ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 7/9/18: Η ανάλυση του Goldfish – ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ, ΜΥΤΙΛ 10/9/18

Σε προηγούμενη ενημέρωση είχαμε επισημάνει την σημαντικότητα του επιπέδου των 683 μονάδων. Αυτό το επίπεδο δεν θα έπρεπε να διασπαστεί επ ουδενί για να διατηρήσει ο δείκτης μια κάποια θετική βραχυχρόνια εξέλιξη:

 Παρ΄όλη την αρχική αντίδραση το επίπεδο αυτό δεν κράτησε και διασπάστηκε καθοδικά με ένταση.Ο μόνος πλέον διαγραμματικός περιορισμός που απομένει για να επιβεβαιωθεί και διαγραμματικά η κίνηση προς χαμηλότερα ιστορικά χαμηλά είναι η (έστω και για λίγο) καθοδική διάσπαση των 604,79 μονάδων. Και αυτό γιατί θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα ολόκληρη η οριζόντια ταλάντωση από τις 1239 μονάδες να είναι ένα ''abcde'' ως κύμα ''Β''. Δείτε το παρακάτω διάγραμμα:

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ο δείκτης ακυρώνει το ένα μετά το άλλο τα διαθέσιμα θετικά σενάρια και πλέον απέχουμε πολύ λίγο από την επιβεβαίωση της γνωστής μεσοχρόνιας εκτίμησής μας ότι ο ΔΤΡ και επιμέρους μετοχές του κλάδου θα οδηγηθούν σε νεότερα ιστορικά χαμηλά.

Βραχυχρόνια εικόνα

Σε βραχυχρόνιο επίπεδο η καθοδική συνέχεια εκτιμούμε ότι μπορεί να γίνει με συγκεκριμμένους τρόπους που στην ουσία αποτελούν και αντανάκλαση των σχεδιαζόμενων πολιτικών κινήσεων τις επόμενες εβδομάδες:

α) άμεση ισχυρή καθοδική συνέχεια και βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση από την ζώνη τιμών κοντά στις 524 μονάδες, η και χαμηλότερα.

Πιθανότατα, η αγορά έχει πειστεί για την πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει την ακύρωση των μειώσεων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού σε ένα μήνα από τώρα και για τις προθέσεις των δανειστών να μην το αποδεχτούν. Ο πολιτικός χρόνος είναι πλέον ελάχιστος και η αγορά θα ΄΄κρεμάσει΄΄ καθοδικά:

β) πολύ βραχυχρόνια διστακτικότητα και καθοδική συνέχεια προς την περιοχή των 524 μονάδων. 

Η αγορά θα προσπαθήσει να αποτιμήσει για λίγο τις πρόσφατες δηλώσεις & προθέσεις αλλά το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο: υπάρχει περιορισμένος πολιτικός χρόνος

γ) Άμεση άρνηση να συνεχίσει καθοδικά (κάτω από τις 604 μονάδες) και ισχυρή ανοδική αντίδραση. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με δύο ενδεχόμενα:

- Διατηρούνται οι πιθανότητες για ένα μεσοχρόνιο ''Β'' τύπου τριγώνου ''abcde'' (όπως το παρουσιάσαμε στην αρχή της ενημέρωσης) και ο δείκτης τραπεζών θα οδηγηθεί σταδιακά πάνω από τις 1239 μονάδες όπου θα ολοκληρώσει το μεσοχρόνιο ανοδικό του διορθωτικό. (Δευτερεύον σενάριο).

- Η καθοδική εξέλιξη θα καθυστερήσει και πιθανότατα θα πάρει την μορφή ενός καθοδικού σχηματισμού τύπου ''ending diagonal''. Σημαντικοί παίχτες έχουν πειστεί ότι επέρχεται σύντομα αξιόπιστη λύση, δεν φοβούνται και αυξάνουν σταδιακά τις θέσεις τους μέσω υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Ο χρονικός ορίζοντας θα επεκταθεί και η ΄΄λύση΄΄ θα δοθεί στις αρχές του 2019. Σχηματικά όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Συμπερασματικά: αναμένουμε καθοδική συνέχεια με η χωρίς πολύ βραχυχρόνια καθυστέρηση. Πιθανότατα, θα έχουμε ανοδική αντίδραση από σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα (κάτω από τα χαμηλά του ''Brexit'').

Τα παραπάνω είναι αντιγραφή μέρους της εβδομαδιαίας ενμέρωσης της Vital Finance στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω της φόρμας στο τέλος της κάθε ανάρτησης.

Από την σημερινή συνεδρίαση κρατάμε την εύλογη αντίδραση των 3 βασικών δεικτών μετά από τόσες ανοδικές αποκλίσεις...

Μετά από τόσα που έχουν γραφεί από τους φίλους σχολιαστές δεν χρειάζεται για την ώρα λεπτομερέστερη αναφορά οπότε η ανάρτηση θα κλείσει με κάποιες παρατηρήσεις για την ΜΥΤΙΛ που μετά την διόρθωση που ακολούθησε τις κρυφές καθοδικές αποκλίσεις δείχνει ότι μπορεί να σχηματίζει ένα ανάποδο ΩΚΩ που αν ενεργοποιηθεί θα θέσει στόχο ως και περισσότερο του ενός ευρώ υψηλότερα.

Περισσότερα για ΓΔ μπορούμε να βρούμε στα σχόλια των (ΝΕΚ), (LAAPS), (DRK NRG), (Μ. ΑΓΓΕΛΙΔΗς)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ 11/9)

 

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: