ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ: Ψάχνοντας τον πάτο ακόμα μια φορά

Νέα χαμηλότερα χαμηλά για τις δυο μετοχές παρά τις κραυγαλέες ανοδικές αποκλίσεις του ενός από τους ταλαντωτές (στον RSI αναιρέθηκαν) και από τις δυο μόνο η ΔΕΗ έχει χαρτογραφημένες και χαμηλότερες τιμές. 

Η προσπάθεια να δούμε κάποια πιθανή γραμμή τάσης που θα μπορούσε να υπολογιστεί σαν πιθανή στήριξη μπορεί μόνο να γίνει αν δεχτούμε το λογικό άλμα να δούμε τις τιμές των δυο μετοχών μαζί (στα 3,312 ευρώ ήταν το κλείσιμό τους χθες), όπως θα τις βλέπουν κάποιοι ελάχιστοι που πιθανόν έχουν διακρατήσει μετοχές της ΔΕΗ από την εποχή πριν την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, όπως έχουμε επιχειρήσει και παλιότερα.

Η S του εβδομαδιαίου διέρχεται τις επόμενες εβδομάδες λίγο κάτω από τα 3,00 ευρώ, όπου βρίσκεται το 78,6% fibo επίπεδο διόρθωσης όλης της κίνησης  από τα χαμηλά του Ιουλίου του 2016 (2,29) ως τα υψηλά μετά τον διαχωρισμό (5,60). Λίγο ψηλότερα είναι η Ν που όμως είναι θεωρητικά ασθενέστερη ως στήριξη.

Μια άλλη γραμμή τάσης είναι αυτή που ενώνει τα 2,29 με το ιστορικό χαμηλό του 2012 στα 1,13 ευρώ που θα την δούμε στα μηνιαία διαγράμματα που ακολουθούν.

Επιστροφή στο διάγραμμα της ΔΕΗ στο οποίο έχουν προστεθεί οι γραμμές και οι τιμές του προηγούμενου διαγράμματος. Εδώ φωνάζουν επίσης οι ανοδικές αποκλίσεις και στους δυο ταλαντωτές..

Όπως βλέπουμε το 78,6% fibo που προαναφέρθηκε, απέχει σχεδόν 10% από το σημερινό συνολικό κλείσιμο και οι γραμμές τάσης του μηνιαίου είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με του εβδομαδιαίου, ακόμα χαμηλότερα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα πολύ πόνο για να φθάσουμε να δούμε τι θα γίνει στις υποτιθέμενες γραμμές στήριξης, εκτός κι αν (επιτέλους) "μετρήσουν" οι ανοδικές αποκλίσεις.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: