ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Κυματικές εκτιμήσεις (Goldfish 12/1/18) – S&P500 UPD – Στατιστικά σχηματισμών – MOH (Chartandpatterns)

Αντιγραφή από την εβδομαδιαία ανάλυση της Vital Finance

ΓΔ: Αναμονή για την επόμενη βραχυχρόνια διόρθωση.

Ο δείκτης συνεχίζει να αρνείται να διορθώσει έστω και βραχυχρόνια και έχει ήδη υπερβεί το ενδεικτικό επίπεδο των 840 μονάδων στο οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποια ήπια διόρθωση της ανοδικής πορείας του.

Το βασικό μας σενάριο παραμένει αυτό του τέλους της διόρθωσης του κύματος 4 (abc) στις 700,11 μονάδες (με το ''b'' να είναι τύπου wxy η εναλλακτικά να έχουμε ένα ''failed 5th'' στο αρχικό 5κυματικό καθοδικό ''a'').

Από αυτό το επίπεδο αναμένουμε ένα τελευταίο καταληκτικό κύμα σε νεότερα υψηλά των 859,78 μονάδων.

Στον τρέχοντα χρόνο είναι πολύ σημαντικό να δούμε το επίπεδο από το οποίο θα ξεκινήσει η επόμενη διόρθωση. Αυτή αναμένουμε να μας δώσει και περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση του τελευταίου ανοδικού κομματιού.

Τα βασικά μας set up για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ανοδικού παραμένουν δύο:

α) άμεση βραχυχρόνια διόρθωση από την περιοχή των 840 μονάδων για τον σχηματισμό του κύματος ''iv'' και μετά το πολύ τελευταίο ανοδικό σε νεότερα υψηλά των 859 μονάδων:

 β) ανοδική επέκταση προς τις 877 μονάδες και μετά βραχυχρόνια διόρθωση:

Ήδη το επίπεδο των 840 μονάδων τείνει να διασπαστεί ανοδικά και επομένως οι πιθανότητες αρχίζουν να ευνοούν πλέον την δεύτερη διαγραμματική πορεία του δείκτη.

ΔΤΡ

Το βασικό μας σενάριο στον ΓΔ έχει ως απόλυτη προϋπόθεση την αδυναμία του δείκτη τραπεζών να προχωρήσει σε νεότερα υψηλά των 1.146,11 μονάδων (''C'').

Με αυτή την προϋπόθεση και μόνο συνεχίζει να ισχύει το μεσοχρόνιο σενάριο που θέλει τον δείκτη τραπεζών να διαμορφώνει έναν σχηματισμό καθοδικής συνέχειας ''ABCDE'' (''τρίγωνο'') και επαναφοράς του στα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά.

Μέχρι τώρα έχουμε γίνει μάρτυρες της πρωτοφανούς ευκολίας με την οποία ο ΔΤΡ επιστρέφει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρχικά με το ''Brexit'' και πρόσφατα για δεύτερη φορά με την επιστροφή του στις 604 μονάδες..) χωρίς στην ουσία να συμβαίνει και κάτι σημαντικό σε οικονομία και κοινωνία. Ο φόβος αφορά τους υπάρχοντες βασικούς μετόχους και την πιθανότητα να ξανά - χάσουν τα χρήματα της επένδυσής τους στις Ελληνικές τράπεζες. Ο φόβος και μόνο είναι αρκετός και αφορά στην ουσία την διαπίστωση για το αν οι τράπεζες θα χρειαστούν η όχι σύντομα νέα κεφάλαια. Αυτό θα εξεταστεί από τα επερχόμενα στρες τεστς τους επόμενους λίγους μήνες, εξ ού και η τρομερή νευρικότητα τους στο ταμπλό με τις πραγματικά τεράστιες διακυμάνσεις.

Επομένως, το επίπεδο των 1.146,11 μονάδων θα είναι και το απόλυτο κριτήριο μας για την δυνατότητα επαλήθευσης του βασικού μας σεναρίου σε ΔΤΡ και φυσικά στον ΓΔ.

Αυτό, κατ΄αντίστροφο τρόπο, σημαίνει ότι τυχόν υπέρβαση του θα αναιρέσει το τρέχον σενάριο μας και ότι τότε θα πρέπει να αναμένουμε πολύ σημαντική ανοδική συνέχεια σε μεσοχρόνιο επίπεδο.

Δείτε το σχετικό διάγραμμα με τις πολύ μεγάλες, σχεδόν οριζόντιες, διακυμάνσεις και τα πολύ μεγάλα επίπεδα retracement κάθε φορά (ως προς την προηγούμενη κορυφή/πυθμένα):

Συμπερασματικά αναμένουμε :

α) το επίπεδο από το οποίο θα ξεκινήσει η επόμενη βραχυχρόνια διόρθωση για να έχουμε πιο λεπτομερή εικόνα της κίνησης του δείκτη και 

β) την ανοδική εκτόνωση του ΓΔ σε νεότερα υψηλά ταυτόχρονα με την άρνηση του ΔΤΡ να υπερβεί τις 1.146,11 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SPX UPD

Στατιστικά σχηματισμών 12μήνου

ΛΑΜΔΑ scenario (laaps)

ΕΤΕ (TRADING2DAY)

ΙΝΛΟΤ

EEE

ΕΛΠΕ (JOHN X)

ΜΟΗ (chartandpatterns)

Τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

DAX (D. KARALIS)

ΑΛΦΑ (Lorac)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *