ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FFGROUP: Ενδυνάμωση της καθοδικής τάσης

Συνέχεια της πτωτικής κίνησης σήμερα και πλέον είναι πολύ κοντά το προηγούμενο τοπικό εβδομαδιαίο χαμηλό  των 767,17 ευρώ και με το κλίμα που επικρατεί στην αγορά φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί η διάσπασή του. Το σημαντικό βέβαια είναι η παραμονή κάτω από αυτά τα επίπεδα κι όχι μόνο η προσωρινή τους διάσπαση. Ενδεικτικά η πρώτη επαφή με τον εκθετικό κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) θα γίνει στις 768,59 μονάδες και το ζητούμενο είναι να μην έχουμε μηνιαίο κλείσιμο κάτω από αυτόν τον κινητό σε 4 συνεδριάσεις που μένουν ακόμα. Αν αυτό συμβεί έχουμε την πρώτη σοβαρή ένδειξη για αλλαγή της μεσομακροπρόθεσμης τάσης σε καθοδική σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 20 και πλέον ετών αναφορικά με τη συμπεριφορά του ΓΔ ως προς τους ΕΚΜΟ 6 Υ&Χ σε μηνιαίο. Αν συμβεί αυτό λοιπόν πιστεύω ότι δεν θα αργήσει και η δεύτερη σοβαρή ένδειξη που είναι η καθοδική διάσπαση του τελευταίου μηνιαίου low fractal στις 700,11 μονάδες.

Παρακάτω ακολουθούν ημερήσια διαγράμματα του δείκτη με επισήμανση πιθανών επιπέδων τιμών που μπορεί να μας απασχολήσουν προσεχώς αλλά και κάποιες αποκλίσεις που μένει να δούμε αν μπορούν να σώσουν την παρτίδα, δεδομένου ότι ίσως κι αύριο θα τεθεί σε δοκιμασία η στήριξη από την μακροχρόνια ανοδική γραμμή τάσης. Εξυπακούεται ότι μόνο σε περίπτωση καθοδικής διάσπασής της θα δούμε πιθανότατα κάποια από τα επίπεδα που σημειώνονται στο πρώτο διάγραμμα.

 

Αποφασιστικής σημασίας για την κίνηση του δείκτη πιστεύω ότι θα είναι η δυνατότητα ανοδικής αντίδρασης της μετοχής της ταλαίπωρης FFGROUP δεδομένου ότι η συσχέτιση - επιρροή της το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής στον ΓΔ.

Δεν ξέρω πόσο σωστό είναι να επιδιώκουμε να βρούμε στόχους με βάση την τεχνική ανάλυση στην μετοχή. Πολλοί στόχοι που προκύπτουν με διάφορες προσεγγίσεις στη μεγάλη εικόνα πιάστηκαν πολύ γρήγορα  αλλά αυτό μπορεί να είναι μια απλή σύμπτωση δεδομένου του αρμαγεδώνα που έπληξε το χαρτί. Με την δυσάρεστη κατάσταση ήδη διαμορφωμένη όμως τις τελευταίες ημέρες μετά τα πρώτα limit down, έχουμε μια συγκεκριμένη τεχνική εικόνα που μπορεί να ιδωθεί ως διάσπαση καθοδικού τριγώνου. Η συγκεκριμένη διάσπαση θα μπορούσε να στείλει τις τιμές ακόμα και τρία ευρώ χαμηλότερα, όσο και το ύψος του τριγώνου που διασπάστηκε.

Το βέβαιο είναι ότι η διαμόρφωση των διαγραμμάτων της μετοχής μετά την πρώτη κατακρήμνιση μπορεί να συσχετιστεί με τη συμπεριφορά, τους σκοπούς και τις πληροφορίες που διαθέτουν τα ισχυρά χέρια αλλά και τις προσλαμβάνουσες όσων μικρών έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν την τύχη τους με το χαρτί τις δυο - τρεις τελευταίες εβδομάδες αφού κυκλοφόρησαν οι γνωστές πληροφορίες - κατηγορίες. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι αυτοί που θα ανεβάσουν την τιμή είναι οι μόνοι που ξέρουν σε ποια τιμή θα ξεκινήσουν τις αγορές και καμιά τεχνική ανάλυση δεν θα μπορούσε να το βρει κατά την ταπεινή μου άποψη (...από όσα γνωρίζω εγώ τουλάχιστον).

Δείτε εδώ την άποψη του φίλου optimist.

Σχόλιο μετά την απώλεια των 767,17 μονάδων ενδοσυνεδριακά

Η τελευταία φορά που η εβδομαδιαία τάση έγινε καθοδική ήταν τον Νοέμβρη χάνοντας τις 752,02 μονάδες. Ο δείκτης έφθασε ως το 700,11 και στο ανοδικό του άλλαξε τάση 102 μονάδες ψηλότερα και τώρα την ξανάλλαξε στο 767,16. Τα στατιστικά μου λένε ότι στις μισές περιπτώσεις η τάση αλλάζει σε δυσμενέστερο σημείο την επόμενη φορά. Εν προκειμένω όταν και αν θα ξαναλλάξει έχει 50% πιθανότητες να το κάνει πάνω από το 767,17. Γι αυτό λέω ότι μόνη της η αλλαγή δεν λέει τίποτα. Το κακό είναι ότι βρισκόμαστε ήδη κάτω από τον ΕΚΜΟ 6Χ στο μηνιαίο
και το 2ο κακό ότι χάνουμε την V1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (SPARTAN)

ΑΛΦΑ (G. Papigiotis)

ΠΙΝΑΚΑΚΙ 24/5

ΓΔ (trading2day)

ΓΔ (zelis)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: