ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Goldfish (19/1/18) – 3Ε, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΔΑΠ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ 24/1/18

(Από την εβδομαδιαία ενημέρωση της Vital Finance)

Ο δείκτης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μια διορθωτική κίνηση από τις 854,27 μονάδες η οποία μέχρι στιγμής αποδείχτηκε ιδιαίτερα ''ρηχή'' αφού απέφυγε ακόμα και να προσεγγίσει την πλαγιοανοδική στήριξη του ανοδικού καναλιού από τις 700,11 μονάδες:

Αυτή η συμπεριφορά δεν φαίνεται να δένει πειστικά με ένα διορθωτικό κύμα ''iv'' και επομένως θεωρούμε ότι είτε θα συνεχιστεί η καθοδική πίεση τις επόμενες λίγες ημέρες, είτε θα πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη βραχυχρόνια διόρθωση του δείκτη από λίγο υψηλότερα.

Μέχρι στιγμής δίνουμε προβάδισμα στο πρώτο ενδεχόμενο. Aυτό σημαίνει ότι θα πρόκειται για μια ευρύτερη διόρθωση τύπου ''wxy'' (3-3-3).

Οι τυπικοί άμεσοι καθοδικοί στόχοι στη τρέχουσα συγκυρία έχουν ως εξής:

- προσέγγιση κατ΄ελάχιστο της πλαγιοανοδικής στήριξης (που τώρα είναι στην περιοχή των 825 μονάδων)

- μια διόρθωση 38 - 40% (max ως κύμα iv) προς την περιοχή των 805 μονάδων

- το επίπεδο των 810 μονάδων (με Y = 1,62 του W)

Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Με την ολοκλήρωση της διόρθωσης αναμένουμε, όπως γνωρίζουμε, ακόμα μία τελευταία ανοδική κίνηση σε νεότερα υψηλά των 859 μονάδων.

Το εναλλακτικό βραχυχρόνιο σενάριο είναι να συνεχιστεί άμεσα η ανοδική πορεία του δείκτη προς την περιοχή των 877 μονάδων και μετά να δούμε τον δείκτη να διορθώνει. Με το σχετικό διάγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

Σε αυτή την περίπτωση και μόνο θα εξεταστεί το επιμέρους ενδεχόμενο να έχει τερματιστεί εκεί το σύνολο της ανόδου από τις 700,11 μονάδες. Να έχουμε δηλαδή απλά μια εξαιρετικά ρηχή διόρθωση (την τρέχουσα) ως κύμα ''iv'' και το επόμενο ανοδικό να είναι το τελευταίο όπως εικονίζεται και στο επόμενο διάγραμμα:

Συμπερασματικά, αναμένουμε ως πιθανότερη βραχυχρόνια έκβαση μια ευρύτερη διόρθωση του δείκτη προς την περιοχή λίγο πάνω των 800 μονάδων. Από εκεί θα περιμένουμε ένα ακόμα ανοδικό σε νεότερα υψηλά των 859 μονάδων.

Τα εναλλακτικά σενάρια θα εξεταστούν ΜΟΝΟ με άμεση ανοδική συνέχεια.

ΔΤΡ

Αντιστοίχως, τα παράλληλα σενάρια για τον δείκτη τραπεζών:

- άμεση καθοδική συνέχεια, όπου θα εστιάσουμε στην δυνατότητα του δείκτη να επανέλθει σε νεότερα τοπικά υψηλά παράλληλα με τον ΓΔ (τυχόν αδυναμία του να το πράξει θα είναι μια δυσμενής εξέλιξη/ένδειξη για την συνέχεια..)

- άμεση ανοδική συνέχεια προς το όριο/επίπεδο των 1.034 μονάδων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (ΤΕΟ)

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ (ΝΕΚ)

3Ε Δ.Π

ΠΑΠ (ΝΕΚ)

ΙΝΤΚΑ

ΙΝΛΟΤ Δ.Π ενεργοποίηση

ΦΡΛΚ

ΕΥΔΑΠ επίτευξη στόχου

ΠΕΙΡ (ΤΕΟ)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: