ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Επιβεβαίωση καθοδικής αλλαγής της μακροπρόθεσμης τάσης – ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ενεργοποίηση ανοδικού σχηματισμού

Πανηγυρική επιβεβαίωση της πτωτικής τάσης και στην μακροπρόθεσμη εικόνα από την καθοδική διάσπαση και δεύτερου μηνιαίου τοπικού χαμηλού (low fractal) των 700,11 μονάδων. Είχε προηγηθεί από τον Μάϊο το κλείσιμο κάτω από τον εκθετικό κινητο των τελευταίων 6 μηνιαίων χαμηλών που ήταν η πρώτη δυσμενής ένδειξη.

Στατιστικά των τελευταίων 20 χρόνων δείχνουν αυξημένες πιθανότητες η προσεχής διάσπαση του τελευταίου μηνιαίου τοπικού υψηλού (τώρα στις 863,48 μ.) να γίνει σε επίπεδο χαμηλότερο των 735,66 μονάδων και το πρώτο κλείσιμο πάνω από τον εκθετικό κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών να γίνει χαμηλότερα των 755,85 μονάδων του Μάη.

Στο εβδομαδιαίο η τάση είναι καθοδική με όρους fractals κάτω από τις 767,17 μονάδων και ο στόχος του μεγάλου σχηματισμού διπλής κορυφής βρίσκεται λίγο κάτω από τις 640 μονάδες, κάτω δηλαδή κι από το 50% fibo επίπεδο διόρθωσης όλης της ανόδου από το 2016 και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εκεί το τέλος της διόρθωσης.

Στο ημερήσιο οι ανοδικές αποκλίσεις μπορεί να δώσουν μια ανοδική αντίδραση ανά πάσα στιγμή αλλά για να αλλάξει η τάση (πάντα με όρους fractals) χρειάζεται κίνηση περίπου 10%. Εκτιμάται όμως ότι το επίπεδο αυτό θα χαμηλώσει αργότερα. Άλλωστε και μόνο η υπέρβαση της τελευταίας κορυφής στις 737,18 μονάδες θα σημαίνει ότι θα έχει αρχίσει κιόλας το πάρτι.

Δείτε και τη ματιά του φίλου laaps για τον ΓΔ καθώς και του Geris εδώ κι εδώ.

ΙΝΛΟΤ

Στα χνάρια της ΙΝΤΚΑ με λίγες μέρες καθυστέρηση φαίνεται να βρίσκεται η μετοχή που ενεργοποίησε σήμερα σχηματισμό αναστροφής με την υπέρβαση των 0,808 ευρώ. Στο κλείσιμο πήγε ενα σεντ χαμηλότερα αλλά κάθε μέτρηση και σενάριο είναι σε ισχύ όσο θα βρίσκεται πάνω από τα 0,808.

Αν καταφέρει να πάει στον στόχο θα έχει εκπληρώσει την ελάχιστη προϋπόθεση για την αλλαγή κατεύθυνσης και στο εβδομαδιαίο που είναι η ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης που είναι κι η πρώτη αντίσταση.

Ψάχνοντας λίγο την εικόνα στο μηναίο που βέβαια είναι τραγική τεχνικά πρόσεξα ότι στα πρόσφατα χαμηλά χτύπησε δυο φορές τον στόχο ενός σχηματισμού διπλής κορυφής με βάση τα μηνιαια κλεισίματα, όπου και σταμάτησε την πτώση. Η κρυφή απόκλιση "δικαιώθηκε" με το τελευταίο κομμάτι της πτώσης της και περιμένουμε να δούμε αν θα δικαιωθεί και η ανοδική απόκλιση.

Δείτε και την άποψη του φίλου B. Wuffet για την μετοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ (Β. WUFFET)

ΓΔ, ΑΛΦΑ , ΑΡΑΙΓ (DARK NRG)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: