ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μηνιαία ανασκόπηση με τη μετοχή σε διόρθωση και σήμα πώλησης στη μεγάλη εικόνα.

Η διάσπαση του μαύρου τριγώνου αποδείχθηκε καθοριστική επιβεβαίωση της αλλαγής της ημερήσιας τάσης με τον στόχο να πιάνεται σε έξη συνεδριάσεις. Οι διαπιστώσεις των φίλων  Τάσου και του laaps στα σχόλια της ανάρτησης της 17/3 αποδείχτηκαν σωστά. Το ζητούμενο πλέον είναι το βάθος της διόρθωσης που σε ένα βαθμό εξαρτάται από το αν θα χαθεί κι η εβδομαδιαία στήριξη στα 8,65, πράγμα που φαίνεται μάλλον βέβαιο.

Αν έχουμε τελικά την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης  τάσης τότε ξανακοιτάμε τη διάσπαση της ανερχόμενης αποκλίνουσας σφήνας για την οποία έγινε λόγος εδώ. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί μια ακολουθία 5 κυμάτων από τα χαμηλά του 2016 δεν μπορώ για την ώρα να φανταστώ τις τιμές κάτω από την (πράσινη) γραμμή λαιμού του μακροχρόνιου σχηματισμού ανοδικής αντιστροφής που βλέπουμε στο μηνιαίο γράφημα. Προσοχή, για τα κυματικά υπάρχει και η άποψη του φίλου Νεκτάριου ο οποίος θεωρεί ότι είμαστε σε κύμα 4 και η 5κυματική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο σχηματισμός αντιστροφής φαίνεται πολύ καλύτερα στο λογαριθμικό διάγραμμα στο οποίο βλέπουμε και μια πολύ κακή τεχνική εξέλιξη, με βάση τα στατιστικά δεδομένα 21 ετών. Πρόκειται για το κλείσιμο της μετοχής κάτω από τον μηνιαίο εκθετικό κινητό μέσο (ΕΚΜΟ) των 4 μηνιαίων χαμηλών (4Χ). Backtests από το 1996 έδειξαν ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει 8 φορές. Άλλες 7 έγινε αντιστροφή με ανοδική διάσπαση του αντίστοιχου ΕΚΜΟ 4Υ. Αν αυτά τα θεωρούσαμε σήματα εισόδου σε θέση πώλησης ή αγοράς αντίστοιχα, θα είχαμε ένα σύστημα με 15 trades σε 21 χρόνια από τα οποία τα 11 θα ήταν κερδοφόρα με κέρδη κατά μέσο όρο 170,32% ανά κερδοφόρο trade. Τα 4 χαμένα trades θα είχαν απώλειες κατά μέσο όρο -16,32%. Τόσο περίπου θα έχανε κι ένα σήμα short στο χθεσινό κλείσιμο αν υποθέσουμε ότι οι τιμές ανέστρεφαν ανοδικά και πήγαιναν να διασπάσουν τον ΕΚΜΟ 4Υ και έτσι να εγγράψουν την 5η αποτυχία του "συστήματος". Το τελευταίο long από τα 4,24 ευρώ θα έκλεινε με κέρδη 105% στα 8,70 ευρώ.

Τα τελευταία 10 "σήματα" τα βλέπουμε στο διάγραμμα.

Και μια εξωθεσμική ματιά στο εβδομαδιαίο διάγραμμα σύγκρισης με τιμές ενός χαρτοφυλακίου διακράτησης ίσου αριθμού μετοχών της ΜΕΤΚΑ και της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ μετά την απορρόφηση, με αφήνει με την εντύπωση ότι λίγο πριν τα υψηλά του αθροίσματος στις αρχές του 2014 δεν μπορεί παρά να τέλειωσε μόλις το 1ο κύμα ενός κύματος 3 μεγαλύτερου βαθμού το 1 του οποίου ξεκίνησε από τα χαμηλά του 2012 .

Δείτε και την ανάλυση του Lorac στα σχόλια

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *