ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Ο δείκτης χάρις στην 3Ε δεν διέσπασε τις 1988,09 μονάδες όπως έκανε ο ΓΔ με τις δικές του 767,17 αλλά θα είναι θαύμα να μην το κάνει αφού βρίσκεται ελάχιστα υψηλότερα μετά την καθυστερημένη βουτιά των τραπεζών. Οι μακροχρόνιες γραμμές στήριξης έσπασαν ήδη άλλωστε με κλείσιμο εβδομάδας.  Επόμενο επίπεδο - στόχος στην ισότητα του τρέχοντος με το πρώτο σκέλος της πτώσης γύρω στις 1940 μονάδες.

Ο ένας από τους δυο ταλαντωτές παρουσιάζει μια ανοδική απόκλιση αν και δεν γνωρίζουμε πότε και που θα τελειώσει η πτώση κι αν η απόκλιση θα υπάρχει ακόμα. Οι 1988,09 δεν πρέπει να χαθούν και για τον πρόσθετο λόγο ότι ενεργοποιείται έτσι και ο σχηματισμός διπλής κορυφής που βλέπουμε παρακάτω.

Τα βασικά ζητούμενα σημειώνονται ακόμα μια φορά στο μηνιαίο διάγραμμα. Να σημειωθεί ότι από το 1999 ο ΕΚΜΟ 6Χ μήνα διασπάστηκε 4 φορές και σε όλες τις περιπτώσεις αυτό αποτέλεσε επιβεβαιωμένη ένδειξη αλλαγής της μεσομακροπρόθεσμης τάσης. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για το τελευταίο τοπικό μηνιαίο χαμηλό στις 1830,82 στο οποίο είχαμε καθοδική διάσπαση - αλλαγή τάσης 3 φορές.

Στο ημερήσιο έχουμε την προσέγγιση της υπερπωλημένης ζώνης από τον RSI πράγμα που δίνει κάτι λίγα δικαιώματα να αναμένουμε εδώ κοντά μια αντίδραση κι ακόμα λιγότερα βέβαια να σκεφτόμαστε μήπως βλέπουμε τον σχηματισμό κάποιου σοβαρού διπλού πυθμένα.

Η ανάρτηση αποτελεί μια επικαιροποίηση των προηγούμενων εβδομαδιαίων ανασκοπήσεων της 20ης και 13ης Μαΐου. Για τον ΓΔ οι αντίστοιχες ανασκοπήσεις επικαιροποιούνται με την ανάρτηση της 24/5 αφού δεν έχουμε τίποτα νεώτερο εκτός της λίγο πολύ αναμενόμενης διάσπασης των 767,17 μονάδων και της αλλαγής της τάσης στο εβδομαδιαίο.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο γνωστό πινακάκι με τις διάφορες παραμέτρους που καταγράφουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (LAAPS)

ΓΔ (ZELIS)

ΓΔ (VANCOULS)

ΔΤΡ (goldfish)

EURUSD, ΔΤΡ (ΤΣΑΡΟΣ)

ΜΥΤΙΛ

ΟΤΕ αποκλίσεις κι επίτευξη στόχου ΩΚΩ

ΟΠΑΠ

ΜΟΗ επίτευξη στόχου Δ.Κ

CENER

ITRAKOM

INTKA (ZELIS)

DAX

DAX (NEK)

 

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.