ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ: Ψάχνοντας στηρίξεις – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η εικόνα της τάσης στα εβδομαδιαία είναι ακόμα καθοδική στον ΑΔΜΗΕ ενώ παραμένει ανοδική στη ΔΕΗ με το άσχημο γύρισμα που ξεκίνησε από τους γνωρίζοντες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και στα δυο διαγράμματα έχουμε τις ανοδικές διασπάσεις των κατερχόμενων σφηνών που έχουν στόχο την επιστροφή των τιμών στα υψηλά έτους.

Στα ημερήσια ισχύει το ίδιο ακριβώς και το ζητούμενο είναι που θα σταματήσει η διόρθωση των τιμών. Κάποια σημεία ενδιαφέροντος όπως και τα gaps ανοδικά και πτωτικά καταγράφονται στα διαγράμματα που ακολουθούν...

Ειδικότερα στη ΔΕΗ αν χαθούν τα 2,504 ευρώ σημαίνει  ότι εκεί τέλειωσε μόνο το πρώτο κύμα της διόρθωσης από τα 3,35 ευρώ και θα έρθουν στο προσκήνιο τιμές στόχοι λίγο ψηλότερα από τα 2 ευρώ. Μέχρι τότε τα κεριά που κάνουν χαμηλότερο χαμηλό από τα δυο προηγούμενα θα θεωρούνται long setup bars (LSB).

Κάποιες αποκλίσεις πάντως στη μικρότερη εικόνα ίσως συνάδουν με την πιθανότητα να κρατήσει η S1

Επιστροφή στην μεγαλύτερη εικόνα, αυτή τη φορά μέσα από τα διαγράμματα του αθροίσματος τιμών ΔΕΗ + ΑΔΜΗΕ προκειμένου να εξεταστεί το που βρισκόμαστε σε σχέση με τις τιμές προ του διαχωρισμού τους.

Και εδώ όπως βλέπουμε προσεγγίζεται στήριξη από την 1η ανοδική γραμμή τάσης. Την 2η την κοιτάμε αν χαθεί η πρώτη.

Στην ακόμα μεγαλύτερη εικόνα δεν έχουμε καμιά ουσιαστική μεταβολή. Θεωρητικά βρισκόμαστε ακόμα σε απόπειρα απαγκίστρωσης από μακροχρόνιο πυθμένα.

Εδώ και καιρό ψάχνω την κατάλληλη στιγμή να πάρω θέση όντας πεπεισμένος ότι είναι μάλλον απίθανο να έχω ευκαιρία  σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από τα τρέχοντα. Εάν είχα τοποθετηθεί ήδη, δεν θα έβγαινα τώρα αλλά θα έκανα υπομονή. Όπως βλέπουμε στα εβδομαδιαία παραπάνω όσοι είχαν τοποθετηθεί στην ΔΕΗ κάτω από τα 2,50 ευρώ προ του διαχωρισμού έφθασαν να διπλασιάσουν τα χρήματά τους στα υψηλά του αθροίσματος των μετοχών που τους προέκυψε μετά από αυτόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ Μηνιαία ανασκόπηση

ΔΕΗ (LORAC)

SPX (goldfish)

ΠΕΙΡ

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.