βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση.

Διακρίνουμε δύο πολύ βραχυχρόνια σενάρια για να γίνει αυτό με το ίδιο τελικό αποτέλεσμα:

α) άμεση καθοδική συνέχεια και προσέγγιση των 500 μονάδων:

 β) μικρή ανοδική συνέχεια και μετά καθοδικό γύρισμα:

Όσο αφορά την μεσοχρόνια εικόνα αυτή παραμένει η ίδια. Ο δείκτης βαδίζει με συνέπεια το καθοδικό μονοπάτι που θα τον οδηγήσει σε νεότερα ιστορικά χαμηλά:

Πρόκειται καθαρά για υποτιμητική κερδοσκοπία αφού είτε ο δείκτης βρίσκεται στις 1200 μονάδες, είτε στα χαμηλά του η κατάσταση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών στη Χώρα είναι ακριβώς η ίδια: βρίσκονται στη ζωή με τεχνητά μέσα για να μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργεί η κοινωνία και το κράτος.

Χρονικά, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι στα τέλη Νοεμβρίου (αρχές Δεκεμβρίου το αργότερο) η κάθοδος θα έχει ολοκληρωθεί. Την περίοδο αυτή θα πρέπει να γίνει η αντιστροφή. Επομένως, θα πρέπει να δημιουργηθούν προσδοκίες εξαιρετικά θετικές για να γίνει αυτό δυνατό.

Η αντιστροφή αυτή συνδέεται με την έναρξη του 3ου ανοδικού κύματος για τον Γ. δείκτη που θα τον φέρει φυσικά σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις 895 μονάδες. Η κίνηση αυτή αναμένεται να είναι μεγάλης δυναμικής και να διαρκέσει λίγα χρόνια. Στην πορεία της θα υπονομευτεί καίρια από τις ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες αναδιάταξης του χρέους αλλά και από την πολιτική πραγματικότητα δηλαδή από εμάς τους ίδιους...

Να θυμίσω ότι τα παραπάνω είναι αντιγραφή από την εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουν οι πελάτες της Vital Finance στην οποία υπάρχουν αναλύσεις και για διάφορες μετοχές καθώς επίσης για EUR/USD & SP500. Το πρώτο βήμα για όποιον ενδιαφέρεται είναι η συμπλήρωση της φόρμας στο τέλος κάθε ανάρτησης .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ , ΙΝΤΚΑ (B. WUFFETT)

ΔΕΗ

ΔΕΙΚΤΕΣ-10ετές (optimist)

ΑΤΤΙΚΑ

ΑΡΑΙΓ

ΠΕΙΡ

ΕΤΕ

ftse, γδ (ανοδικοί μίνι σχηματισμοί)

ΒΙΟ

ΒΙΟ (Goldfish)

ΜΠΕΛΑ (TSAROS)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.