ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανασκόπηση από την μεγάλη στην μικρή εικόνα

Η τάση στο μακροπρόθεσμο μηνιαίο είναι ανοδική από την στιγμή που διέσπασε το μην μηνιαίο high fractal 1,59 και δεδομένου ότι δεν διέσπασε καθοδικά κανένα low fractal αντίστοιχα και κατά αυτή την έννοια η τάση γίνεται καθοδική κάτω από τα 1,38 ευρώ.  Όπως βλέπουμε στην πλήρη εικόνα από το 1999 η διάσπαση του Ιουλίου του 2017 ήταν η 4η μόλις ανοδική αλλαγή λόγω διάσπασης του πλησιέστερου μηνιαίου high fractal - αντιστροφή της καθοδικής τάσης από τον Αύγουστο του 2014 όταν είχε γίνει η αντίστροφη καθοδική κίνηση - διάσπαση του πλησιέστερου μηνιαίου low fractal. Αντίστοιχα είχαμε 3 καθοδικές αλλαγές τάσης με όλες τις προηγούμενες να έχουν "δικαιωθεί" πλήρως.

Η κυματική εκτίμηση που βλέπουμε στο διάγραμμα πάντως, όπως θα δούμε παρακάτω έχει πολλούς αστερίσκους.

Στο εβδομαδιαίο η τάση παραμένει ανοδική, όσο δεν χάνεται το επίπεδο 1,42, παρά την διόρθωση που ακολούθησε την καθοδική απόκλιση του RSI. Η διόρθωση πέρασε ελαφρά την ισότητα του τρίτου με το πρώτο σκέλος της.

Στο ημερήσιο το πέρασμα του RSI στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών και την κρυφή του απόκλιση από τις τιμές που βλέπουμε στο διάγραμμα αλλά και η προσέγγιση της ανοδικής πράσινης γραμμής τάσης δικαιολογούν μια ανοδική αντίδραση η οποία όμως αν η κυματική εκτίμηση είναι σωστή δεν θα είναι παρά το προτελευταίο κύμα 4 του c και θα πρέπει να ακολουθήσει το πτωτικό κύμα 5 το οποίο ίσως θέσει σε κίνδυνο το 1,42 του εβδομαδιαίου που είναι και ο στόχος του γνωστού περίεργου ασύμμετρου σχηματισμού ΩΚΩ. Μπορεί επίσης να τεθεί σε δοκιμασία και η στήριξη του 1,38 του μηνιαίου που θα απέχει πλέον μια ανάσα.

Αν στην θέση των a, b & c βάλουμε wxy (3-3-3) όμως, η διόρθωση θα μπορούσε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και το μόνο που θα εκκρεμεί θα είναι ανοδική κίνηση - δικαίωση της εκτίμησης για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης θεώρησης της τάσης ως ανοδική.

Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να δούμε την κίνηση ως προωθητική στο ημερήσιο διάγραμμα από τα χαμηλά του 2016 οπότε αναμένω τη γνώμη των φίλων που έχουν άποψη - κυματική εκτίμηση της εικόνας.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.