ΓΔ, ΔΤΡ (Goldfish 17/8/18) – (ThitaDelta 20/8/18) – EUROBANK

Ο Γ. Δείκτης έφτασε ακριβώς πάνω από σημαντικότατες στηρίξεις. Η άρνηση να τις διασπάσει καθοδικά είναι απαραίτητος όρος για μια σημαντική ανοδική αντίδραση.

Η καθοδική παραβίαση των 719 μονάδων μας έχει οδηγήσει ήδη σε stop long και αναμένουμε να δούμε την συμπεριφορά του δείκτη σε ελάχιστα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι 700 και ως τελευταία ανοχή οι 685 μονάδες, είναι τα επίπεδα που υπάρχουν πολύ σημαντικές πιθανότητες να γίνει αντιστροφή.

Αν γίνει έτσι, τότε μια επιστροφή στα επίπεδα μεταξύ των 800 - 820 μονάδων είναι η πιθανότερη:

Επομένως, το συνδετικό κύμα που αναμέναμε μεταξύ 2 καθοδικών κινήσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η ευρύτερη εικόνα θα διαμορφωθεί ως εξής:

ΔΤΡ

Τα καθοδικά περιθώρια είναι πλέον ελάχιστα για να μπορούμε να περιμένουμε μια θετική βραχυχρόνια εξέλιξη. Το επίπεδο των 683 μονάδων είναι το οριστικό  stop  για θέσεις long στον κλάδο:

Θα πρέπει, επομένως, να αντιδράσει πολύ σύντομα για να ελπίζουμε σε μια σημαντική ανοδική αντίδραση προς τα προηγούμενα τοπικά υψηλά:

Όπως ήδη γνωρίζετε, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν διασπαστεί ανοδικά το επίπεδο των 1042 μονάδων δεν υπάρχουν οι διαγραμματικές προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανοδική συνέχεια. Αντίθετα, ο δείκτης θα καταστήσει ακόμα πιο πιθανή την κίνησή του σε νεότερα ιστορικά χαμηλά:

Επομένως, καθοδική παραβίαση των 683 μονάδων θα σημαίνει ότι παύει να υπάρχει κάποια θετική εναλλακτική και ότι είμαστε πολύ κοντά σε επιτάχυνση της καθόδου.

Η μακροχρόνια άποψή μας για τον κλάδο παραμένει η ίδια. Δεν περιμένουμε να ταυτιστεί το ιστορικό χαμηλό του Γ. Δείκτη με το ιστορικό χαμηλό του ΔΤΡ.

Αυτό εκτιμούμε ότι θα συμβεί τόσο για οικονομικούς/ιστορικούς λόγους όσο και για διαγραμματικούς. Η εκτίμηση μας είναι ότι περιμένουμε ακόμα 2 ιστορικά χαμηλά για τον τραπεζικό δείκτη (με μια ισχυρότατη ανοδική κίνηση ενδιάμεσα) και χρόνια ταλαιπωρία.

Οι τοποθετήσεις που θα γίνουν στο τελευταίο αυτό στάδιο και μετά από αρκετά χρόνια θα αποφέρουν τεράστια κέρδη σε βάθος χρόνου και σίγουρα δεν θα αφορούν μόνο τους τωρινούς ευκαιριακούς ιδιοκτήτες της τρέχουσας πρώτης φάσης ξεπουλήματος του κλάδου. Αυτό θα καταστεί σαφές και από τα ΄΄ονόματα΄΄ που θα αποσπάσουν πολύ μεγάλα μερίδια στο μέλλον και αργά η γρήγορα θα γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό. Οι τωρινοί ΄΄ιδιοκτήτες΄΄ δεν είναι παρά οι ενδιάμεσοι που θα μεταβιβάσουν τα μερίδια τους με μεγάλο κέρδος (έχοντας αναλάβει το σχετικό ρίσκο) στους τελικούς ιδιοκτήτες που περιμένουν υπομονετικά στο παρασκήνιο παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Η ανάλυση αυτή ήταν μέρος της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πελατών της Vital Finance, που απευθύνεται σε εγγεγραμένα μέλη. Φόρμα εγγραφής μπορούμε να βρούμε στο τέλος κάθε ανάρτησης. Στην τελευταία ανάλυση περιέχονται επίσης το EUR/USD o SPX καθώς και ορισμένες μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ (Zelis)

ΕΥΡΩΒ κι εδώ η ματιά του ΤΕΟ

ΓΔ (ThitaDelta), (LAAPS)

ΓΔ (Zclis 21/8)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *