Η ανάλυση του Goldfish για SPX, ΓΔ, ΔΤΡ (29/7/18)

ΓΔ: Ο δείκτης συνεχίζει να διολισθαίνει μέσα σε θετικό περιβάλλον στις ξένες αγορές και επιβεβαιώνει την άσχημη διαγραμματική του θέση.

SPX

Συνεχίζει την ανοδική του προσπάθεια. Οποιαδήποτε υποχώρησή του εκτιμούμε ότι είναι αγοραστική ευκαιρία. Ο πρώτος βασικός του στόχος είναι η υπέρβαση των προηγούμενων ιστορικών υψηλών. Κυματικά είμαστε στο ανοδικό κύμα 3 πράγμα που εξηγεί και την τρέχουσα βραχυχρόνια ανοδική δυναμική του δείκτη:

ΓΔ

Μέσα σε ένα γενικευμένο περιβάλλον αντιστροφής των προηγούμενων καθοδικών κινήσεων στις αγορές του εξωτερικού, ο ΓΔ αρνείται να ακολουθήσει και συνεχίζει να υποχωρεί, έστω και διστακτικά. Μια πολύ άσχημη αν και πλήρως αναμενόμενη εξέλιξη.

Αν δεν καταφέρει άμεσα να κινηθεί ανοδικά και να υπερβεί τις 773 μονάδες τότε συνεχίζουμε να αναμένουμε την προσέγγιση των 720 μονάδων περίπου:

Αυτή η ζώνη τιμών είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δεν πρέπει να διασπαστεί καθοδικά με την πρώτη προσπάθεια.

Μέχρι τώρα εκτιμούμε ότι συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα για μια θετική ανοδική αντίδραση προς τις 800 - 812 μονάδες αλλά από χαμηλότερα επίπεδα:

Στην περίπτωση προσέγγισης των 720 μονάδων, το σενάριο που ακολουθούμε εδώ και καιρό κινδυνεύει να ανατραπεί μόνο αν διασπαστούν καθοδικά οι 720 μονάδες, ή αν διασπαστούν ανοδικά οι 812 μονάδες.

Συμπερασματικά: αναμένουμε άμεσα καθοδική συνέχεια προς την περιοχή των 720 - 723 μονάδων. Εκεί θα εξετάσουμε την δυνατότητα για βραχυχρόνια long θέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση η μη καθοδική διάσπαση αυτού του επιπέδου, έστω και intraday.

ΔΤΡ

Το ενδεχόμενο υποχώρησης συνεχίζει να είναι το πιθανότερο. Αν συνεχίσει καθοδικά αναμένουμε να δούμε την συμπεριφορά του στην περιοχή των 735 μονάδων (κατ΄αντιστοιχεία των 720 στον ΓΔ). Καθοδική τους παραβίαση θα σημαίνει ότι η κάθοδος του δείκτη προς νεότερα ιστορικά χαμηλά όχι μόνο έχει ξεκινήσει αλλά ότι θα επιταχυνθεί.

Όλα τα παραπάνω είναι αντιγραφή από την εβδομαδιαία ανάλυση της Vital Finance.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (Tsaros)

ΕΧΑΕ (Tsaros)

FTSE (MAK)

ΔΤΡ (ΤΕΟ)

ΙΝΤΚΑ επίτευξη στόχου Δ.Κ

ΓΔ - FTSE στόχοι μίνι Δ.Π

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *