ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ενδείξεις ενδυνάμωσης της ανοδικής τάσης – ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ: 26/1/18 – OTE: 29/1/18 (ThitaDelta, trading2day, nikolas2300)

Η τελευταία speed resistance line στο μηνιαίο διασπάστηκε τελικά για πρώτη φορά όπως επίσης για πρώτη φορά διασπάστηκε και δεύτερο μηνιαίο τοπικό υψηλό (high fractal) μετά από αυτό των 1868,90 μονάδων.

Πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση ότι ο δείκτης βρίσκεται σε ανοδική μακροπρόθεσμη τάση όπως είχε ήδη πιθανολογηθεί με την διάσπαση των 1868,90 μονάδων τον Απρίλιο του 2017 και του ΕΚΜΟ 6Υ τον Νοέμβριο του 2016, ανεξάρτητα του τι θα δούμε ως το τέλος του μήνα.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι θέσεις long και ιδιαίτερα αυτές που έχουν ανοιχθεί σε διορθώσεις έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες από τις θέσεις short να δώσουν κέρδη, ακόμα  κι αν κάποια στιγμή δείξουν να μην έχουν καλή εξέλιξη βραχυπρόθεσμα.

Η επόμενη οριζόντια αντίσταση είναι στις 2588,50 μονάδες, όπου το high fractal του Μαΐου του 2015, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να δούμε αυτό το επίπεδο σύντομα ή χωρίς διόρθωση, δεδομένου ότι δεν φτάνει η καλή συμπεριφορά των δεικτοβαρών μετοχών της πραγματικής οικονομίας αλλά χρειάζεται να κάνουν το επόμενο βήμα και οι τράπεζες. Αντίστοιχα η σημαντική οριζόντια στήριξη είναι στα πρόσφατα χαμηλά.

Το επόμενο στοίχημα για τον δείκτη είναι η διάσπαση της άνω γραμμής του ανοδικού τριγώνου που έχει σχηματιστεί από τις γραμμές G & S που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο γράφημα. Θα μπορούσαμε επίσης να θεωρήσουμε την G ως γραμμή λαιμού ενός μεγάλου ανάποδου ΩΚΩ, αν παραβλέψουμε την μεγάλη διαφορά χρονικής απόστασης των  δυο ώμων από την κεφαλή του σχηματισμού στα ιστορικά χαμηλά. Ο ανοδικός στόχος σε περίπτωση σταθερής υπέρβασης της G είναι ούτως ή άλλως ο ίδιος και στους δυο σχηματισμούς και φθάνει στις 3360 μονάδες.

Ένα θέμα που έχει το διάγραμμα του εβδομαδιαίου είναι η απόκλιση του RSI ο οποίος ως τώρα τουλάχιστον δεν ακολούθησε τον δείκτη στα νέα υψηλά. Πιθανό ως εκ τούτου να επίκειται κάποια διόρθωση.

Τον πρώτο λόγο στον αν ξεκινά τέτοια διόρθωση τον έχουν οι τράπεζες ο δείκτης των οποίων δεν κατάφερε ακόμα να φθάσει στον στόχο του ανάποδου ΩΚΩ του κι η απόκλιση του δικού του RSI στο ημερήσιο επιτρέπει σκέψεις για σχηματισμό διπλής κορυφής.

Στο ημερήσιο του ftse έχουμε ήδη σε εξέλιξη μια διόρθωση χωρίς να έχει προηγηθεί απόκλιση του RSI κατά την κορύφωση υψηλότερα από την τελευταία ανασκόπηση. Το αν θα φθάσουμε στην ισότητα 5=1 μάλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το αν ο δείκτης τραπεζών θα πιάσει τώρα τον στόχο του.

Απόκλιση φαίνεται να έχει προηγηθεί της εν εξελίξει διόρθωσης στο 60λ διάγραμμα, όπου φαίνεται και μια εκδοχή μέτρησης 5κυματικού από τις 2140,57 μονάδες, την βάση δηλαδή του διπλού πυθμένα της τελευταίας ανασκόπησης.

Ενδιαφέρουσα η αναζήτηση στηρίξεων βάσει του Andrews Pitchfork από τον φίλο laaps.

Και μια ματιά στο πινακάκι μας με τις τελευταίες μεταβολές και την στήλη της ημερήσιας τάσης και πάλι γαλάζια σε όλους τους τίτλους. Το μπλε επικρατεί πια καθαρά και στην στήλη της εβδομαδιαίας τάσης μετά και το γύρισμα του Τιτάνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΕΚΤΕΡ

ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ

intra ΔΕΗ 29/1

ΟΤΕ (TRADING2DAY)

ΟΤΕ (ThitaDelta)

ΟΤΕ (nikolas2300)

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.