Η Ανάλυση της Vital Finance (Goldfish) για Γενικό δείκτη ΕΤΕ και DAX (8/12/17)

Ο δείκτης βρίσκεται κοντά στην ανοδική επέκτασή του. Για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει να συνεχίσει άμεσα (έστω και πολύ βραχυχρόνια) ανοδικά και η όποια βραχυχρόνια διόρθωσή του να μην περάσει κάτω από τις 724,71 μονάδες. Θέτουμε αυτόν τον διαγραμματικό περιορισμό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος όλη η τρέχουσα βραχυχρόνια προσπάθεια να αντιστραφεί η καθοδική του πορεία να αποδειχτεί απλά ένα διορθωτικό τύπου ''expanded flat''  και ο δείκτης να συνεχίσει την καθοδική του πορεία.

Δείτε στα παρακάτω διαγράμματα αυτό το διαγραμματικό ενδεχόμενο και τις αναμενόμενες συνέπειες από μια τέτοια συμπεριφορά:

  και η αναμενόμενη (στην περίπτωση αυτή) καθοδική συνέχεια:

Στη περίπτωση αυτή και μόνο το σύνολο της διόρθωσης από τις 859 μονάδες θα πάρει την μορφή ενός WXY (3-3-3) με αρκετά πιθανή την κατάληξή του στην περιοχή των 670 - 680 μονάδων κατ΄ ελάχιστο όπου και θα ολοκληρωθεί το σύνολο της διόρθωσης (κύμα 4):

Ανοδική επέκταση (WXY).

Μικρή ανοδική συνέχεια και εν συνεχεία μικρή ενδιάμεση διόρθωση είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο στο δρόμο για νεότερα τοπικά υψηλά.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να δούμε την ανοδική επέκταση συνολικά ως το κύμα ''b'' της διόρθωσης από τις 859 μονάδες. Αυτό το κύμα ''b'' μπορεί να είναι αρκετά επιθετικό ανοδικά και να προσεγγίσει τις 780 μονάδες. Σε αυτά τα επίπεδα θα έχουμε α) Y = W και β) 50% retracement από την κορυφή.

Δείτε τα αντίστοιχα διαγράμματα:

και η συνέχεια

και η συνολική εικόνα:

Συμπερασματικά, η πολύ βραχυχρόνια συμπεριφορά και το επίπεδο των 724,71 μονάδων αναμένεται να μας δείξει τον δρόμο για τις επόμενες ημέρες.

ΕΤΕ

Παρόμοια η διαγραμματική της εικόνα με αυτή του δείκτη. Πολύ σημαντικό το χαμηλό των 0,253 ευρώ. Ανοδική συνέχεια και περιορισμένη διόρθωση θα ανοίξει τον δρόμο για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Αντίθετα, καθοδική παραβίαση των 0,253 ευρώ θα ανοίξει τον δρόμο για νεότερα χαμηλά (των 0,218).

DAX

Η εκτίμησή μας παραμένει ότι ο δείκτης συνεχίζει να διορθώνει (σχεδόν παράλληλα) και ότι εκκρεμεί ακόμα ένα καθοδικό σκέλος:

Τα πρώτα επίπεδα στήριξης είναι αρκετά χαμηλότερα. Η διόρθωση αυτή (αν πράγματι ολοκληρωθεί καθοδικά) αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη για τον δείκτη καθώς εκτιμούμε ότι απομένει μόνο ένα τελευταίο ανοδικό σε νεότερα ιστορικά υψηλά πριν ο δείκτης πραγματοποιήσει μια σημαντικότατη διόρθωση:

Επομένως, δικαίως αναμένουμε αρχικά η όποια βραχυχρόνια συμπεριφορά του να επηρεάσει και εμάς. Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση να συμμετάσχει το ΧΑΑ σε αυτήν την τελευταία ανοδική κίνηση για να έχουμε και εμείς μια ομαλή εξέλιξη τον επόμενο χρόνο. Επί της ουσίας θέλουμε στο επόμενο ανοδικό του DAX να ακολουθήσει ο ΓΔ/ftseLC παράλληλα σε νεότερα υψηλά. ΜΟΝΟ τότε θα θεωρήσουμε ότι διαγραμματικά έχουμε την επιθυμητή πορεία για μια μεσομακροχρόνια ανοδική πορεία του ΧΑΑ έστω και με σημαντικές διορθώσεις ενδιάμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΚΤΙΝΟΣ αλλά και τα σχόλια περί Θ.Α της παρέας πιο πριν

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: