ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – Ανοδικές αποκλίσεις σε ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΕΕ, JUMBO, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ

Ραγδαία επιδείνωση επιφύλαξε τελικά η εβδομάδα με τον δείκτη να κάνει το χαμηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο του 2018. Για 7η συνεχόμενη εβδομάδα έχουμε κλείσιμο κάτω από τις 767,17, το γνωστό επίπεδο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης και γραμμή ενεργοποίησης του μεγάλου σχηματισμού διπλής κορυφής που έχει στόχο λίγο κάτω από τις 640 μονάδες. Οι ανοδικές αποκλίσεις πάντως δείχνουν ότι είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε τόσο χαμηλούς στόχους. Η 1η διάσπαση βέβαια της Σ δεν μπορεί παρά να προβληματίζει.

 Στο ημερήσιο είχαμε βέβαια διάσπαση των στηρίξεων που "καμαρώναμε" στις προηγούμενες ανασκοπήσεις (Τ & S2) κι είναι πάλι ενεργοποιημένος και ο μικρότερος σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει στόχο την περιοχή των 720 μονάδων. Και εδώ είχαμε το 2ο χαμηλότερο κλείσιμο του 2018 μετά από αυτό της 29/5 όταν είχαμε το χαμηλό των 735,66 μονάδων. Και εδώ πάντως έχουμε επίσης ανοδικές αποκλίσεις των ταλαντωτών που δεν έχουν ακολουθήσει την τιμή του δείκτη στο χαμηλότερο επίπεδο της περιόδου μετά την 29/5/18.

Και μια ματιά στο μηνιαίο αν κι είναι ακόμα νωρίς.

Παρατηρείται ότι ναι μεν είμαστε πάλι κάτω από τον ΕΚΜΟ6Χ αλλά βλέπουμε ανοδική απόκλιση στον P.ROC και μικρή κρυφή απόκλιση στον RSI που βιάστηκε να καταγράψει χαμηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο ενώ οι τιμές βρίσκονται ακόμα έστω και λίγο υψηλότερα.

Το 735,66 πάντως είναι οπωσδήποτε σε κίνδυνο αν και το 700,11 εξακολουθεί και έχει την μεγάλη κρισιμότητα ως στήριξη για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν κι ισχύουν στο ακέραιο.

Δείτε και τις σκέψεις με διαγράμματα του ΓΔ, του φίλου zelis, στα τελευταία σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης.

Δείτε επίσης την άποψη του φίλου Geris.

Και μια ματιά στο πινακάκι με τις τελευταίες μεταβολές στις παραμέτρους που καλύπτονται:

Η ανάρτηση είχε βέβαια κλείσει όταν έγινε γνωστή η αναβάθμιση της χώρας από την Fitch η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι τεχνικό θέμα. Η ύπαρξη των ανοδικών αποκλίσεων που παρουσιάστηκαν είναι έτσι κι αλλιώς ένα θέμα που αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει και την πορεία των τιμών κι όχι μόνο του δείκτη αλλά και των μετοχών στις οποίες παρατηρούνται τέτοιες αποκλίσεις σαν αυτές που παρουσιάζονται παρακάτω για μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (Tsaros)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: