ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανασκόπηση στη μικρή και την μεγάλη εικόνα κι οι κυματικές εκτιμήσεις των φίλων του Soltrade

Κλείσιμο του Μάρτη σήμερα και δεν είχαμε καμιά σημαντική αλλαγή σε όσο επισημάνθηκαν και στην τελευταία ανασκόπηση.

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικά διαγράμματα στα οποία έχουν μεταφερθεί οι πρόσφατες κυματικές εκτιμήσεις των φίλων του Soltrade για τον δείκτη. Τα διαγράμματα έχουν τη χθεσινή τιμή κλεισίματος  αλλά η σημερινή δεν άλλαξε κάτι στη μεγάλη εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα η άποψη του Νεκτάριου με λεπτομέρειες

Μεταξύ αυτού και του επόμενου σεναρίου - κυμ. εκτίμησης βρίσκεται και ο φίλος Zelis (όπως βλέπουμε στα σχόλια) που μας έστειλε και αυτή τη πιο βραχυπρόθεσμη εκτίμηση.

Προσωπικά, έχοντας βέβαια σαφώς μικρότερη εξοικείωση με τη θεωρία σε σχέση με τους φίλους, την άποψη των οποίων κατέγραψα παραπάνω, πιστεύω με βάση όσα ανέφερα στο μηνιαίο διάγραμμα της ανασκόπησης, ότι είμαστε σε διορθωτικό κύμα και διορθώνουμε στην χειρότερη περίπτωση όλη την άνοδο από τις 420,82 μονάδες που φαίνεται στο 1ο διάγραμμα. Αυτό με την λογική ότι τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ΧΑΑ υπέστη κάθε πιθανό σοκ μέχρι και το  Φεβρουάριο του 2016.

Μετά όμως η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες και πέρασε νόμους από την Βουλή τους οποίους θα ήταν αδύνατον να περάσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση χωρίς να καεί η χώρα. Η μεγάλη διαφορά με την περίοδο προ των εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 και του 2015 - 16 είναι ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για την αγορά είναι να παραμείνει μια κυβέρνηση ξεδοντιασμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι αυτό με ελάχιστες πιθανότητες.

Η μόνη παράμετρος, πλην πολεμικής αναμέτρησης βεβαίως, που φαίνεται να έχει πολλά περιθώρια επιδείνωσης σε σχέση με το 12 και το 16 είναι το κλίμα στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Η ανάρτηση θα συμπληρώνεται με τυχόν αντίστοιχες εκτιμήσεις κι άλλων φίλων μας.

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.