Σκέψεις – Σημειώσεις για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης – ΔΕΗ (Vancouls)

Μετά την διάσπαση της V και των 1868,90 μονάδων την περασμένη εβδομάδα, άλλη μια ένδειξη για καθοδική αλλαγή της μεσομακροπρόθεσμης τάσης ήρθε να προστεθεί αυτή την εβδομάδα με το κλείσιμο του ΕΚΜΟ 22 πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων 9 το ίδιο συνέβη δε και στον ΓΔ). Η τελευταία ανοδική αλλαγή είχε γίνει στις 9/12/16 οπότε είχαμε κλείσιμο στις 1739,56 μονάδες. Η αμέσως προηγούμενη καθοδική είχε γίνει στις 1/8/14 με κλείσιμο στις 3724,10 μονάδες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνολικά 13 τέτοιες αλλαγές που αν τις θεωρούσαμε σήματα long ή short θα είχαμε κερδοφόρο αποτέλεσμα τα 10 από αυτά με μ.ο +41,90% και απώλειες κατά μ.ο -8,79% στα υπόλοιπα 3 trades. Ο RSI έχει ήδη καταγράψει χαμηλότερες τιμές από αυτές που είχε όταν ο δείκτης βρισκόταν ακόμα και στα χαμηλότερα κλεισίματα του περυσινού καλοκαιριού, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από το τελευταίο του κλείσιμο. Αυτό πιθανότατα προοιωνίζεται ότι μια ανοδική αντίδραση είναι προ των πυλών.

Στο μηνιαίο όπου έχουμε ακόμα 4 συνεδριάσεις ως το κλείσιμο αν δεν έχουμε χαμηλότερες τιμές στο τρέχον κερί θα πρέπει να έχουμε επάνοδο των τιμών σε κλείσιμο του Νοέμβρη πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Χ, στις 1910,55 μονάδες (726,55 για τον ΓΔ), προκειμένου να μην έχουμε ακόμα μια πτωτική ένδειξη από αυτές που παρακολουθούμε μέσω των κινητών μέσων. Κατά "σύμπτωση" αυτό θα έδινε και μηνιαίο κλείσιμο πάνω από την V την βασική ανοδική γραμμή τάσης παρά την παραβίαση της ως αυτή τη στιγμή.

Σενάρια με κυματικές μετρήσεις παίζουν διάφορα και είμαι βέβαιος ότι μόνο μικρό μέρος τους μπορώ να πιθανολογήσω. Η ανοδική απόκλιση του RSI στο ημερήσιο δεν αφήνει αφήνει αμφιβολίες ότι είμαστε στο τελευταίο κύμα της πτώσης από τα υψηλά έτους (στην καλύτερη δυνατή περίπτωση) ή τουλάχιστον του πρώτου μέρους αυτής, οπότε αναμένουμε ανοδική διόρθωση που ίσως ήδη ξεκίνησε.  Ο 2ος στόχος του σχηματισμού διπλής κορυφής σχεδόν πιάστηκε.

To σενάριο για να έχουμε δει το Α κι ένα πολύ ρηχό Β και να βλέπουμε τώρα το C μου ήρθε απόψε και βέβαια μπαίνει για συζήτηση... σε τέτοια περίπτωση θα έχουμε C=A λίγο κάτω από το πλησιέστερο μηνιαίο low fractal 1710. Αν βέβαια περάσουμε πάνω από τις 2ο30,83μ το σενάριο αυτό πάει στα σκουπίδια.

Και κάποιες σημειώσεις σε 60λ όπου έχουμε αντιμέτωπους σχηματισμούς Δ.Κ και αν. ΩΚΩ και περιμένουμε να δούμε ποιος  θα ενεργοποιηθεί. Το τελευταίο καθοδικό πάντως δείχνει ολοκληρωμένο με 5 εσωτερικά κύματα.

Μια άποψη του Goldfish για την πιθανή συνέχεια όπως αυτή περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Vital Finace βλέπουμε παρακάτω...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ (Vancouls)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.