ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανασκόπηση εβδομάδας

Άρχισαν πάλι να μαζεύονται σύννεφα στο μέτωπο τουλάχιστον των ειδήσεων για τις τράπεζες οπότε μοιραία συσχετίζεται και η εικόνα τους στα διαγράμματα που δείχνει σαφέστατα ότι η υστέρηση από την υπόλοιπη αγορά συνεχίζεται. Εκεί οφείλεται η μη επίτευξη νεότερων υψηλών σε αντίθεση με τους ΓΔ και FTSE 25.

Τα επίπεδα που πρέπει να διασπαστούν ανοδικά για να να υπάρξει σαφής βελτίωση της τεχνικής εικόνας είναι πλέον σαφέστατα οριοθετημένα μετά την ολοκλήρωση σχηματισμού ενός high fractal - καθοριστικής οριζόντιας αντίστασης στα πρόσφατα υψηλά του 2018 στο εβδομαδιαίο. Όσο παραμένουν χαμηλότερα εκτιμάται ότι δεν υπάρχει προοπτική σαφούς ανόδου ούτε γι αυτές ούτε και για την αγορά.

ΔΤΡ

 Στο ημερήσιο του δείκτη η τάση γύρισε προς στιγμήν σε καθοδική αλλά οι τιμές επέστρεψαν υψηλότερα μεν αλλά εντός μια κατερχόμενης σφήνας στην κάτω γραμμή της οποίας φαίνεται να εκκρεμεί μια ακόμη επαφή της τιμής που αν έρθει τότε θα έχουμε και ενεργοποίηση της Δ.Κ με στόχο αρκετά χαμηλότερα. Σε περίπτωση πάντως ανοδικής διάσπασης της Μ τίθεται ανοδικός στόχος η επαναφορά στα υψηλά της σφήνας.

Δείτε και τις εκτιμήσεις του Νεκτάριου αλλά και του ΤΕΟ στα σχόλια.

ΑΛΦΑ 

Στο ημερήσιο η τάση παραμένει ανοδική αλλά η βασική στήριξη είναι πολύ κοντά στα 1,94 ευρώ. Η απόπειρα ανοδικής διάσπασης του καθοδικού τριγώνου την Παρασκευή απέτυχε κι αν έχουμε καθοδική διάσπαση ο στόχος του αν. ΩΚΩ θα περιμένει κι άλλο.

ΕΤΕ

Στο ημερήσιο η τάση παραμένει καθοδική με τον στόχο της 2ης Δ.Κ να μην έχει επιτευχθεί πλήρως σε αντίθεση με της 1ης. Και εδώ έχουμε αρκετά gaps ανοδικά και πτωτικά να περιμένουν τη σειρά τους. Από ότι φαίνεται το 0,305  μάλλον έχει προτεραιότητα.

ΕΥΡΩΒ

Στο ημερήσιο έχουμε ουσιαστικά ένα range η διάσπαση του οποίου μπορεί να δώσει κίνηση τουλάχιστον 10 σεντς. Οι τιμές βρίσκονται στην βασική οριζόντια στήριξη με αρκετά ανοδικά gaps να περιμένουν κλείσιμο. Ο αν. ΩΚΩ είναι απενεργοποιημένος αφού απέτυχε να δώσει σημαντική ώθηση στις τιμές.

Η ΠΕΙΡ αφέθηκε τελευταία μια κι εδώ δεν έχουμε ακόμα high fractal από τα δυο στα υψηλά του 2017, και η μετοχή έχει καλύψει σαφώς λιγότερες απώλειες (λιγότερες του 61,8%), από τις υπόλοιπες από τις οποίες μάλιστα είχε και μεγαλύτερες απώλειες στα χαμηλά του Νοέμβρη. Και εδώ η Ζ φαίνεται σημαντική.

Στο ημερήσιό της πάντως η τάση παραμένει ανοδική και η Δ.Κ της απενεργοποιημένη. Το επίπεδο οριζόντιας στήριξης - αλλαγής της τάσης έχει ανέβει στα 3,372 ευρώ κι έχει δυο gaps ανοικτά λίγο χαμηλότερα και λίγο ψηλότερα από την τρέχουσα τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (Tasos(laaps)

ΓΔ (Paslas)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.