ΓΔ vs EUR/USD, S&P500 & 10YBONDS: Goldfish (5/8/18)

ΓΔ

Υπάρχουν σημαντικές αβεβαιότητες όσο αφορά την πολύ βραχυχρόνια κατεύθυνση του δείκτη. Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια σημαντική ανοδική αντίδραση αλλά δεν είναι σαφές σε εμάς αν αυτή έρθει από λίγο χαμηλότερα επίπεδα (κοντά στις 735 μονάδες) η αν θα κινηθεί ανοδικά μετά από μια τελευταία διόρθωση από το επίπεδο των 780 μονάδων περίπου.

Στην περίπτωση άμεσης ανοδικής συνέχειας το διάγραμμα που ακολουθεί έχει σημαντικές πιθανότητες πραγματοποίησης:

Σε ευρύτερο χρονικό πλαίσιο, συνεχίζουμε να θεωρούμε την επόμενη ανοδική κίνηση ως ένα ''συνδετικό κύμα'' για ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Το σενάριο αυτό παραμένει έγκυρο για όσο διάστημα ο δείκτης δεν υπερβαίνει τις 834 περίπου μονάδες:

Μόνο αν τις υπερβεί θα έχει πιθανότητες το υπάρχον δευτερεύον σενάριο.

Σε αυτό, διανύουμε ένα εκτεταμένο στο χρόνο κύμα 4 τύπου ''ABCDE'' (3-3-3-3-3) και επομένως η ανοδική αντίδραση του δείκτη θα τον φέρει πολύ γρήγορα στην περιοχή των 850 - 860 μονάδων όπου και θα διορθώσει εκ νέου:

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι είμαστε αρκετά κοντά στην εκδήλωση της επόμενης ανοδικής αντίδρασης στην δείκτη. Παραμένει πολύ πιθανό να εκδηλωθεί μια ενδιάμεση διακύμανση πριν αυτή ξεκινήσει.

Eur/usd

Στο διάγραμμα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ότι η κορύφωση της ισοτιμίας συνέπεσε χρονικά με την κορύφωση του ΓΔ.

Έκτοτε ακολουθούν καθοδική πορεία με την ισοτιμία να έχει ήδη διαμορφώσει μια πολύ καλά ορισμένη κυματική πορεία:

Ο τριγωνικός σχηματισμός είναι μια σαφή ένδειξη για την κυματική θέση της ισοτιμίας. Αναμένουμε σύντομα νεότερα χαμηλά προς την περιοχή του 1,145.

Εκεί αναμένουμε να αντιστραφεί η καθοδική κίνηση και να ξεκινήσει μια σημαντική ανοδική αντίδραση:

και

Μια τέτοια εξέλιξη είναι απόλυτα συμβατή με την μέχρι τώρα ανοδική πορεία του SPX και θα τον βοηθήσει να ολοκληρώσει την ανοδική του πορεία σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τα προηγούμενα ιστορικά υψηλά του, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες διορθώσεις.

Μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί μια σημαντική πολύ βραχυχρόνια διόρθωση και συνεχίζουμε να την αναμένουμε παρ΄ότι θεωρητικά ο δείκτης μπορεί να συνεχίσει ανοδικά:

10Υ Greek Bonds

Η ανοδική αντίδραση ήρθε και είναι πλέον πολύ κοντά στο 38% retracement. Στα τρέχοντα επίπεδα αναμένουμε αποκλιμάκωση και μετά από ένα χαμηλότερο υψηλό να κατευθυνθούν σε νεότερα χαμηλά (των 3,63 μονάδων):

Συμπερασματικά, το διεθνές περιβάλλον αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω σχετικά σύντομα. Αυτή η βελτίωση αναμένουμε να επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά.

Όλα τα παραπάνω έχουν αντιγραφεί από την εβδομαδιαία ανάλυση της Vital Finance

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (JohnX)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *