ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανασκόπηση με κινητούς μέσους στην μεγάλη εικόνα – ΓΔ 25/10/17 Εκτιμήσεις SAL – Goldfish

Σε ότι αφορά το μηνιαίο δεν έχουμε αλλαγές από την τελευταία ανασκόπηση

Τον Μάιο του 2016 είχε αναρτηθεί μια μελέτη - backtest για την χρήση των ΕΚΜΟ 3Υ/Χ στο μακροπρόθεσμο trading στον τίτλο. Αυτή τη φορά θα δούμε σε ότι αφορά το μηνιαίο (στο ίδιο πνεύμα με τότε για να μην ξαναγράφω τα ίδια) τους ΕΚΜΟ 4Υ/Χ που έχουν ακριβώς την ίδια εικόνα. Από την αρχή του 1996 υπολογίζοντας αυτή τη φορά ένα σταθερό ποσό επένδυσης για ΟΛΕΣ τις κινήσεις (πράγμα αδύνατον στην πραγματική ζωή αλλά μπαίνει για εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων)  προέκυψε ότι θα είχαμε πολλαπλασιάσει το αρχικό ποσό 20,53 φορές ως χθες. Σχεδόν μια φορά για κάθε χρόνο δηλαδή...

Από το τέλος του 2002 με το ίδιο σύστημα θα είχαμε πολλαπλασιάσει το αρχικό ποσό 8,63 φορές έχοντας 8 κερδισμένα στα 11 τελευταία trades.

Σε ότι αφορά το εβδομαδιαίο δοκιμάστηκαν συγκριτικά για το ίδιο διάστημα δυο συστήματα. Το ένα είναι οι διασταυρώσεις των ΕΚΜΟ 20 & 22 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων και το άλλο ήταν τα γνωστά εβδομαδιαία fractals και οι αλλαγές τάσης σύμφωνα με αυτά, οι οποίες για τους σκοπούς της μέτρησης υπολογίστηκαν ως σήματα long ή short στην τιμή κλεισίματος της εβδομάδας.

Με βάση τους ΕΚΜΟ 20/22 το αρχικό κεφάλαιο θα είχε πολλαπλασιαστεί για το ίδιο χρονικό διάστημα (από τα τέλη του 2002) 4 φορές με 8 κερδισμένα στα 15 trades, ενώ αντίστοιχα με τα εβδομαδιαία fractals θα είχε πολλαπλασιαστεί 7,85 φορές με 9 κερδισμένα από τα 17 trades.

Και με τα 3 συστήματα εξυπακούεται ότι είμαστε ξεκάθαρα long με πιο κοντινό σημείο αλλαγής τα 7,93 όπου αλλάζει η τάση στο εβδομαδιαίο. Εκεί κοντά δηλαδή που βρίσκεται και ο ΕΚΜΟ 4Χ στο μηνιαίο διάγραμμα.

Το τελευταίο που θα άλλαζε θα ήταν οι ΕΚΜΟ 20/22 που είναι αργό σύστημα και γι αυτό έχει και τα λιγότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα στα backtests.

Τέλος μια ματιά στο ημερήσιο διάγραμμα όπου σύμφωνα με τον ADX είμαστε σε ατασική περίοδο σε αντίθεση με την μεγαλύτερη εικόνα όπου η τάση είναι ισχυρή. Η τάση είναι τυπικά καθοδική αλλά ουσιαστικά ουδέτερη κι αλλάζει πάνω από τα 8,62 ευρώ. Σε ότι αφορά τους σχηματισμούς έχουμε δυο Δ.Κ μη ενεργοποιημένες που για τους long είναι σημαντικό να μείνουν έτσι κι ακόμα την πιθανότητα να φτιάχνεται ο δεξιός ώμος ενός ανάποδου ΩΚΩ ο οποίος θα ενεργοποιηθεί με την αλλαγή της ημερήσιας τάσης.

Συνοψίζοντας η γενική εικόνα με βάση και τις σημειώσεις στα διαγράμματα, είναι φουλ ανοδική με αρκετούς στόχους υψηλότερα και με κρίσιμες στηρίξεις στην περιοχή των 7,94 ευρώ που οφείλει να κρατήσει τυχόν πιέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΦΦΓΚΡΠ

CENER

ΓΔ

ΕΥΡΩΒ

ΓΔ (SAL)

ΓΔ (GOLDFISH)

ΕΕΕ (GOLDFISH)

EUROBANK (TEO)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: