ΓΔ, ΔΤΡ, DAX, CAC40 22/12/17 Goldfish

Η ανάλυση της Vital Finance εν όψει της τελευταίας εβδομάδας του 2017

ΓΔ

Η αναμενόμενη ανοδική κίνηση από τις 700, 11 μονάδες υπερέβη κάθε προσδοκία μέχρι τώρα. Οι βραχυχρόνιοι ανοδικοί στόχοι έχουν ήδη προσεγγιστεί με την βραχυχρόνια εικόνα να παραμένει θετική.

Ο δείκτης βρίσκεται ήδη στην ζώνη τιμών που είχε τεθεί αρχικά ως βασικός ανοδικός στόχος (780 - 800 μονάδες). Η βραχυχρόνια ανοδική δυναμική δεν φαίνεται να έχει ακόμα εξαντληθεί.

Η θετικότατη αυτή συμπεριφορά παράλληλα με την ακύρωση πολλών καθοδικών σχηματισμών σε επιμέρους πολύ σημαντικές μετοχές του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης μας οδηγεί στο να αναθεωρήσουμε προς το θετικότερο το βασικό μας σενάριο. 

Πλέον θεωρούμε ως βασικό (το πρώην εναλλακτικό μας) το σενάριο οι 700,11 μονάδες να είναι το τέλος του κύματος 4. Από τότε έχει ξεκινήσει ένα τελευταίο ανοδικό με βασικό στόχο την υπέρβαση των 859 μονάδων.

Η βραχυχρόνια εστίαση μας θα πρέπει να είναι: 

α) για πόσο ακόμα ανοδικά θα συνεχιστεί η τρέχουσα ανοδική κίνηση 

β) το μέγεθος της διόρθωσης που θα ακολουθήσει

γ) αν θα έχουμε παράλληλη συμπεριφορά με τις ξένες αγορές (κυρίως με τον djia & dax).Όπως προαναφέραμε θα εστιάσουμε πολύ βραχυχρόνια στην δυνατότητα του δείκτη να συνεχίσει ανοδικά και στο κατά πόσο θα υπάρξει διάθεση από μέρους των ισχυρών επενδυτών να συνεχίσουν τον αιφνιδιασμό (με την άρνηση του Γενικού δείκτη να διορθώσει σημαντικά). 

Σε πολύ βραχυχρόνιο επίπεδο δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η ανοδική δυναμική και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η ανοδική επέκταση του δείκτη προς την περιοχή των 819 μονάδων:

 Η περιοχή των 819 μονάδων είναι το πιθανότερο επίπεδο κατάληξης της βραχυχρόνιας ανόδου:

Στο επίπεδο αυτό πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην συμπεριφορά του δείκτη: 

- Εμφάνιση πολύ περιορισμένων ρευστοποιήσεων και ανοδική συνέχεια προς την περιοχή των 840 μονάδων θα δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στο σενάριο της γρήγορης προσέγγισης του δείκτη στα προηγούμενα υψηλά όπου μετά από σύντομη πλάγια διόρθωση θα τα υπερβεί. Θα πρόκειται για ένα πραγματικό θετικό αιφνιδιασμό μετά από μια τέτοια παρατεταμένη διόρθωση από τα υψηλά των 859 μονάδων.

- Από την άλλη, ισχυρή αντίσταση (στις 820 μονάδες) και βαθύτερη διόρθωση μπορεί να δώσει τη θέση σε ανοδικές εναλλακτικές για την επίτευξη του ίδιου ανοδικού στόχου (νεότερα υψηλά των 859 μονάδων). Το σενάριο αυτό συμπεριλαμβάνει και ενδιάμεση καθοδική κίνηση στους ξένους δείκτες.

Το σενάριο που περιλαμβάνει μια ευρύτερη διόρθωση πριν την ανοδική συνέχεια είναι κατά την εκτίμηση μας το πιθανότερο αυτή την στιγμή.

Δείτε στα παρακάτω διαγράμματα τις βασικότερες εναλλακτικές μετά από ανοδική επέκταση:

με τα δύο σενάρια να εξελίσσονται σχηματικά ως εξής:

α) γρήγορη προσέγγιση των προηγούμενων υψηλών

β) με βαθύτερη ενδιάμεση διόρθωση:

ΔΤΡ

Με μια βαθύτερη ενδιάμεση διόρθωση ΄΄συμφωνεί΄΄ και το σενάριο που θέλει τον δείκτη τραπεζών να διαμορφώνει έναν μεσοχρόνιο σχηματισμό τύπου ''τριγώνου'' ABCDE:

Ο σχηματισμός ακυρώνεται με κίνηση του δείκτη πάνω από το υψηλό του ''C''.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, ο στόχος ενός τέτοιου σχηματισμού δεν είναι παρά η επίτευξη νεότερων ιστορικών χαμηλών.

ΓΔ_μεσοχρόνια εικόνα

Το ενδεχόμενο οι 700,11 μονάδες να μην είναι το τέλος της διόρθωσης αυτή την στιγμή διαγραμματικά ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί. Παραμένει ως ένα λιγότερο πιθανό σενάριο το οποίο θα επανέλθει προς αξιολόγηση ΜΟΝΟ αν ο δείκτης μετά την ανοδική επέκτασή του επιστρέψει σε επίπεδα κάτω των 745 - 755 μονάδων.

Με την γρήγορη, η πιο αργή, επίτευξη νεότερων υψηλών θα έχουμε και την ολοκλήρωση του πρώτου μεσοχρόνιου ανοδικού κύματος από τις 421 μονάδες (περισσότερες λεπτομέρειες για τον τελικό ανοδικό στόχο θα αναφερθούν με την ομαλή ανοδική συνέχεια του δείκτη):

Το διορθωτικό κύμα 2 αναμένεται να είναι ισχυρό. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτό δεν θα έχει να κάνει με κάποια αρνητική ''εσωτερική΄΄ εξέλιξη (ποιά έχει απομείνει άλλωστε..) αλλά κυρίως με μια πιθανή ισχυρή διόρθωση στις ξένες αγορές μεσοχρόνιου χαρακτήρα (και πιθανότατα τύπου flat).

DAX_CAC_βραχυχρόνια εικόνα

Και στους δύο δείκτες φαίνεται να μην έχει ακυρωθεί η καθοδική δυναμική. Το πιθανότερο ενδεχόμενο παραμένει η καθοδική συνέχεια. Ακύρωση της καθόδου με την υπέρβαση των προηγούμενων τοπικών υψηλών:

και

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΕΜΟΣ

ΝΗΡ Ενεργοποίηση αν. ΩΚΩ κι εδώ η άποψη του Τάσου

ΔΤΡ (ΤΕΟ), (SAL)

ΑΛΦΑ (ΝΕΚ)

ΙΝΤΚΑ (VANCOULS)

 

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.