JUMBO, LAMDA, INTRAKOM, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, MOTOR OIL, ΤΙΤΑΝ, ΑΛΦΑ, ΔΤΡ: Επιτάχυνση της πτώσης – ΕΤΕ (6/3) – ΓΔ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Zelis-ΤΕΟ)

Πολύ άσχημο το σημερινό κερί σε πολλά διαγράμματα και ενεργοποίηση των Δ.Κ που αναφέρθηκαν στην χθεσινή ανάρτηση για τον ΓΔ που έφθασε σχεδόν στη τελευταία του SRL και τον 25ρη που την διέσπασε με κλείσιμο. Σε τέτοιο κλίμα ήταν εύλογη κι η επίτευξη αντίστοιχων σχηματισμών που βλέπουμε παρακάτω συγκεντρωτικά μαζί με την διόρθωση κάποιων παραλείψεων της Παρασκευής αναφορικά με ΑΛΦΑ και ΙΑΣΩ.

 Το κόκκινο πλέον κυριαρχεί στην στήλη της ημερήσιας τάσης. Ας δούμε και κάποια διαγράμματα εκτός ΟΠΑΠ που είδαμε στα πρωϊνά σχόλια  .

Στην ΜΠΕΛΑ είχαμε επίτευξη του στόχου της Δ.Κ και ενεργοποίηση μιας μεγαλύτερης αντίστοιχης με στόχο τα 13,00 ευρώ που δυσκολεύομαι να τον πιστέψω ύστερα και από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν. Δείτε το σχολιασμό τους από τον φίλο John X.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τα οποία είναι θετικά κατά τη γνώμη μου (θετική γνώμη φαίνεται να έχουν και οι φίλοι John και PanosLagos και σαφώς εκτιμώ την άποψη τους) ας δούμε κάποια πράγματα. Να πω σε αυτό το σημείο ότι μου άρεσε ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων. Τις ενστάσεις μου για θέματα ethics και νοοτροπίας του management τις έχω διατυπώσει.

- Κύκλος εργασιών Ομίλου: 442,96 εκατ. ευρώ, αύξηση της τάξης του 10,22% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που ήταν 401,90 εκατ. ευρώ. 
- Καθαρά Ενοποιημένα Κέρδη μετά από φόρους 90,42 εκατ. ευρώ έναντι αυτών της αντίστοιχης περσινής περιόδου που ήταν 81,41 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένα κατά 11,06%. 
- Καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες: 174,28 εκατ. ευρώ από 114,81 εκατ ευρώ. 
- Καθαρές ταμειακές ροές μετά από επενδυτικές και λειτουργικές δραστηριότητες 152,82 εκατ. ευρώ από 100,68 εκατ. ευρώ. 
- Ταμειακά διαθέσιμα μετά και από τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες 478,26 εκατ. ευρώ από 395,01 εκατ. ευρώ. 
- Αποθέματα: Τα Αποθέματα του Ομίλου κατά την 31.12.2017 ανήλθαν σε 215,79 εκατ. ευρώ έναντι 239,23 εκατ. ευρώ την 30.06.2017 και αντιπροσωπεύουν το 16,05% του Συνολικού Ενοποιημένου Ενεργητικού έναντι 18,99% την 30.06.2017. 
- Δανεισμός: Κατά την κλειόμενη περίοδο τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ήταν υψηλότερα του συνολικού ποσού των δανειακών υποχρεώσεων του, κατά το ποσό των 333,70 εκατ. ευρώ με συνέπεια ο καθαρός δανεισμός να καταστεί αρνητικός. Την 30.06.2017 κατά 206,83 εκατ. ευρώ. Βλέπουμε ότι σε όλους τους τομείς έχουν επιτευχθεί πολύ καλά αποτελέσματα. Στα θετικά ότι λόγω κύριας δραστηριότητας λιανικής (και προϊόντων κατά πλειοψηφία χαμηλής αξίας) εισπράττει άνετα συνήθως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών πληρώνει είτε επιτόπου είτε μέσω internet κι έτσι η πιθανότητα τόγκας από πελάτη είναι πολύ μικρή, οπότε το χρήμα ρέει. Στην Ελλάδα βλέπω στατικότητα (στατικότητα μεν σε πολύ καλά επίπεδα δε), όπως και στην Κύπρο. Πολύ καλά πάει στη Ρουμανία ειδικά αλλά και στην Βουλγαρία. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα είναι σε ταβάνι και θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις μετασχηματισμού διότι θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, είτε από e-shops, είτε από νέα projects εταιριών, είτε εφόσον τα κινέζικα πολυκαταστήματα γίνουν πιο ανθρώπινα και προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Στα Βαλκάνια φαίνεται να υπάρχει δυναμική προοπτική. Αναμένεται το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα του 2018. Στη Βουλγαρία πρόθεση της εταιρείας είναι η προσθήκη ενός ακόμα καταστήματος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Στη Ρουμανία στόχος της διοίκησης είναι η λειτουργία τεσσάρων ακόμα νέων υπέρ- καταστημάτων μέχρι τα Χριστούγεννα του 2018 (Καλά κατά τη γνώμη μου καθώς εκεί φαίνεται ότι υπάρχει η μεγαλύτερη προοπτική). Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος Jumbo λειτούργησε το νέο ιδιόκτητο υπερ- κατάστημα του Ομίλου στη Suceava της Ρουμανίας. Ο Όμιλος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2017 διέθετε ένα δίκτυο 74 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διέθετε 51 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία, 9 στη Ρουμανία, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr . Επίσης η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, στην ΠΓΔΜ (FYROM), στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στη Σερβία και στη Βοσνία.

Απίστευτο κερί και στην LAMDA στην οποία κάποια στιγμή θεώρησα ότι είναι δυνατόν να βλέπαμε σχηματισμό cup & handle που τελικά μετατράπηκε σε Δ.Κ.

Στην ΙΝΤΚΑ ο σχηματισμός Δ.Κ που είχαμε υποψιαστεί από τις 13/2 ενεργοποιήθηκε σήμερα.

Κατά τα λοιπά όπως βλέπουμε στο πινακάκι είχαμε και στην ΔΕΗ αλλαγή τάσης σήμερα ενώ πολύ άσχημα ήταν και τα κεριά ...

...στον ΟΤΕ που έχει ήδη καλύψει περισσότερο από τη μισή διαδρομή προς τον στόχο του ΩΚΩ του...

...στον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ που επανενεργοποιήθηκε η μίνι Δ.Κ αλλά κινδυνεύει να διασπαστεί καθοδικά το μαύρο τρίγωνο με στόχο ακόμα χαμηλότερα...

...στη ΜΟΗ όπου είχαμε επίσης επανενεργοποίηση του ΩΚΩ της

...στον ΤΙΤΑΝΑ που το τελευταίο σήμα πώλησης (μη ανακοινωμένο) δίνει ήδη κέρδος 2 ευρώ...

...στην ΑΛΦΑ όπου έχουμε πτωτική διάσπαση από την Παρασκευή...

...αλλά και στις ΕΤΕ - EUROBANK και βέβαια τον ΔΤΡ.

Είναι προφανές το selloff σε σημαντικούς Ελληνικούς τίτλους που αυτή τη φορά δεν μπορεί να συσχετιστεί με την κίνηση των σημαντικών ξένων αγορών δεδομένης της εξαιρετικής αντίδρασής τους σήμερα παρά τα υποτίθεται δυσάρεστα για τις αγορές νέα από τις Ιταλικές εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (ΤΕΟ)

ΠΕΙΡ (ΤΕΟ)

GER30 6/3 10:15 (laaps)

ΓΔ 6/3 13:00 (Zelis)

ΕΤΕ 6/3 (SOLWN)

Μπορεί και να τέλειωσε προς το παρόν...

Thumbnail

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Δείτε επίσης: