ΓΔ, GREEK 10Y BOND, MID40, ΔΤΡ, SPX, DJIA: Goldfish (8/12/17)

ΓΔ: Ο δείκτης δεν φαίνεται να έχει ολοκληρώσει το καθοδικό σκέλος του αλλά είναι πολύ πιθανό, έστω και πολύ βραχυχρόνια, να κινηθεί ανοδικά. Μετά αναμένουμε νεότερα τοπικά χαμηλά των 735 μονάδων.

10ετές

Η μακροχρόνια κυματική εικόνα του παραμένει συμβατή με το παραπάνω σενάριο.

Ωστόσο, με τα νεότερα χαμηλά δείχνει να ολοκληρώνεται η καθοδική του αποκλιμάκωση από τις 11,8 μονάδες και να είναι προ των πυλών εκ νέου ανοδική τους αντίδραση προς την περιοχή των 6 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, αντιστρόφως ανάλογη αναμένεται να είναι και η συμπεριφορά των μετοχικών αξιών.

SPX

Η τρέχουσα καθοδική κίνηση υπερέβει σημαντικά επίπεδα στήριξης και επομένως πρέπει να αναπροσαρμόσουμε το ανοδικό μας σενάριο.

Η πιθανότητα να μην έχει ολοκληρωθεί το διορθωτικό κύμα 2 παραμένει σημαντική και ισχύει για όσο διάστημα ο δείκτης δεν μπορεί να υπερβεί τις 2.791 μονάδες.

Η μεσοχρόνια εκτίμησή μας για νεότερα υψηλά παραμένει σε ισχύ:

Εναλλακτικό μεσοχρόνια θετικό σενάριο: Αν πράγματι ο δείκτης γυρίσει καθοδικά αλλά με μεγάλη δυναμική και προσεγγίσει το επίπεδο των 2.600 μονάδων τότε θα θεωρήσουμε ότι εκεί έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της διόρθωσης από τα τελευταία ιστορικά υψηλά (΄΄συμμετρικό τρίγωνο'' ABCDE). Σε αυτό ακριβώς παραπέμπει τυχόν επαναπροσέγγιση των 23.350 μονάδων από τον DJIA:

Η διαμόρφωση ενός σχηματισμού τέτοιου τύπου (ABCDE/3-3-3-3-3) είναι χαρακτηριστικό των διορθωτικών κυμάτων 4. Επομένως, με την ολοκλήρωσή του θα αναμένουμε μια ακόμα τελευταία προσπάθεια των δεικτών σε νεότερα ιστορικά υψηλά. Από εκεί θα ξεκινήσει μια σημαντικότατη διόρθωση στις διεθνείς αγορές.

MID40

ΓΔ

Με παρόμοιο τρόπο αναμένουμε καθοδική συνέχεια σε νεότερα χαμηλά των 735 μονάδων:

Αν με την ανοδική επάνοδο ο δείκτης δεν καταφέρει να υπερβεί τις 810 - 820 μονάδες τότε θα εκλάβουμε την διόρθωση (''Χ'') ως ένα συνδετικό για περαιτέρω πτώση:

ΔΤΡ

Παραμένει η άσχημη διαγραμματική εικόνα. ΜΟΝΟ η υπέρβαση των προηγούμενων υψηλών (1042,30) μπορεί να αλλάξει κάτι.

Αν παραμείνει αυτή η αδυναμία θα επιβεβαιωθεί το μεσοχρόνιο σενάριο που τον θέλει να επαναπροσεγγίζει τα ιστορικά χαμηλά του:

και

Δευτερεύον Εναλλακτικό σενάριο

ΓΔ: ο δείκτης υπερβαίνει τις 820 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες να έχουμε ένα πολύ ευρύ κύμα 4 θα πάρουν το προβάδισμα (ως τρίγωνο):

...και η αντίστοιχη διαγραμματική εικόνα που αναμένουμε για τον ΔΤΡ:

Παρατηρούμε ότι ακόμα και σε αυτό το θετικό βραχυχρόνια σενάριο η μεσοχρόνια δομή της κίνησης παραμένει διορθωτική (ABC).

Ο δείκτης δείχνει συνεχόμενη αδυναμία να απομακρυνθεί επαρκώς από τα ιστορικά του χαμηλά. Σύνηθες φαινόμενο σε χώρες που έχουν υποστεί αναδιάρθρωση κρατικών χρεών που διακρατούσαν και οι εγχώριες τράπεζες (ως τελευταία γραμμή στήριξης των κυβερνήσεων πριν την αναπόφευκτη κατάρρευση).

Τα παραπάνω είναι μέρος της τελευταίας ανάλυσης της Vital Finance.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ (Optimist)

ΔΕΗ (ΤΕΟ)

ΑΔΜΗΕ (JIM MARCUS)

ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ (LORAC)

ΓΔ - DAX (ΝΕΚ)

FTSE (MAK)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: