ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η μεσοπρόθεσμη τάση δεν έχει ακόμα αλλάξει δεδομένου ότι οι τιμές βρίσκονται πάνω από την τελευταία speed resistance line αλλά και το επίπεδο 50% διόρθωσης όλου του τελευταίου ανοδικού. Στο διάγραμμα των τελευταίων 2,5 ετών έχουν αποτυπωθεί όλα τα εβδομαδιαία high & low fractals κι όπως βλέπουμε δεν έχει παραβιαστεί το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία lows το οποίο βρίσκεται στον πάτο του Νοεμβρίου. Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι και μηνιαίο low fractal και τυχόν διάσπασή του εκτός του ότι αλλάζει την μεσοπρόθεσμη τάση αλλάζει και την μακροπρόθεσμη σύμφωνα με τη μελέτη της συμπεριφοράς του δείκτη από το 1999. Το χαμηλό της τελευταίας εβδομάδας μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντική οριζόντια στήριξη αφού αν δεν κατέβει ο δείκτης χαμηλότερα την επόμενη εβδομάδα τότε θα έχουμε εκεί ένα ακόμα εβδομαδιαίο low fractal. Αν το χαμηλό αυτό παραβιαστεί τότε οι επόμενες στηρίξεις παρέχονται από τις VI, V2 & S οι οποίες ενώνουν το χαμηλό 1830,82 με τα προηγούμενα τρία μηνιαία τοπικά χαμηλά.

Στο ημερήσιο η ανοδική διάσπαση της πράσινης σφήνας δεν είχε ως τώρα την αναμενόμενη συνέχεια κι οι τιμές βρίσκονται χαμηλότερα από το επίπεδο διάσπασης. Η τάση γίνεται ανοδική πάνω από τις 2174,09 μονάδες αλλά αν φθάσουμε εκεί χωρίς να χαμηλώσουμε περισσότερο από ένα retest της διασπασθείσας γραμμής, τότε θα μιλάμε για πιθανότητα να βλέπουμε ένα ανεστραμμένο βαθύ ΩΚΩ που θα επιτρέπει σκέψεις για νέα υψηλά. Στηρίξεις έχουμε στην Σ1 και την πάνω γραμμή της σφήνας. Το τελευταίο χαμηλό είναι πολύ σημαντικό αφού κάτω από εκεί έχουμε ενεργοποίηση Δ.Κ που "δείχνει" ότι είναι πιθανό το κλείσιμο των ανοδικών gaps και η διάσπαση των V1, V2 δεδομένου ότι ο στόχος της είναι 145 μονάδες χαμηλότερα κάτω δηλαδή από τις 1900 μονάδες.

Δείτε επίσης τη ματιά του φίλου Eleos

Σύμφωνα με τον φίλο Tsaros...

Στο ίδιο μοτίβο με το ΓΔ πιστεύω ότι θα κινηθεί προσεχώς και ο FTSE. Το κύμα C λογικά θα πρέπει να εξελιχθεί σε 5 υποκύματα με πιθανότερο στόχο τις 2000 μ. ( 61,8%) .ή και λίγο χαμηλότερα ακόμη προς το (75%) του προηγούμενου ανοδικού κύματος Πρέπει όμως να επισημάνω ότι στην περίπτωση επαλήθευσης του παρόντος σεναρίου με την επίτευξη νέου χαμηλού κάτω από τις 2025 μ. οποιαδήποτε θετική είδηση θα μπορούσε να προκαλέσει περικοπή του C και τερματισμό της διόρθωσης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΗ

ΠΕΙΡ η άποψη του Zelis

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: