ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Διαφοροποιήσεις στη μεγάλη εικόνα

Η τελευταία φορά που διασπάστηκε μηνιαίο low fractal μετά από άνοδο ήταν τον Αύγουστο του 2014 στις 1062,65 μονάδες. Το τελευταίο αντίστοιχο στην παρούσα φάση είναι πλέον στις 735,66 που αντικατέστησε από χθες αυτό στις 700,11 μονάδες, που ήταν το τέταρτο διαδοχικό υψηλότερο μηνιαίο  low fractal (ΥΧ) μετά τον πυθμένα στις 420 μονάδες.

Αντίστοιχα στον ftse δεν είχαμε σχηματισμό νεώτερου μηνιαίου low fractal υψηλότερα αυτού του Νοεμβρίου του 2017 που παραμένει τι το κρίσιμο κριτήριο για τη συνέχεια.

Κατά τα λοιπά ο ftse διαφοροποιείται από τον ΓΔ αφού δεν έδωσε ούτε τον Ιούλιο κλείσιμο κάτω από τον εκθετικό 6 μηνιαίων χαμηλών όπως έχει κάνει ο ΓΔ από τον Μάιο έστω κι οριακά και χωρίς να το επαναλάβει τους τελευταίους δυο μήνες. Επίσης αυτή τη στιγμή βρίσκεται υψηλότερα του επιπέδου αλλαγής της τάσης στο εβδομαδιαίο (1988,09)  ενώ ο ΓΔ χαμηλότερα από τις δικές του 767,17 μονάδες αντίστοιχα.

Αρκετές αυτές οι διαφοροποιήσεις ώστε αν έχουμε σχετικά σύντομα διάσπαση των 735,66 μονάδων να μην θεωρηθεί επαρκές πτωτικό σήμα όπως θα εθεωρείτο η διάσπαση των 700,11, τουλάχιστον μέχρι να εναρμονιστεί κι ο ftse όπου διαφοροποιείται.

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *