ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η αντίδραση της αγοράς στα ενδοσυνεδριακά υψηλά της επομένης των αποφάσεων στο EUROGROUP ήταν μια ακόμα καθοριστική ένδειξη για τις βραχυπρόθεσμες τουλάχιστον προθέσεις στην αγορά αν και για μένα είναι ένα σαφές σημάδι ότι η αγορά έχει δει τα υψηλά της με την διακυβέρνηση Τσίπρα και το μόνο ζήτημα είναι πόσο βαθιά θα πάει η διόρθωση που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 μήνες. Στα διαγράμματα που ακολουθούν γίνεται αναφορά σε επίπεδα ενδιαφέροντος από τα οποία θα κριθεί στην παρούσα φάση η επαλήθευση των παραπάνω εκτιμήσεων.

  

Η εικόνα πάντως που βλέπουμε στις στήλες με την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς, όπως αυτή "διαβάζεται" από την θέση των τιμών ως προς τα ημερήσια κι εβδομαδιαία fractals αντίστοιχα, είναι αρκετά βελτιωμένη αφού το μπλε κυριαρχεί πλέον στην στήλη της ημερήσιας τάσης έστω κι αν πολλές από τις πρόσφατες αλλαγές δεν είναι επιβεβαιωμένες αλλά καταγράφονται από τη στιγμή που είχαμε έστω και ενδοσυνεδριακή παραβίαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία high fractals.

Πέραν των τίτλων που αναφέρονται στο πινακάκι, σημαντική είναι η Coca Cola 3Ε η οποία άλλαξε πάλι τάση και βρίσκεται σε διόρθωση κι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν είχαμε ούτε καν τυπικά αλλαγή τάσης και στον FTSE.

Συνοπτικά θα αναφερθούν κάποια επίπεδα ενδιαφέροντος και στις πιο σημαντικές για τους δείκτες μετοχές που είναι και στο πινακάκι.

ΑΛΦΑ: Η επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης γίνεται με την παραμονή πάνω από τα 2,018 ευρώ.

ΕΤΕ:  Η επιβεβαίωση για την αλλαγή τάσης αλλά και η ενεργοποίηση του Δ.Π γίνεται με την παραμονή πάνω από τα 0,288 ευρώ.

ΟΤΕ: Η υπέρβαση των 10,70 ευρώ είναι ο πήχυς για την αλλαγή της τάσης στο ημερήσιο.

ΟΠΑΠ: Η επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης αλλά και η ενεργοποίηση του Δ.Π γίνεται με την παραμονή πάνω από τα 9,76 ευρώ.

ΕΥΡΩΒ: Η επιβεβαίωση της αλλαγής τάσης αλλά και η επανενεργοποίηση του αν. ΩΚΩ γίνεται με την παραμονή πάνω από τα 0,985 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Η υπέρβαση των 7,520 ευρώ είναι ο πήχυς για την αλλαγή της τάσης στο ημερήσιο.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.