ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανασκόπηση της πρώτης εβδομάδας του Απρίλη

Πλήρης δικαίωση της ανοδικής απόκλισης στον RSI με εξαιρετική αντίδραση που (κατά σύμπτωση) ήρθε:

-στον στόχο της πρώτης Δ.Κ

-λίγο χαμηλότερα από την γνωστή ισότητα (Y=W)

-αφού η διόρθωση όλης κίνησης από τα χαμηλά του Νοέμβρη έφθασε στο 61.8% fibo και

-το ΑΡΕΧ του τριγώνου Ζ-Ν.

Επόμενο προαπαιτούμενο η υπέρβαση και παραμονή πάνω από τον ΕΚΜΟ22 και βέβαια του τοπικού υψηλού 838.69  πάνω από το οποίο αλλάζει η ημερήσια τάση. Η διάσπαση της κατερχόμενης σφήνας Μ-Ν θέτει ως στόχο αυτό ακριβώς το επίπεδο που είναι η κορυφή της. Ως τότε τυπικά τουλάχιστον η τάση θεωρείται καθοδική. Μεσοπρόθεσμα η διάσπαση της μεγαλύτερης σφήνας Ζ-Ν "υπόσχεται" ακόμα υψηλότερους στόχους αφού η κορυφή του σχηματισμού είναι το υψηλό έτους. Αντίστοιχη αλλά ελαφρά καλύτερη είναι η εικόνα στον ftse όπου έχουμε ήδη ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ 22 με χωρίς να πλησιάσει την αντίστοιχη ισότητα ή τον στόχο της πρώτης Δ.Κ. Εδώ η τάση αλλάζει πάνω από τις 2156.92 μονάδες που είναι ο πρώτος ανοδικός στόχος της σφήνας Μ-Ν1.

Στα εβδομαδιαία διαγράμματα ο πρώτος στόχος είναι η υπέρβαση του EKMO 20 κι η ανοδική διάσπαση των κατερχόμενων σφηνών. Η τάση παραμένει ανοδική αλλά αν η αντίδραση της αγοράς διαρκέσει και δεν έχουμε χαμηλότερο χαμηλό τις προσεχείς δυο εβδομάδες η οριζόντια στήριξη - επίπεδο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης θα ανέβει από το χαμηλό του Νοέμβρη στο χαμηλό της εβδομάδας που έκλεισε.

Μια ακόμη "σύμπτωση" στο λογαριθμικό εβδομαδιαίο του FTSE

συνέχεια καταγραφής συμπτώσεων - τεχνικών λόγων φρεναρισματος του κατω ... στο μηνιαίο θα δούμε ότι ακούμπησε για 1η φορά μετά από τρεις μήνες τον EKMO6X ξανά

Σημαντικό ρόλο στην ανοδική αντίδραση έπαιξε η αντίδραση των τραπεζών. Ο δείκτης τους ήδη ξεπέρασε τον ΕΚΜΟ 22 και η ενεργοποίηση του μίνι Δ.Π "υπόσχεται" ότι θα καταφέρει να διασπάσει και την πτωτική βραχυπρόθεσμη γραμμή τάσης Μ. Πρόβλημα μπορεί να προκύψει από την κρυφή απόκλιση του RSI που βιάστηκε να γράψει υψηλότερο υψηλό σε αντίθεση με τον δείκτη από τα υψηλά του Μάρτη. Η τάση εδώ αλλάζει πάνω από τις 910.54 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στο εβδομαδιαίο σε αντίθεση με τους άλλους δυο δείκτες η τάση από τον Σεπτέμβριο παραμένει καθοδική και για την αλλαγή της πρέπει να δούμε τιμές πάνω από τις 998,46 μονάδες, όπου και τα υψηλά έτους ως τώρα.

Δείτε εδώ την ματιά του φίλου ΤΕΟ στον δείκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

CENER

DOW (GOLDFISH)

ALFA

DAX Δ.Π?

SPX ΑΝ . ΩΚΩ (laaps)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.