ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Σε αναζήτηση πυθμένα

Κλείσιμο μήνα κι εβδομάδας στην αγορά με την τάση (κατεύθυνση) καθοδική σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο ενώ στο μηνιαίο θέλω να δω τις τιμές να παραβιάζουν επιβεβαιωμένα τις 700,11 μονάδες για να μιλάμε για γενικευμένη πτωτική τάση για όλους αυτούς τους λόγους που επαλειμμένα έχουν αναφερθεί στις αναρτήσεις για τον δείκτη. 

Στο ημερήσιο φαίνεται ότι το πρόσφατο χαμηλό στις 735,66 μονάδες που είναι πλέον και εβδομαδιαίο low fractal μπορεί να διασπαστεί αφού ο στόχος της Δ.Κ είναι στις 722. Η εικόνα θα αλλάξει με ανοδική διάσπαση των 792,37 μονάδων, στην κορυφή δηλαδή της τελευταίας bull trap.

Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε ότι στην προηγούμενη μεγάλη διόρθωση είχαμε τον σχηματισμό δυο συνεχόμενων χαμηλότερων low fractals και το τελευταίο ήταν κι ο πυθμένας της διόρθωσης στις 700,11 μονάδες που είναι και το τωρινό κομβικό σημείο στη μεγάλη εικόνα. Βλέπουμε όμως ότι και στις 735,66 μονάδες είχαμε επίσης το 2ο συνεχόμενο χαμηλότερο low fractal που αν αντέξει και τον Ιούλιο θα πάρει τη θέση του σημείου 700,11 όσον αφορά την τεχνική εικόνα όπως βλέπουμε παρακάτω στο μηνιαίο.

Τότε και τα δυο εβδομαδιαία χαμηλότερα χαμηλά είχαν σχηματισθεί αφού είχε αλλάξει η εβδομαδιαία τάση με όρους fractals. Την διάσπαση δηλαδή του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία low fractals. Τώρα που η τάση άλλαξε με την παραβίαση των 767,17 μονάδων, το χαμηλό των 735,66 ήταν το πρώτο τοπικό χαμηλό μετά την αλλαγή τάσης κι αν πρόκειται να έχουμε επανάληψη της ίδιας συμπεριφοράς με τον Νοέμβριο θα πρέπει να δούμε ένα ακόμα χαμηλό χαμηλότερα των 735,66. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν είναι απαραίτητο να διασπαστεί η οριζόντια στήριξη στις 700,11.

Όσα γράφτηκαν στον πρώτο μέρος της τελευταίας ανασκόπησης, ισχύουν βέβαια όπως και τα επίπεδα διόρθωσης που βλέπουμε ακόμα μια φορά στο διάγραμμα. Σημειώνεται ότι είχαμε το 2ο συνεχόμενο κλείσιμο μήνα κάτω από τον εκθ. 20ρη κ.μ.ο (ΕΚΜΟ 20) μετά από 14 μήνες. Η ανοδική διάσπασή του σε όλα τα time frames που αναρτήθηκαν θα μπορούσε να είναι ένα θετικό σημάδι για την συνέχεια.

Τέλος ας δούμε και την εικόνα μέσα από το γνωστό πινακάκι που κοκκίνισε κάπως την δύσκολη εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε και την άποψη του νέου μας φίλου του Πέτρου για τον δείκτη καθώς και των Geris και ΤΕΟ.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *