ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ακόμα ψάχνουμε τον πάτο

Η αλλαγή της ημερήσιας τάσης επιτάχυνε τελικά την πτώση με αποτέλεσμα να αποδειχθεί πολύ ασθενής στήριξη και η Κ, όπως άλλωστε έγινε και με τους άλλους δείκτες.

Το ζητούμενο είναι τώρα να αντέξει το προηγούμενο χαμηλό στις 761,12 μονάδες. Ο ένας ταλαντωτής έχει ήδη ξεπεράσει τα αντίστοιχα επίπεδα ενώ και ο RSI είναι έτοιμος να δοκιμάσει την υπερπωλημένη ζώνη χωρίς να έχει αντίστοιχη κρυφή απόκλιση από τς τιμές. Το τρέχον πτωτικό κύμα πλησιάσει το 161,8% του προηγούμενου οπότε το λογικό είναι να δούμε κάπου εδώ κοντά την πρώτη αντίδραση. Όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τυχόν παραβίαση των 761 μονάδων ενεργοποιεί τον μεγάλο σχηματισμό διπλής κορυφής που θέτει στόχους τιμές κάτω από τις βασικές γραμμές τάσης - στηρίξεις S & V, ενώ αν το επίπεδο αυτό δεν παραβιαστεί είναι ενδεχόμενο να δούμε κάποια στιγμή ένα ακόμα υψηλότερο τοπικό χαμηλό (ΥΧ) και να έχουμε να λέμε για πιθανό σχηματισμό διπλού πυθμένα.

Στην ΑΛΦΑ φθάσαμε 4 σεντς από τον στόχο της διπλής κορυφής ενώ ξεπεράσαμε το 162% του πρώτου κύματος και θα ήταν καλό να μην χαθούν και τα 1,676 ευρώ αφού κάτω από εκεί η εβδομαδιαία τάση γίνεται τυπικά καθοδική και η επιστροφή στην βάση των 1,32 ευρώ θα αρχίσει να μας περνάει από το μυαλό. Στους ταλαντωτές παρατηρούμε ότι ακριβώς και στον ΔΤΡ κατά συνέπεια ισχύουν κι εδώ τα ίδια.

Στην ΕΤΕ είχαμε επίσης καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης και δεν θέλουμε να χαθούν τα 0,252 ευρώ αφού κάτω από εκεί ενεργοποιείται ο μεγάλος σχηματισμός Δ.Κ με στόχο που τρομάζω και να τον αναφέρω. Μοναδικό ελπιδοφόρο σημάδι η ανοδική απόκλιση στον κάτω ταλαντωτή που βλέπουμε στο διάγραμμα. Αν έχουμε αλλαγή κλίματος βέβαια στην αγορά θα αρχίσω δειλά δειλά να σκέφτομαι κι εδώ διπλούς πυθμένες και άλλα τέτοια εξωτικά...

Και στην ΕΥΡΩΒ που πάντως είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες έχουμε κρυφή απόκλιση και σοβαρό ενδεχόμενο να σταματήσει κάπου εντός του κύκλου που βλέπουμε στο διάγραμμα αφού είναι πολύ κοντά αρκετά επίπεδα διόρθωσης που θα μπορούσαν να δώσουν αντίδραση.

Στη χειρότερη κατάσταση είναι ως συνήθως η ΠΕΙΡ. Η τελευταία στήριξη κατέρευσε με τη 2η προσπάθεια και ο στόχος του ΩΚΩ αποδείχτηκε πολύ ... ρηχός για τις πτωτικές διαθέσεις των πωλητών. Κάποιες οριακές ανοδικές αποκλίσεις αφήνουν κάποιες ελπίδες να μην χαθεί τουλάχιστον η S.

Ανοδικές αποκλίσεις παρατηρούνται και στο ημερήσιο διάγραμμα με την επιφύλαξη που ισχύει και στο εβδομαδιαίο, ότι δεν γνωρίζουμε αν θα υφίσταται και όταν θα δούμε την πρώτη ανοδική αντίδραση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΥΤΙΛ (ΤΑΣΟΣ)

ΟΠΑΠ (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ (ΤΑΣΟΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.