ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Επικαιροποίηση – Ανασκόπηση εβδομάδας & η ανάλυση του Νek

Οι σημειώσεις στα διαγράμματα που θα δούμε παρακάτω πρέπει να διαβαστούν σαν απόπειρα επικαιροποίησης της τελευταίας εβδομαδιαίας ανασκόπησης.

Στο μηνιαίο σημειώνονται και τα ποσοστά διόρθωσης των 2 ανοδικών σκελών (δεν λέω κυμάτων αριθμημένων) συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης του τελευταίου καθοδικού ως τώρα. Παρατηρείται ότι η τρέχουσα διόρθωση έχει περάσει και ως ποσοστό του [3ου] σκέλους που ξεκίνησε από τις 665,5 μονάδες την αντίστοιχη διόρθωση του [1ου] σκέλους από το [2ο].

Στο εβδομαδιαίο πάντως βλέπουμε ότι το σημείο που ολοκληρώθηκε η τελευταία πτώση επιτρέπει σκέψεις για ολοκλήρωση της διόρθωσης μέχρι τουλάχιστον να παραβιαστούν εκ νέου οι γραμμές που συγκράτησαν την πτώση.

Στο ημερήσιο μια απλή χαρτογράφηση της τρέχουσας εικόνας σε σχέση και με τα ανοιχτά χάσματα τιμών αλλά και τα επίπεδα αλλαγής της ημερήσιας τάσης.

Τα κύματα τα φύλαξα για το πολύ βραχυπρόθεσμο 15λ και μόνο ως αφορμή να ακούσω τις διορθώσεις των ειδικών της παρέας.

ΔΤΡ ΗΜΕΡΗΣΙΟ - ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ 11/2/16 (Nek)

Μετράμε τον ΔΤΡ από το ξεκίνημα του ανοδικού 11/2/16. Μέχρι τα υψηλά έχουμε το φούξια φίμπο σε κλεισίματα. Μεταφερόμενο στο χαμηλό της επόμενης κίνησης μας δίνει σαν στόχο με ισότητα το 1380. Ας τον κρατήσουμε το στόχο αυτό στα υπόψη.

Με το γαλάζιο φίμπο ξεκινάμε να μετράμε τα εσωτερικά της επόμενης κίνησης. Φαίνεται το γαλάζιο 3 και το 5 που τελείωσαν. Σημειώνω ό,τι όλες οι ενδιάμεσες εσωτερικές αναλογίες έχουν μετρηθεί και τηρούν τις αναλογίες φιμπονάτσι αλλά δεν τις παραθέτω εδώ για να μπορεί να είναι κάπως ευανάγνωστο το διάγραμμα. Το 5 λοιπόν του γαλάζιου φίμπο τελείωσε στα υψηλά 18/7/17 με 261.8% του 1.

Τι με οδήγησε σε αυτή τη σκέψη δηλ να μετρήσω έτσι τον ΔΤΡ?

AΠ. H πρόσφατη διόρθωση που έφτασε στο 61.8% ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (αριστερό πράσινο φίμπο) και όχι μόνο του υποτιθέμενου - από άλλες μετρήσεις του ΔΤΡ - 3 που θα διόρθωνε και θα έδινε το 5.

Εχουμε λοιπόν ένα 5 κυματικό που ολοκληρώθηκε στα υψηλά, μία διόρθωση ΑΒΓ και τώρα τι?

Τώρα είμαστε στο 1 με εκρεμότητα το 2 της νέας ανοδικής κίνησης. Το πράσινο αριστερό φίμπο μεταφερόμενο στη διόρθωση που κάναμε λίγες ημέρες πριν μας δίνει με ισότητα το 1380 !!! Δηλαδή το σημείο που κουμπώνει το
3 (ή ανοδικό Γ) της εξωτερικής κίνησης του φούξια φίμπο κλειδώνει και με το στόχο της ισότητας της λήξης του 3 στη μετέπειτα κίνηση (πράσινο φίμπο)

΄Οσο για το πρόσφατο ΑΒΓ που κατά πολλούς αλλά και κατά μία δικιά μου πρόσφατη μέτρηση χρωστάει νέα χαμηλά, η μέτρηση που παραθέτω στο πιο κοντινό διάγραμμα - όσο παράδοξη κι αν φαίνεται - δείχνει ένα περίεργο 
πλην όμως άρτιο ΑΒΓ το οποίο έληξε.

Επίσης μία εναλλακτική μέτρηση σε κλεισίματα που όμως δεν φαίνεται στο διάγραμμα δείχνει να εχει τελειώσει το Γ στο ίδιο σημείο σε κλεισίματα με 261.8% του Α.

Τέλος, το ό,τι το 3 της εξωτερικής δίνει τον ίδιο στόχο με το 3 της εσωτερικής σημαίνει 2 τινά. Πρώτον ό,τι η όλη άνοδος είναι ΑΒΓ με το ΒΓ να εμπεριέχει ένα ακόμα Α'Β'Γ' ή δεύτερον ό,τι το 3 του εσωτερικού θα δώσει 4 και 5 στο ίδιο υψηλο για να κλείσει και αυτό τη 5κυματική αναλογία.

Αυτή η συνολική μέτρηση και εκτίμηση πρακτικά σημαίνει ό,τι μετά από μία σύντομη διόρθωση πάμε στις 1380 μονάδες ΔΤΡ.

Το σενάριο ακυρώνεται αν δούμε νέα τοπικά χαμηλά, πράγμα που το θεωρώ δύσκολο...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (SAL)

FTSE (Bombanalytakis)

ΕΥΡΩΒ (Μ. Αγγελίδης) κι εδώ η άποψη του goldfish

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *