ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση ψάχνοντας τον πυθμένα

9 αλλεπάλληλες συνεδριάσεις με αρνητικό κλείσιμο έχουν οδηγήσει τον ΓΔ σε απώλειες 8% περίπου από το τελευταίο υψηλό ενώ έχει ήδη χαθεί το 60% όλων των κερδών του από τα χαμηλά του Νοέμβρη. Κρίσιμα σημεία προσεγγίζονται με πολλά από αυτά να έχουν επισημανθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις, 5 μόλις συνεδριάσεις πριν το κλείσιμο του Μάρτη. Στα διαγράμματα που ακολουθούν έχουν επισημανθεί τα κρίσιμα επίπεδα στις σημειώσεις.

Ακόμα πιο στριμωγμένα είναι τα πράγματα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης σε ότι αφορά τον ΕΚΜΟ 6Χ μηνός που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον χάσει στο κλείσιμο του μήνα ακόμα και στις 1985 μονάδες, ούτε 2% παρακάτω δηλαδή. Ήδη τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής άλλωστε.

 

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο εβδομαδιαίο του FTSE όπου όπως και στον ΓΔ ελάχιστη προϋπόθεση για να αλλάξει η εικόνα είναι η υπέρβαση του ΕΚΜΟ 20

Στο ημερήσιο το καλό σενάριο είναι να ΜΗΝ βρισκόμαστε σε προωθητικό πεντακυματικό κύμα, ωστόσο και οι στόχοι των δυο διπλών κορυφών που είναι ενεργοποιημένες αν πιαστούν θα αναρωτιόμαστε αν πάνε να χαθούν κι οι 700,11 μονάδες που είναι με διαφορά η πιο καθοριστική στήριξη.

Και στο ημερήσιο είναι σχεδόν αντίστοιχη του ΓΔ η εικόνα στον 25ρη και το πρώτο ζητούμενο είναι η εκ νέου ανοδική διάσπαση της πράσινης σφήνας και του ΕΚΜΟ 20 προκειμένου να απομακρυνθούν οι τιμές από την ζώνη κάτω των 1990 μονάδων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα των δυο δεικτών και στα πολύ βραχυπρόθεσμα 60λ διαγράμματα

Ας ρίξουμε και μια ματιά στις παραμέτρους των τίτλων που παρακολουθούμε πιο τακτικά μέσω των γνωστών καταγραφών στο πινακάκι μας.

Το κόκκινο παραμένει πλειοψηφικό στην στήλη με την ημερήσια τάση ενώ πρακτικά έχουμε ήδη 9 μετοχές στο κόκκινο και στην στήλη με την εβδομαδιαία κι όπως είδαμε  και στις χθεσινές αναρτήσεις δεικτοβαρών τίτλων είναι πολύ κοντά το ενδεχόμενο το κλείσιμο του μήνα να βρει ίσως και την πλειοψηφία στο κόκκινο όπως στο ημερήσιο.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό το πότε θα δούμε αντιστροφή εξαρτάται από την συνέχεια στην WALL STREET, σημειώσεις και απόψεις για τους βασικότερους δείκτες της οποίας είδαμε στην ανάρτηση της Παρασκευής και στα σχόλια των φίλων του soltrade.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAX (Nek)

DOW (Nek)

ΕΕΕ (Goldfish)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.