ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΜΙΓ (ZELIS – TASOS)

Πρώτο εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από το επίπεδο αλλαγής τάσης στα 752,02 ευρώ για τον δείκτη με τις βασικές γραμμές τάσης και την τελευταία speed resistance line (από το πλησιέστερο μηνιαίο low fractal στις 602,43 μονάδες) να μένουν ακόμα ανέπαφες αφήνοντας κάποιες ελπίδες ότι τα fractals μπορεί να κάνουν και "λάθος" στην ένδειξή τους για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης. Αυτό οφείλεται βέβαια στις μετοχές της πραγματικής οικονομίας η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει αλλάξει τάση παραβιάζοντας το δικό τους χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals τους. Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας πάντως χρωματίστηκε έντονα από την αλλαγή σε οκτώ από αυτές τις μετοχές του επιπέδου αλλαγής της τάσης με την άνοδό του σε πολύ πλησιέστερα επίπεδα ως προς τις τρέχουσες τιμές, λόγω βεβαίως της ολοκλήρωσης του σχηματισμού ενός ακόμα τοπικού χαμηλού (low fractal).

Ας ρίξουμε μια ματιά στο εβδομαδιαίο γράφημα καθεμιάς τους ξεχωριστά.

Στον ΟΤΕ που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το επίπεδο αυτό είναι πλέον πολύ κοντά στα 9,92 από τα 9,71ε.

Στον ΜΥΤΙΛ που όπως κι η ΒΙΟ που ακολουθεί είναι πολύ κοντά στο επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης του σε ανοδική ο πήχης για την εβδομαδιαία τάση έχει ανέβει στα 7,94 από τα 6,88 ευρώ.

 

Στην ΒΙΟ το επίπεδο ανέβηκε στα 2,74 από τα 1,69ε ενώ στο ημερήσιο το επίπεδο αλλαγής τάσης δεν διασπάστηκε για ένα σεντ.

Στα ΕΛΠΕ ο πήχης για την αλλαγή τάσης ανέβηκε στα 6,82 από τα 4,19 ευρώ.

Στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ είχαμε αντίστοιχα άνοδο του επίπεδου στα 3,66 από τα 2,20 ευρώ αλλά στο ημερήσιο ο πήχης για την επιστροφή σε ανοδική τάση απέχει ελάχιστα Η μετοχή καλά καλά ως τώρα δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε την αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική πολλώ δε μάλλον δεν δείχνει διάθεση να κινηθεί προς το μέγιστο στόχο της καθοδική διάσπασης της σφήνας της.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ το επίπεδο πλησίασε επίσης στα 1,38 από 1,32 ευρώ αλλά την Παρασκευή κατάφερε να αλλάξει την τάση στο ημερήσιο σε ανοδική.

Στην ΤΕΝΕΡΓ ο πήχης στο εβδομαδιαίο ανέβηκε στα 3,76 από 3,44ε αλλά στο ημερήσιο δεν επιβεβαίωσε την αλλαγή τάσης σε καθοδική κι απέχει ένα βήμα να την αλλάξει και τυπικά.

Τέλος στην ΕΥΔΑΠ το επίπεδο ανέβηκε στα 5,72 από τα 5,37 ευρώ αλλά είναι πιο κοντά στο να επιστρέψει σε ανοδική τάση στο ημερήσιο

Με δεδομένο ότι πλην τραπεζών και ΜΙΓ έχουμε τυπικά ή και ουσιαστικά καθοδική εβδομαδιαία τάση σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝΑ, ΦΦΓΚΡΠ & JUMBO είναι καθοριστικό για το αν θα αλλάξει  κατεύθυνση η αγορά, το αν θα μείνουν απαραβίαστα τα νέα επίπεδα που διαμορφώθηκαν  στις οκτώ παραπάνω μετοχές και βέβαια να αρχίσουν σιγά σιγά κι άλλες μετοχές που είναι κοντά να υπερβούν το αντίστοιχο επίπεδο για την ανοδική αλλαγή της ημερήσιας τάσης τους όπως έγινε με την JUMBO την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την ΦΡΛΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΙΓ (ZELIS), (TASOS)

ΟΠΑΠ (Μ. Αγγελίδης)

 ΓΔ, FTSE (Μ. Αγγελίδης)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Δείτε επίσης: