ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – XETRA DAX – S&P 500 – FTSE 25 – ΔΤΡ : Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η εβδομάδα επιφύλαξε τελικά ένα ακόμα μεγάλο κόκκινο κερί και το σχηματισμό ενός ακόμα low fractal στις 811.54 μονάδες, πολύ οριακά αφού για λίγο αποφεύχθηκε η παραβίασή τους όπως και του ΕΚΜΟ 20. Οι Σ1 και Σ στο ημερήσιο διασπάστηκαν, οπότε το καλύτερο σενάριο πλέον είναι να διορθώνουμε όλη την κίνηση από τα χαμηλά του Νοέμβρη και η διόρθωση αυτή να τερματιστεί λίγο κάτω από τις 800 μονάδες, όπου και το 50% fibo διόρθωσής της και την τελευταία στήριξη από τις speed resistance lines (SRL) που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο.

 Το ακόμα καλύτερο βέβαια θα ήταν να αντέξει ο ΕΚΜΟ 20 πάνω στον οποίον είχαμε το εβδομαδιαίο κλείσιμο και να βλέπουμε τον σχηματισμό ενός διπλού πυθμένα (Δ.Π).

Όπως όμως βλέπουμε στο ημερήσιο που ακολουθεί είμαστε στα όρια ενεργοποίησης ενός σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) που αν ενεργοποιηθεί (με παραβίαση των 811,54 μονάδων) θέτει στόχο λίγο πάνω από τις 766 μονάδες, λίγο χαμηλότερα από την ισότητα του τρέχοντος πτωτικού κύματος με το προηγηθέν. Επίτευξη αυτού του στόχου θα σημαίνει ότι θα δούμε τιμές κάτω από τη τελευταία SRL και το 61,8% fibo. Όσον αφορά τα gaps το επόμενο ανοδικό είναι πολύ χαμηλά στις 728,76 μονάδες.

Το αν θα πάει να κλείσει και το gap αυτό ή αν θα προτιμήσει τα πτωτικά gaps που βλέπουμε στο διάγραμμα θα εξαρτηθεί βασικά από την συμπεριφορά των ξένων χρηματιστηρίων.

Στην Γερμανία ο DAX είναι σε καθοδική τάση και στο εβδομαδιαίο όπου βλέπουμε ότι ο σχηματισμός Δ.Κ έπιασε με ακρίβεια το στόχο του και την ίδια στιγμή έχουμε μια ανοδική απόκλιση αν και δεν ξέρουμε αν έχει τελειώσει η κίνηση

Η απόκλιση είναι εμφανής και στο ημερήσιο όπου βλέπουμε ότι ο ελάχιστος στόχος από την διάσπαση της αποκλίνουσας σφήνας πιάστηκε την Παρασκευή και ο μέγιστος δεν απέχει πολύ.

Αυτό απέχει πολύ βέβαια είναι η ισότητα (C=A), για να μη πούμε ότι μπορεί να έχουμε ήδη σχηματισμένη μια ανάποδη κούπα και το χερούλι της όπως είπαμε στα σχόλια της Παρασκευής.

Είναι πάντως δύσκολο να πιστέψω ότι θα δούμε σύντομα κίνηση απορρέουσα από ένα τέτοιο σχηματισμό. Αυτό που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο είναι το τι θα γίνει στην WALL STREET.

Στον S&P500 η ημερήσια τάση παραμένει πτωτική και για να αλλάξει απαιτείται η υπέρβαση του τελευταίου high fractal. Το κερί της Παρασκευής πάντως αφήνει υποσχέσεις αφού μετά τις αλλεπάλληλες καθοδικές αναστροφές είχαμε επιτέλους και μια ανοδική.

Αν βέβαια πάει στην ισότητα θα κλείσουν 4 ακόμα ανοδικά gaps 3 από τα οποία είναι παλιές "εκκρεμότητες".

Στο εβδομαδιαίο η τάση δεν έχει αλλάξει ακόμα κι οι τιμές κρατήθηκαν πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 ενώ οι ΕΚΜΟ 50 & 200 απέχουν ακόμα πολύ. Αν πάντως διορθώσει όλη την κίνηση από τα χαμηλά του 2016 που κατά την άποψή μου είναι και το τρέχον σενάριο, αυτά είναι επίπεδα που μπορεί να δοκιμαστούν.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, είναι πολλοί πια οι τίτλοι στο κόκκινο από αυτούς τουλάχιστον που παρακολουθώ στο γνωστό πινακάκι που μπορούμε να το δούμε τόσο χρονολογικά όσο και αλφαβητικά κατεβάζοντας το ΠΙΝΑΚΑΣ 2 Μαρ 18

Ας ρίξουμε μια ματιά και στους άλλους δυο σημαντικούς δείκτες της αγοράς μας.

Στον ftse25 οι σχηματισμοί κι οι συσχετισμοί με fibo και SRL, είναι αντίστοιχοι του ΓΔ βεβαίως αν και εδώ εκτός της Σ είχαμε και διάσπαση του ΕΚΜΟ 20 στο εβδομαδιαίο. Επίσης γίνονται σκέψεις με βάση μια παλιά μέτρηση.

Ο ΔΤΡ ήταν ο τελευταίoς που έσπασε στηρίξεις αν ήταν τελευταίος και στο ανοδικό κομμάτι και ο μόνος που δεν κατάφερε να δώσει αλλαγή τάσης στο εβδομαδιαίο με βάση τα fractals.

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 5/3/2017 (Nek 09:30)

Eλπίδες για καλή αντίδραση και για μια καλή συνεδρίαση αφήνει η χθεσινή συμφωνία στη Γερμανία που ανοίγει τις πόρτες για δημιουργία κυβέρνησης. Αγκάθια το θέμα με τα πετρέλαια αλλά και αυτό με τη δίκη των παιδιών μας στην γείτονα χώρα. Επίσης αναμένουμε ΑΕΠ τριμήνου με ερωτηματικό...και τι θα κάνουν και οι Ιταλοί!
Σημείο ενδιαφέροντος το 831.40 (γρ.τάσης) ανοδική διάσπαση του οποίου θα δώσει βάσιμες ελπίδες στους λονγκ για συνέχιση της αντίδρασης και τις επόμενες ημέρες. Βέβαια αν περάσει το 828.51 το 4 θα μπει μέσα στο 1 οπότε και αυτό το σημείο πρέπει να το έχουμε υπόψιν.
Ο DAX έκανε νέα χαμηλά τη Παρασκευή τα οποία έγιναν με αναλογία 61.8% ΑΚΡΙΒΩΣ σε κλεισίματα κάνοντας και διπλή διαφωνία στον RSI και δείχνοντας ότι είναι πιθανή μια πολύ καλή αντίδραση τουλάχιστον έως το γκαπ των 12150 (38.2% του καθοδικού) αν οχι ακόμη πιο πάνω στις 12320 (61.8% του καθοδικού).
Μία παρατήρηση που αφορά σχεδόν σε όλα τα διαγράμματα σε ημερήσιο είναι οτι το τρέχον κύμα C είναι τριάρι και όχι 5άρι, πράγμα που σημαίνει οτι εκκρεμεί ένα 4 και ένα 5 καθοδικό για να καλυφθεί το καθοδ. υπόλοιπο και να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός. Από κάτω έχουμε το 797 και το 806 σημαντικά σημεία.

DAX (laaps 2/3) 

ΔΤΡ (Paslas 2/3)

...εξακολουθώ να πιστεύω ότι ίσως ακόμη να μην έχει χαθεί η παρτίδα παρότι τεχνικά και κυρίως η πραγματική κίνηση της τιμής μας λέει ότι έχουν τεθεί στόχοι χαμηλότερα και εξηγούμαι.
Στο γράφημα του ΔΤΡ βλέπουμε ότι οι τιμές βρίσκονται σε ένα σχηματισμό "broadening top" me to momentum να είναι καθοδικό και κυρίως να έχει σηματοδοτήσει με την κίνησή του μέσα σε μία καθοδική σφήνα, με καθοδική απόκλιση απο αρχές του έτους την διόρθωση οπότε θεωρούμε ότι μπορεί να ξαναδώσει πάλι κάποιες ενδείξεις για την αναστροφή.
Ο momentum απο τέλη Ιαν-18 έχει κάνει ένα σχηματισμό αναστροφής τάσης (στην πράσινη) και μετά σχημάτισε ένα ανοδικό κανάλι σε αντίθεση με την τιμή που τον Φεβρ.κινούταν σε ένα range με απουσία τάσης (ADX<25 kai ADX<20 φαίνεται και απο την κίνηση της τιμής μέσα στο παραλληλόγραμο).
Ο momentum προχθές που έκανα το σχόλιο βρίσκονταν ακριβώς στο 0 (κόκκινο βέλος στο μεταίχμιο) όπου ή που θα ανέβαινε πάνω ή που θα γύριζε, όπως και έκανε τελικά σπάζοντας τη στήριξη του παραλληλόγραμμου καθοδικά βάζοντας πρώτο στόχο την κάτω γαλάζια του μεγαφωνου , ενεργοποιώντας επίσης ένα σχηματισμό με γραμμή λαιμού στο 900; και καθοδικούς στόχους την fibo μέτρηση για να βρίσκεται κι'αυτή.
Γεγονός όμως ήταν ότι Ο momentum βρισκόταν σε ένα ανοδικό κανάλι.
Παρ'ότι παρακολουθώ ταλαντωτές, η τιμή έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
Ο παραπάνω σχηματισμός του ΔΤΡ "broadening top" megaphone, έχει πάνω απο 50% πιθανότητες να εξελιχθεί ανοδικά, όμως η πιέσεις για καθοδική λύση του σχηματισμού είναι εμφανείς.
Παρακολουθώ τα παραπάνω και περιμένω την κίνηση της τιμής να επιβεβαιώσει, σε παρόμοια κτάσταση βρίσκεται και ο Γ-Δ.

ΓΔ (VANCOULS 2/3)

Η γραμμή στήριξης S είναι αυτή που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες,
από το περασμένο καλοκαίρι με το μαγνητάκι, το Νοέμβριο μήνα με το retest της και την αρχή του τελευταίου ανοδικού.
Η γραμμή S1 είναι η παράλληλη της όπου αυτή την εβδομάδα ο ΓΔ έκανε κλείσιμο σχεδόν επάνω της.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι retest, και από τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες ξεκινάει το επόμενο ανοδικό του ΓΔ.

ΓΔ  5/3 (cgartandpatterns 11:00)

ο στόχος παραμένει στην ζώνη στις 765-795 μονάδες

ΓΔ 5/3 (Πασχάλης)

Σιγά σιγά φτάνει στην ζώνη που θα άρχιζα να ψάχνω για σήμα εισόδου(Πρώτο σημείο αγοράς από τις 3.). Εάν δεν το φτάσει τότε καλό ταξίδι ...μετά από το 775 το επόμενο που θα περίμενα για να ξανά ψάξω σήμα εισόδου θα ήταν double bottom.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΠΑΠ επίτευξη στόχου Δ.Κ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *