Οι εκτιμήσεις του Goldfish για τους Δείκτες Υψηλής κεφαλαιοποίησης & Τραπεζών (έως 27/10/17)

Ο δείκτης είναι πλέον πολύ κοντά στα προηγούμενα χαμηλά των 1911,25 μονάδων και έχει μια σημαντική ευκαιρία να κινηθεί άμεσα καθοδικά και να κλείσει το καθοδικό από τις 2,232 μονάδες σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα των 1911,25 μονάδων. Στη μοναδική ανοδική εναλλακτική που έχει εκτιμούμε ότι θα πρέπει να συνεχίσει άμεσα ανοδικά μέχρι το υψηλό των 2.030 μονάδων και αφού διορθώσει πολύ βραχυχρόνια να συνεχίσει με σημαντική ανοδική δυναμική προς τα προηγούμενα υψηλά. Μόνο τότε το σενάριο αυτό θα καταστεί αυτοδίκαια το βασικό μας, οι θέσεις long δεν θα διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο και θα ενισχυθούν άμεσα.

Προς το παρόν οι πιθανότητες ο δείκτης να οδηγηθεί σύντομα σε νεότερα τοπικά χαμηλά είναι σημαντικότατες. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο βασικούς τρόπους:

α) άμεση καθοδική συνέχεια σε οριακά νεότερα χαμηλά και ολοκλήρωση του καθοδικού από τις 2,232 μονάδες

β) μικρή ανοδική συνέχεια και επαναφορά σε καθοδική τροχιά και μάλιστα με σημαντική καθοδική δυναμική.

Το πρώτο σενάριο φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή την στιγμή και θα οριστικοποιηθεί αν πράγματι ο δείκτης δείξει αδυναμία να κινηθεί άμεσα, έστω και λίγο, ανοδικά. Επομένως, κατά την γνώμη μας η παραβίαση των εικονιζόμενων επιπέδων θα μας δείξει και την αντίστοιχη πορεία:

- Άμεση καθοδική συνέχεια.

Το διορθωτικό κύμα 4 έχει ολοκληρωθεί στις 2.030 μονάδες και έκτοτε βλέπουμε το τελευταίο καθοδικό κύμα 5. Η ανοδική διακύμανση των τελευταίων δύο ημερών είναι το εσωτερικό ''iv''.

Σε αυτήν την περίπτωση η ολοκλήρωση της καθόδου θα γίνει το πολύ στις δύο επόμενες συνεδριάσεις. Δείτε σχηματικά το παρακάτω διάγραμμα:

Μια παρόμοια εξέλιξη δείχνει συμβατή και αν δούμε τους δείκτες σε κλείσιμο τιμών στο 60'.

Επομένως, με τα νεότερα χαμηλά του δείκτη θα έχει ολοκληρωθεί και το πρώτο καθοδικό σκέλος (κύμα ''a'') από τις 2.232 μονάδες. Στη συνέχεια αναμένουμε μια σημαντικότατη ανοδική αντίδραση (κύμα ''b''). Η αντίδραση αυτή μπορεί υπό προυποθέσεις να πλησιάσει αρκετά τα προηγούμενα υψηλά (retreat close or above 62%).

Για αυτό τον λόγο εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει βραχυχρόνια εκμετάλλευση της σε κάθε περίπτωση...

Με την ενεργοποίηση αυτού του σεναρίου θα ξεκινήσουν και οι πιο λεπτομερείς εκτιμήσεις για τον στόχο της ανόδου. Ανεξαρτήτως του τελικού ύψους της ανοδικής αντίδρασης αναμένουμε τον δείκτη θα γυρίσει καθοδικά σε ένα τελευταίο καθοδικό σκέλος σε νεότερα χαμηλά από τα τρέχοντα (κύμα ''c''). Η μεσοχρόνια εικόνα αναμένεται σχηματικά ως εξής:

β) βραχυχρόνια ανοδική κίνηση και επαναφορά σε καθοδική τροχιά πολύ σύντομα.

Αυτό το σενάριο είναι μια αρκετά δυσμενής εκδοχή της καθοδικής συνέχειας και έχει πιθανότητες να πραγματοποιηθεί μόνο αν μεσολαβήσει μια πολύ μικρή χρονικής διάρκειας ανοδική κίνηση πάνω από τις 1970,30 μονάδες και οπωσδήποτε κάτω από τις 2030:

Σε αυτή την περίπτωση το τελευταίο καθοδικό θα είναι αρκετά ισχυρό και αναμένεται να οδηγήσει τον δείκτη στην περιοχή των 1850 μονάδων.

Συμπερασματικά, εκτιμούμε ότι το πιθανότερο είναι ο δείκτης να προχωρήσει σε νεότερα τοπικά χαμηλά (κάτω από τις 1911 μονάδες). Στον τρέχοντα χρόνο πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα στις επόμενες 1 -2 συνεδριάσεις. Εναλλακτικά, θα εξετάσουμε την περίπτωση να κινηθεί καθοδικά μετά από ενδιάμεση μικρή ανοδική αντίδραση. ΜΟΝΟ με ανοδική διάσπαση των 2,030/50 μονάδων θα έχει ο δείκτης πολύ σημαντικές πιθανότητες να έχει ενεργοποιήσει την επιστροφή του στα προηγούμενα υψηλά.

ΔΤΡ

Η μεσοχρόνια εκτίμηση μας είναι ότι ο δείκτης, σε αντίθεση με τους ftse & ΓΔ, κινείται με τρόπο που δείχνει να στοχεύει σε νεότερα ιστορικά χαμηλά. Σε παράλληλη πορεία με τους ftseLC & ΓΔ εκτιμούμε ότι θα σχηματίσει ένα μεσοχρόνιο ''τρίγωνο'' τύπου ''ABCDE''. Η αρχική εικόνα ήταν για ένα ''συμμετρικό τρίγωνο'' αλλά αυτό φαίνεται να ισχύει μόνο αν όλοι οι δείκτες αρνηθούν να προχωρήσουν σε νεότερα βραχυχρόνια χαμηλά τις επόμενες λίγες ημέρες.

Στην πολύ πιθανή περίπτωση που θα έχουμε έστω και οριακά νεότερα χαμηλά στον ΔΤΡ, τότε ο δείκτης είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε μία παραλλαγή προς ένα ''καθοδικό τρίγωνο'' με παρόμοια ισχυρή καθοδική δυναμική (και βάση στήριξης οι 563 μονάδες). Ο μεσοχρόνιος στόχος παραμένει ο ίδιος, τα νεότερα ιστορικά χαμηλά.

Όλα τα παραπάνω είναι μεταφορά από την εβδομαδιαία ενημέρωση της Vital Finance για το ΣΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΔΜΗΕ

ΙΚΤΙΝ (ΝΕΚ) (SOLWN)

ΟΠΑΠ (Bob)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.