Μπορεί η τάση της αγοράς να θεωρείται καθοδική; – COCA COLA, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η διόρθωση που ξεκίνησε ουσιαστικά στις 31/1, άφησε ανεπηρέαστες τις οριζόντιες στηρίξεις αυξημένης σημασίας (το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals) ελάχιστων μόνο μετοχών, από αυτές τουλάχιστον που έχουν ένα ανιχνεύσιμο ειδικό βάρος στους δείκτες, όπως ο ΟΤΕ, η ΑΛΦΑ, η ΠΕΙΡ, η ΕΥΡΩΒ, η ΔΕΗ, η ΒΙΟ κι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Σε κάποιες ακόμα οι στηρίξεις αυτές διασπάστηκαν προσωρινά και μη επιβεβαιωμένα, όπως στην JUMBO (μόλις την Παρασκευή), τον ΜΥΤΙΛ, την ΤΕΝΕΡΓ, τον ΣΑΡΑΝΤΗ κι από τις μικρότερες ΙΝΤΚΑ και CENER κατά κύριο λόγο, αλλά και τις ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, FFGROUP, ΑΡΑΙΓ που ακόμα είναι πολύ κοντά στην στήριξή τους και το παλεύουν. Δεδομένου μάλιστα ότι η πίεση ήταν εισαγόμενη, είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση με διάσπαση των πρόσφατων χαμηλών τους  για να θεωρείται ότι η τεχνική εικόνα τους χάλασε υπερβολικά. Αντίθετα ή εικόνα έχει χαλάσει περισσότερο στις ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΛΑΜΔΑ και κυρίως την 3Ε στην οποία κάτω από το χαμηλό των 26,03 ευρώ παραβιάστηκε και η εβδομαδιαία οριζόντια στήριξη.

Ας δούμε την εικόνα των  πιο "βαριών" από αυτές:

EEE

 Μόνο ένα από τα κοντινά ανοδικά gaps είναι ακόμα ανοικτό. Η μετοχή είναι περισσότερο επηρεασμένη από την πτώση στις ξένες αγορές. Όταν αυτή σταματήσει θα κοιτάμε τα πτωτικά gaps που δεν είναι και λίγα.

Στην μεγαλύτερη εικόνα προβληματίζει μεν η διάσπαση της V αλλά οι μακροπρόθεσμοι ανοδικοί σχηματισμοί παραμένουν ενεργοποιημένοι.

Κακή η τεχνική εικόνα και στον ΟΠΑΠ στο ημερήσιο που είχε διάσπαση της S και short set up που θα είχε λογικό στόχο το επόμενο σημαντικό χαμηλό του εβδομαδιαίου low fractal 9,49 αν δεν είχαμε τις αντενδείξεις στον RSI οι οποίες μαζί με το ενδεχόμενο να χαλαρώσει η πίεση από τα ξένα χρηματιστήρια κατεβάζει πολύ το στοπ ενδεχόμενων κινήσεων short.

Στο εβδομαδιαίο η εικόνα δεν έχει πληγεί αφού καμιά ουσιαστική οριζόντια στήριξη αλά ούτε κι η Σ έχουν προσεγγιστεί καν. Δείτε εδώ πως βλέπει τη μετοχή ο φίλος Yiannis κι εδώ ο φίλος fasokinigos

Στην ΕΤΕ οι τιμές κινούνται μεν κάτω από το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης αλλά δεν έχουν υποχωρήσει περισσότερο από τον στόχο της Δ.Κ στον οποίον σταμάτησαν δυο φορές ως τώρα.

Στο εβδομαδιαίο η εικόνα ούτως ή άλλως βελτιώνεται μόνο με υπέρβαση των πρόσφατων υψηλών.

O FTSE 25 κατά συνέπεια είναι στον μ.ο των μετοχών που προαναφέρθηκαν, παραμένοντας πάντως κάτω από το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης και με ενεργοποιημένο short set up που λόγω της πιθανότητας να τελείωσαν το κάτω οι ξένες αγορές έχει στο υψηλό της short setup bar.

Αρκετά νωρίτερα έχει δοθεί σήμα πώλησης από το αυτοματοποιημένο σύστημα όπως βλέπουμε στο screenshot που ακολουθεί και καταγράφεται για ... την ιστορία.

Στην μεγαλύτερη εικόνα πάντως μπορεί το τελευταίο κερί να είναι πολύ άσχημο αλλά η εικόνα επιδεινώνεται δραματικά μόνο αν χαθεί το χαμηλό του Νοέμβρη. Μέχρι τότε η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική και παρά το γεγονός ότι η εικόνα επιτρέπει και σκέψεις ακόμα και για σχηματισμό διπλής κορυφής δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει πιθανότητες εκτός κι αν παραδεχθούμε ότι είμαστε στο ξεκίνημα ενός νέου bear market στην WALL STREET.

Επιστροφή στην βραχυπρόθεσμη εικόνα στο 240λ διάγραμμα που ακολουθεί με ένα κυματικό σενάριο. Όπως βλέπουμε ο δείκτης έχει φτιάξει ένα σχηματισμό Δ.Π η γραμμή ενεργοποίησης του οποίου είναι στο υψηλό της SSB/stop short του ημερήσιου διαγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΙΝΛΟΤ (ΤΕΟ)

DOW (Nek)

DAX (Nek)

ΓΔ (Nek)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: