ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ: Κοντά σε σημαντικό βήμα

Η εβδομαδιαία (μεσοπρόθεσμη) τάση έφθασε πολύ κοντά στα επίπεδα που η υπέρβασή τους σημαίνει ανοδική αλλαγή της.

Και η εικόνα που εξετάζει το άθροισμά τους ως συνέχεια της μετοχής της ΔΕΗ πριν τον διαχωρισμό τους συμφωνεί τόσο στο "παρά λίγο" (να αλλάξει η εβδομαδιαία τάση από χθες), όσο και ότι μπορεί να δούμε τα ψηλά τους μετά τον διαχωρισμό.

Η εικόνα εδώ απεικονίζει ακόμη την πραγματικότητα ως προς τα χαμηλά του 2012 αλλά και τι κρίσιμο σημείο που σταμάτησαν χθες, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2018.

Τα διαγράμματα με το άθροισμα είναι βεβαίως πραγματικά για όποιον δεν έκανε trading αλλά επέλεξε την διακράτηση από τις εποχές προ διαχωρισμού, οπότε τώρα βρίσκεται με μετοχές και των δυο εταιρειών στο μπαούλο.

Η αντίστοιχη περίοδος μόνο για τη ΔΕΗ όπου η μπλε γραμμή τάσης χαμηλών μοιάζει με αυτήν στον RSI που παρουσιάζει σαφή θετική απόκλιση...

Η ίδια περίοδος σε μηνιαίο όπου επίσης βλέπουμε ανοδική απόκλιση στον RSI και την S1 να αντέχει...

Στο ημερήσιο βέβαια η τάση είναι ανοδική:

Στην ΔΕΗ από 3/1 με τον 1ο στόχο του αν. ΩΚΩ να πιάνεται χθες...

Στον ΑΔΜΗΕ από 18/12 με τους δυο στόχους του Δ.Π να έχουν πιαστεί ήδη.

Με βάση τις αναλογίες θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερα, ειδικότερα αν διατηρηθεί το καλό κλίμα στην αγορά και βέβαια αν η τάση στο μεσοπρόθεσμο γυρίσει ανοδική δεν μπορεί να έχουμε πολλές πιθανότητες να δώσουν πάλι ευκαιρίες εισόδου τόσο χαμηλά όσο πρόσφατα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΧΑΚΟΡ ΜΗΝΙΑΙΟ

ΑΝΕΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.