ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΧΑΕ, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, JUMBO: Οφείλεται αντίδραση

Άλλη μια εβδομάδα στα κόκκινα με τους δυο βασικούς δείκτες σε καθαρή καθοδική τάση όσον αφορά το ημερήσιο μετά και την τελευταία διάσπαση από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και τον ΔΤΡ που είδαμε χθες. Στα διαγράμματα που ακολουθούν βλέπουμε ότι οι δείκτες έχουν προσεγγίσει στηρίξεις από δοκιμασμένες ανοδικές γραμμές τάσης αλλά και από επίπεδα δεδομένου ότι πλέον τίθεται θέμα αν τις υπόλοιπες 8 συνεδριάσεις ως το κλείσιμο του Μάη θα καταφέρει ο δείκτης να μην δώσει κλείσιμο κάτω από τον εκθετικό κινητό των 6 μηνιαίων χαμηλών για λόγους που έχουν παρουσιαστεί επανηλειμμένα στο παρελθόν και μπορούν να βρεθούν στην ενότητα paper trading. Έχουν επίσης προσεγγιστεί οριζόντιες στηρίξεις από το χαμηλότερο των δυο τελευταίων low fractals στα εβδομαδιαία κάτω από τις οποίες αλλάζει τυπικά η τάση και εκεί αφού αν χαθούν καθίσταται πολύ πιθανή πλέον η προσέγγιση των τελευταίων μηνιαίων τοπικών χαμηλών (low fractals) στα χαμηλά του Νοέμβρη.  Στα εβδομαδιαία έχουν χρησιμοποιηθεί και λογαριθμικά διαγράμματα για λόγους σύγκρισης με τα γραμμικά αναφορικά με τις γραμμές τάσης.

Μια ανοδική απόκλιση στον ένα από τους δυο ταλαντωτές έχει κάνει την εμφάνισή της στο ημερήσιο, τόσο στον ΓΔ όσο και στον FTSE.

Ας δούμε την εικόνα μέσα από το πινακάκι των παραμέτρων που όσο πάει και κοκκινίζει

...και μια εικόνα από από επιλεγμένες μετοχές οι οποίες όπως και οι δείκτες είναι απολύτως απαραίτητο να αλλάξουν κατεύθυνση...

Στην ΕΧΑΕ ο στόχος δεν χρειάστηκε πάνω από 3 συνεδριάσεις να επιτευχθεί

Η ΜΙΓ πρέπει οπωσδήποτε να ανέβει πάνω από τη βάση του μεγάλου σχηματισμού διπλής κορυφής που διέσπασε για δεύτερη φορά με κλείσιμο.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να υπερισχύσει ο σχηματισμός διπλού πυθμένα ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο μεγάλος ΩΚΩ (με διάσπαση της γραμμής λαιμού G.

Η μετοχή του ΟΤΕ είναι σε ξεκάθαρη καθοδική τάση σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο επιβεβαιωμένα πλέον και φέρει σημαντική "ευθύνη" για το γενικότερο χάλι της αγοράς, μαζί φυσικά με άλλα blue chips.

Ένα από αυτά τα σημαντικά χαρτιά είναι η ΜΠΕΛΑ που όπως είδαμε και στο πινακάκι άλλαξε την τάση στο εβδομαδιαίο επιβεβαιωμένα πλέον. Στα διαγράμματα που ακολουθούν υπάρχουν σημειώσεις για την πιθανή συνέχεια και τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουν προεξάρχοντος του επιπέδου 12,58 όπου και το χαμηλότερο των δυο τελευταίων μηνιαίων low fractals αφού από εκεί και κάτω θα έχουμε αλλαγή και της μακροπρόθεσμης τάσης σε καθοδική.

Δείτε και την εικόνα με τις αποκλίσεις στον ΓΔ τόσο σε ημερήσιο όσο και σε 60λ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΦΦΓΚΡΠ

 

 

 

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: