ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανασκόπηση – Βασικό σενάριο κίνησης για τις επόμενες ημέρες (Nek)

ΓΔ ΗΜΕΡΗΣΙΟ
Ο γενικός δείκτης έχει έναν σχηματισμό κούπας και εδώ και 5 συνεδριάσεις συσσωρεύει φτιάχνοντας το χερούλι. Ανοδική διάσπαση του 850.26 σε κλείσιμο ή του 856.19 ενδοσυνεδριακά ενεργοποιεί τον σχηματισμό με ελάχιστο στόχο τις 895-896 μονάδες.
Εκτός του σχηματισμού κούπας-χερούλι, μπορούμε κάλλιστα τον σχηματισμό που έκανε ο ΓΔ στα χαμηλά να τον θεωρήσουμε και ADAM & EVE και φυσικά δίνει ακριβώς τον ίδιο στόχο.
Κυματικά στις 895-896 μονάδες βρίσκεται το 161.8% του α ή 1 ανοδικού. Παρατηρούμε δηλαδή ότι και κυματικά το fibo πάει ακριβώς(!!!) στα προηγούμενα υψηλά με λήξη 3αριού.
Αναμένεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες αν κι εφόσον ο ΓΔ διασπάσει τις 856.19 να κινηθούμε προς τις 895-896 μονάδες όπου θα λήξει το Β μπλε  του διορθωτικού απ'όπου πιθανώς και θα συνεχίσει νότια για να καταλήξει πέριξ του προηγούμενου χαμηλού (811.54) το τελικό διορθωτικό C μπλε.
Θυμίζουμε ότι η διόρθωση που πραγματοποιείται από τα ψηλά των 895.64 είναι επίπεδη. Οφείλει λοιπόν με βάση τη θεωρία το Β της να κινηθεί κοντά στο σημείο έναρξης του Α δηλαδή κοντά στα προηγούμενα υψηλά όπως και το τελικό καθοδικό C να λήξει και αυτό με τη σειρά του κοντά στα προηγούμενα χαμηλά, δηλαδή τη ζώνη των 800 μονάδων.
Εάν δούμε ότι παρόλη την άνοδο DAX & DOW εμείς δεν ακολουθούμε και βολοδέρνουμε στα επίπεδα του χερουλιού τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες για το σενάριο που εξετάζεται παρακάτω με βάση το εβδομαδιαίο.

ΓΔ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Η διαφωνία στον RSI μόνο καλή δεν είναι για τη μεγάλη εικόνα και καταδεικνύει μια περίοδο ταλαιπωρίας, ένα μέρος της οποία ήδη βιώσαμε μέσα στον Φεβρουάριο.
Μπορεί όμως αυτό που βιώσαμε να είναι μόνο η queue και η καμήλα να είναι μπροστά μας.

Στο δεύτερο διάγραμμα, παρατηρούμε τι έγινε μία άλλη φορά που δόθηκε ανάλογη διαφωνία στον RSI τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2013. Εκεί μάλιστα είχαμε και expanded flat με το Β να υπερβαίνει  το μήκος του Α ακριβώς κατά 138.2% σε απόλυτη συμφωνία με την θεωρία και μετά να καταλήγει λίγο πιο κάτω από το σημείο λήξης του Α.
Εδώ σε αυτήν την περίπτωση αν μιλάμε για Α,Β,Γ στο εβδομαδιαίο, τότε το μεγάλο Β έληξε στα ψηλά των 895.64 μονάδων με αναλογία ΑΚΡΙΒΩΣ 123.6% του Α (απόλυτα σύμφωνο με την θεωρία) και αν είναι έτσι τότε το Γ θα μας πάει κοντά στις 700 μονάδες. Από εκεί ολοκληρώνεται το C και το 2 διορθωτικό του επόμενου ανοδικού που πιθανότατα θα μας οδηγήσει στις 1044 μονάδες! Αυτό δε που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι το 1-2 του καθοδικού με το 2 να μην έχει σίγουρα λήξει ακόμα. Το 2 θα μπορούσε κάλλιστα να λήξει ακόμη και στα προηγούμενα υψηλά με το διορθωτικό προς τις 700 να είναι σε ισχύ ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση. Στην ουσία αυτό μπορεί να σημαίνει ότι και τα 2 παραπάνω σενάρια μπορούν κάλλιστα να πραγματοποιηθούν το ένα μετά το άλλο.  Πρώτα 895-896 και μετά 700, ξεκινώντας μετά ένα 3 ανοδικό που θα είναι ισχυρότατο!
Χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση!

Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι ακραίο και βέβαια όχι το πρωτεύον, αλλά θα πρέπει να το έχουμε και αυτό υπόψη μας το επόμενο δίμηνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΝΗΡ

ΕΥΔΑΠ ΩΚΩ

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.