ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ενώπιον επιλογής κατεύθυνσης

Η προσπάθεια για υπέρβαση των δυο τελευταίων τοπικών υψηλών που θα άλλαζε την ημερήσια τάση απέτυχε προς το παρόν και μαζί απέτυχε κι η διάσπαση της γραμμής λαιμού και η ενεργοποίηση του σχηματισμού CUP with HANDLE που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Στο προσκήνιο τώρα έρχεται η πιθανότητα να βλέπουμε τον σχηματισμό μιας μίνι διπλής κορυφής που ενεργοποιείται με την καθοδική διάσπαση των 838,46 μονάδων. Αν αυτό συμβεί τίθεται στόχος χαμηλότερα από τις 781,03 μονάδες που είναι το επίπεδο ενεργοποίησης της μεγαλύτερης διπλής κορυφής που βλέπουμε στο διάγραμμα.

Άλλωστε και μόνο η μικρή Δ.Κ να πετύχει το στόχο της θα παραβιάσει την κύρια εβδομαδιαία στήριξη στο χαμηλότερο των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων low factals.

Τέτοιο ενδεχόμενο σημαίνει ότι και οι άλλοι δυο δείκτες που τις τελευταίες ημέρες στηρίχτηκαν από τις τράπεζες θα πάνε να παραβιάσουν τις σημαντικές στηρίξεις τους στα 700,11 και 1830,62 μονάδες αντίστοιχα αλλάζοντας και την μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Προς το παρόν πάντως κανείς από τους σχηματισμούς δεν έχει ενεργοποιηθεί και ο λόγος για τον οποίο εξετάζεται λεπτομερώς το κακό σενάριο είναι το σημερινό κάκιστο κερί στον δείκτη το οποίο έχει γυρίσει στο κόκκινο το αυτοματοποιημένο σύστημα που βλέπουμε και στα δυο διαγράμματα.

Όπως βλέπουμε και στο επικαιροποιημένο πινακάκι και οι τρεις ανοδικοί σχηματισμοί που ενεργοποιήθηκαν τις δυο προηγούμενες ημέρες σε ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ απενεργοποιήθηκαν σήμερα λόγω της αναίρεσης της ανοδικής διάσπασης των γραμμών λαιμού αυτών των σχηματισμών ανοδικής αναστροφής.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *