Συγκριτικά δεικτών – τραπεζών

Όλες οι απόψεις για το πως μπορεί να κινηθεί προσεχώς η αγορά έχουν καταγραφεί κι όπως ξέρετε καλύπτουν από το πιο αισιόδοξο σενάριο των Zelis, Nek μέχρι τα ενδεχόμενα ακόμα και για νέα χαμηλά όπως του Sal του Μιχάλη κλπ. Δεν έχω λοιπόν καμιά διάθεση να ξαναγράψω γι αυτά τουλάχιστον υπό το πρίσμα κυματικών μετρήσεων. Αυτή τη φορά θα εστιάσουμε σε δείκτες και τράπεζες πιο πολύ από τη σύγκριση των κινήσεών τους από τα υψηλά ως τα χαμηλά του 2017 ως την σημερινή τους τιμή.

ΔΤΡ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Το σημαντικό τεχνικό δεδομένο της 1ης εβδομάδας του νέου έτους, της 7ης από τα χαμηλά του Νοέμβρη, ήταν το κλείσιμο για 1η φορά πάνω από το επίπεδο που η παραβίασή του σηματοδότησε την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική καθώς επίσης και πάνω από την τελευταία SRLine. Η χάραξη των νέων S1 & S των νέων γραμμών στήριξης είναι πλέον απόλυτα δικαιολογημένη αν και δεν βλέπω να μας απασχολούν σύντομα.

Ίσως τις επόμενες ημέρες παίξουν κάποιο ρόλο  το ποιος δείκτης ή τράπεζα έχει υστερήσει  στο τρέχον ανοδικό και γι αυτό το λόγο ακολουθεί παράθεση διαγραμμάτων και στατιστικών δεδομένων για συγκρίσεις κατά βούληση.

Τα μόνα κατά την άποψή μου σημαντικά για τους άλλους δυο δείκτες ισχύουν όπως έχουν καταγραφεί στις αντίστοιχες τελευταίες ανασκοπήσεις εδώ κι εδώ.

Η Γενική εικόνα για το πόσο βαρίδι είναι ο τραπεζικός κλάδος στην αγορά συνάγεται νομίζω εύγλωττα κι από τα συγκριτικά στοιχεία.

Αν έπρεπε πάντως να δώσω κάποια ποσοστά στην πιθανότητες για την βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση των τραπεζών θα θα έδινα περισσότερες στη διόρθωση λόγω των αποκλίσεων

Ας δούμε και τις τελευταίες μεταβολές στους τίτλους που καλύπτουμε με το πινακάκι...

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: